29.10.2006 14:15

El millor Barça (94-67)

El Palau Blaugrana ha vist la millor versió d'aquest Winterthur Barça. Els d'Ivanovic han passat per sobre l'Akasvayu amb una gran defensa, molta intensitat en el joc i un bon encert en el tir exterior amb menció especial per a Basile.

El Winterthur Barça ha fet el millor partit d'aquesta temporada i ha superat amb molta claredat un Akasvayu Girona que arribava com un dels líders imbatuts de l'ACB. Un Basile espectacular en el tir exterior, ha fet cinc triples, l'intimidació de Fran Vázquez en els moments claus i sobretot el bon joc de tot l'equip ha fet que els d'Ivanovic hagin fet gaudir de valent el públic del Palau. Aquest triomf dóna molta moral als blaugrana de cara a l'important partit d'Eurolliga del proper dijous davant el Benetton de Treviso. Abans del paritt, els jugadors de l'Akasvayu que havien passat pel Barça han rebut un homenatge.

Ritme i intensitat

Com era d'esperar amb dos equips de qualitat sobre la pista, el partit ha començat amb ritme i amb espectacle. El Winterthur FC Barcelona era qui portava la iniciativa gràcies a la gran direcció de Lakovic, el treball incansable de De la Fuente i els punts de Kasun i Navarro. El croata n'ha fet sis i el català cinc més. L'Akasvayu aguantava l'embranzida gràcies sobretot a Marc Gasol que ha acabat el primer parcial amb vuit punts. Un parcial de 5-0 dels gironins ha posat l'empat a 19 però un triple de Basile poc abans d'arribar al quart ha posat el 22-21 per al Barça.

Gran Basile

El protagonista destacat del segon quart ha estat Gianluca Basile. L'italià ha estat decisiu per a què el Barça es mantingués al capdavant en el marcador amb els seus punts, les seves assistències i e seu treball incansable en defensa. Els seus onze punts, amb tres triples inclosos, mantenien l'Akasvayu a ratlla. L'únic moment en el qual els de Pesic han pogut prendre la iniciativa ha estat quan un triple de Gabriel ha posat un momentani 32-33, però els d'Ivanovic han reaccionat a temps. Els dos equips ja no anotaven amb tanta facilitat però el que si que no baixava era la intensitat sobre la pista.

El Barça agafa avantatge

Semblava difícil que els dos equips poguessin seguir amb el mateix ritme i per això en el tercer quart s'ha començat a imposar un punt de pausa. Els atacs eren més llargs i l'efectivitat dels dos equips també se'n ressentia. Els gironins semblaven més còmodes i un triple de McDonald els ha posat molt a prop dels blaugrana (45-44). Però llavors ha tornat a aparèixer Basile que ha fet un dels millors partits des que és al Barça. L'italià juntament amb un Fran Vázquez que ha començat a intimidar sota els taulers han fet que els d'Ivanovic definitivament passessin a dominar el marcador. Una esmaixada del pivot gallec ha posat un màxim avantatge de 55-47 a falta de quatre minuts per arribar al final del tercer quart. A partir d'aquell moment els blaugrana han sabut mantenir al diferència i han pogut començar l'últim parcial amb un coixí de 9 punt (66-57). En l'última jugada, però, Basile ha posat un punt de suspens quan ha caigut malament i s'ha fet mal a l'esquena.

Espectacle total

L'Akasvayu ha començant a tirar la tovallola davant la superioritat del Barça i els d'Ivanovic ho han aprofitat per seguir ampliant el seu avantatge. Un parcial de 10-0 ha permès els blaugrana posar- se 17 amunt (74-57). La bona defensa, la velocitat d'Ukic i Navarro i sobretot les esmaixades de Vázquez feien embogir un Palau que estava veient la millor versió d'aquest Winterthur Barça. Kakiouzis i De la Fuente també s'afegien a la festa i anotaven fent que el marcador arribés per moments a ser escandalós (87-62 a falta de tres minuts). I la festa ha seguit fins el final al què s'ha arribat amb un 94-67 que ho diu tot.