09.12.2006 21:40

Setena derrota (80-77)

El Winterthur FC Barcelona ha perdut al Martín Carpena de Màlaga en un partit que havia dominat en el primer temps, però que ha vist com l'Unicaja ha aixecat a la represa. Cabezas, amb 21 punts, ha estat el botxí dels d'Ivanovic.

El Barça ha perdut el seu setè partit en la Lliga ACB davant d'un dels rivals directes en la lluita pel títol. La Copa del Rei, objectiu més immediat dels barcelonistes, es complica una mica més, malgrat que encara li queden uns quants partits per tractar d'assolir l'objectiu d'estar entre els vuit millors. Juan Carlos Navarro, que ha fet 14 punts, s'ha quedat a nou d'arribar als 4.000 punts en la Lliga ACB.

Marconato, molt bé

La feina fosca del pivot italià ha estat notable en el primer quart davant l'Unicaja. Marconato ha fet una gran defensa sobre Santiago i ha començat a mostrar el camí a seguir als seus companys. Jaka Lakovic, amb un triple, ha donat el primer avantatge important als d'Ivanovic (4-11) i Navarro, que abans del matx estava a 23 punts de sumar-ne 4.000 en la Lliga ACB, també ha estat fi en els primers compassos del matx. Per la seva banda, l'Unicaja, molt erràtic en el tir exterior, buscava Santiago una i altra vegada o es refugiava en accions individuals i aïllades d'homes com Berni o Cabezas. Al final del primer quart, els homes de Dusko Ivanovic han marxat a la banqueta set punts amunt (16-23).

Kasun no té rival

En el segon període, Unicaja ha continuat fent gala d'una mala selecció de tir exterior, mentre que en el Winterthur FC Barcelona ha aparegut la figura de Mario Kasun. El joc interior del Barça ha funcionat a les mil meravelles i els andalusos no podien amb el pivot croat. Reservat Santiago per faltes personals, ni Pietrus, que jugava el seu partit 100 a l'ACB, ni De Miguel podien aturar Kasun, que ha acabat el primer temps amb 12 punts. Al descans, el Barça dominava còmodament per 30 a 43.

Jiménez catapulta la reacció local

A la represa, Sergio Sacariolo ha tornat a confiar en Santiago. Reservat al llarg del segon període amb dues faltes personals, el porto-riqueny s'ha fet fort sota cistella i ha començat a fer mal, malgrat que el Barça ha començat el tercer quart força concentrat. Un triple de Jaka Lakovic ha donat una màxima de 16 (30-46). El bon balanç defensiu dels barcelonistes, però, evitava una i altra vegada les contres de l'Unicaja i amb això el Winterthur FC Barcelona aguantava l'avantatge.

Però un dels jugadors que més desapercebuts havia passat al llarg dels primers vint minuts de joc, Carlos Jiménez, s'ha endollat amb un parell de triples que han fet reaccionar l'afició local. A partir d'aquí els d'Scariolo han estat millors que el Winterthur FC Barcelona que ha encaixat un parcial de 16-0 (52-52). Malgrat això, el Barça ha aconseguit marxar al final dels primers 10 minuts de la represa dos punts a dalt (54-56).

Cabezas posa per davant l'Unicaja

Des de l'empat a 52, l'Unicaja ha buscat una i altra vegada manar en l'electrònic del Martín Carpena sense èxit. Però l'empenta local ha tingut premi a poc menys de 5 minuts pel final del matx. L'internacional Carlos Cabezas ha posat per davant Unicaja (69-67) i els andalusos ja no han perdut el timó d'un matx que el Barça havia tingut molt controlat en el primer temps. Els últims compassos del partit han estat trepidants i el grec Kakiouzis ha tingut a les seves mans l'ocasió d'empatar i forçar una pròrroga ja sense Mario Kasun, que hacia marxat minuts abans eliminat per 5 faltes. Kakiouzis no ha encistellat un dels tres tirs lliures dels què ha disposat amb 75 a 72 i al final el Barça ha acabat perdent una de les moltes 'finals' que li resten si vol estar present en la pròxima Copa del Rei.

LA FITXA

UNICAJA, 80
WINTERTHUR FCB, 77

Unicaja (16 14 24 26): Cabezas (21), Rodríguez (9), Welsch (7), Jiménez (11), Santiago (20) -cinc inicial-, Pietrus (2), Sánchez (4), De Miguel (6), Vasileiadis (-) i Lorbek (-).

Winterthur FC Barcelona (23 20 13 21): Lakovic (22), Navarro (14), De la Fuente (7), Trías (-), Marconato (4) -cinc inicial-, Basile (8), Kasun (16), Kakiouzis (6), Grimau (-) i Ukic (-).

Àrbitres: Martín Bertrán, Requena i Jiménez. Eliminat per personals, Kasun (m.34).