04.11.2006 21:24

Derrota a cop de triple (86-99)

El TAU segueix sent líder invicte de l'ACB després de vèncer al Palau Blaugrana en un partit en què l'equip d'Ivanovic ha jugat un notable primer quart, però no ha pogut amb el festival de triples dels bascos a la represa.

La bona defensa sobre Juan Carlos Navarro, autor de només 7 punts, i l'encert en el tir exterior del TAU han estat les claus de la derrota dels jugadors de Dusko Ivanovic davant el seu exequip. El tècnic montenegrí segueix sense saber el què és guanyar al TAU. És la vuitena ocasió que s'enfronta als de Vitòria i no ha pogut guanyar encara.

Ritme trepidant

El partit ha tingut un primer quart espectacular. El Barça, amb Lakovic, Navarro, Rodrigo De la Fuente, Trias i Kasun, ha sortit concentrat, fort i intens en defensa. Així ha arribat el primer avantatge interessant per als d'Ivanovic (17-10). L'entrada d'Scola, però, ha canviat notablement les tornes. El pivot argentí s'ha fet fort en la pintura blaugrana i ha superat una i altra vegada els pivots blaugrana. Primer a Kasun i, poc després Marconato. Quatre punts consecutius del '4' del TAU ha situat els de Perasovic a només tres punts (17-14).

Però el Barça seguia intens i un dels jugadors més en forma en aquest inici de temporada, Rodrigo De la Fuente, ha seguit fent molt mal als vascos des del perímetre. El madrileny ha anotat el seu vuitè punt del partit a manca de dos minuts (23-19). El Winterthur FC Barcelona ha acabat guanyant el primer període d'aquest interessant partit gràcies a una cistella espectacular de tres de l'exjugador del TAU, Roko Leni Ukic (29-25).

El TAU remunta 10 punts en contra

El segon quart ha començat amb la mateixa línia que el primer, és a dir, amb un bon Winterthur Barça que controlava el seu rival, que es mostrava intens en defensa i que sortia ràpid a la contra, malgrat la poca presència ofensiva de la seva estrella Juan Carlos Navarro. La bona tasca del grec Kakiouzis ha permès els homes de Dusko Ivanovic prendre un avantatge de 10 punts (41-31) a poc més de quatre minuts pel arribar al descans.

Però el TAU és molt equip i ha remuntat els 10 punts de desavantatge. Ben dirigit per Prigioni i amb un Rakocevic que cada cop tenia més calent el seu canell, els jugadors de l'equip basc han arribat al descans empatant a 49 punts davant d'un Barça que s'ha desinflat en el tram final del segon període.

Festival de triples

El matx ha seguit amb la mateixa línia negativa per als interessos blaugrana. El TAU ha sabut perfectament treure avantatge del joc estàtic en què han caigut ambdós equips, i un cop Rakocevic ha situat el TAU per davant per primer cop (51-54), els bascos ja no han deixat de manar en l'electrònic del Palau. Però si en el primer i segon període, el TAU ha sabut treure profit del joc interior d'Scola, a la represa els bascos han bombardejat literalment la cistella del Barça des de la línia de 6'25. Només una dada: al final del matx, el TAU ha anotat 14 triples de 25 intents.

L'exjugador del Pamesa i Reial Madrid, Igor Rakocevic (28 punts), ha estat el principal responsable de la davallada blaugrana en el joc. Només Kakiouzis (21 punts) ha estat mantenint els seus en el matx. Si en la primera part Kasun havia estat un dels destacats en l'equip d'Ivanovic, en la segona part, només l'aler pivot grec ha estat encertat. Navarro ha estat molt ben defès i el seu teòric substitut, Gianluca Basile, també. Sense referències ofensives en el perímetre blaugrana, el Barça ho ha intentat des de dins, però ja no ha pogut amb els constants triples del TAU. Uns cops House, altres Prigioni i, sobretot, Rakocevic han acabat amb les esperances del Winterthur FC Barcelona.