Supercopa i Lliga dels Pirineus

Reportatge sobre: Handbol

Imatge del reportatge titulat: Supercopa i Lliga dels Pirineus

El BM Ciudad Real es va proclamar campió de la Supercopa Asobal en vèncer el FC Barcelona (32-30). D'altra banda, l'equip es va proclamar campió de la Lliga dels Pirineus, l’únic títol que va aconseguir la secció la temporada 2007/08.

En una final molt igualada, a l’alçada de dos grans rivals, el Ciudad Real es va imposar al Barça per dos gols (32-30) i es va endur el títol de Supercopa per segona vegada a la seva història. Els blaugranes, que van comptar amb el suport del president Laporta des de la Llotja, van començar el partit molt motivats, però en els minuts finals es van deixar sorprendre pel seu rival en un moment d’incertesa ofensiva.

Domini a la primera part

QM3D7651.jpgEl conjunt blaugrana va dominar el marcador durant tota la primera part. Només en el primer minut, amb un gol de Metlicic, el Ciudad Real va estar al davant en el marcador al primer temps. Els blaugranes van prendre la iniciativa i amb una bona sortida van marcar el ritme en atac. Només les accions de Metlicic feien que l’equip manxec es mantingués a prop dels de Cadenas. El millor moment del Barça arribava quan es col•locaven amb tres gols d’avantatge al minut 17 (7-10).

Un canvi a la porteria del Ciudad Real va coincidir amb la reacció dels manxecs, que, amb un parcial de 3-0, van igualar el marcador en tres minuts (11-11).

Parcial 5-0 manxec

A la segona part el Barça va començar ampliant distàncies fins als tres gols (16-19). Una bona ratxa dels porters de totes dues bandes, Barrufet i Sterbik, va aconseguir frenar l’encert golejador de la primera part. Els blaugranes van pagar les imprecisions en atac amb una reacció definitiva del Ciudad Real. Els manxecs van aconseguir un parcial 5-0 en cinc minuts, el qual els donava l’avantatge de tres gols a favor seu (24-21, minut 45).

Els de Cadenas feia set minuts que no marcaven i el tècnic blaugrana va demanar temps mort per aturar la mala ratxa dels seus jugadors. Els gols blaugrana van anar arribant, però trobaven resposta fàcil a l’altra banda de la pista. Els manxecs van aprofitar el forat que deixava el Barça a l’eix de la defensa per mantenir la seva renda i imposar-se al final per dos gols (32-30).

Premi a la Lliga dels Pirineus

LLIGA_DELS_PIRINEUS_1.JPGEl nou Barça de Manolo Cadenas va aconseguir el primer títol que es disputava al principi de temporada, la Lliga dels Pirineus. La competició transpirinenca, que se celebrava a Igualada (l’Anoia), va ampliar el seu format de quatre a sis equips; s’hi van afegir un equip francès més i el CAI Aragó. El torneig, doncs, va passar a ser de tres partits, els dos primers més curts, i la final va tenir la durada habitual d’un partit d’handbol.

Un camí intens

L’equip de Manolo Cadenas ho va tenir més fàcil en el primer partit davant el París Handball, al qual es va imposar amb un clar 24 a 13. Però en el segon van haver de lluitar amb el CAI Aragó fins al final per aconseguir la victòria per només un gol (21-20).

Espectacle a la final

A la final els blaugranes es van enfrontar amb l’USAM Nimes, tota una sorpresa després d’haver superat el Granollers i el Montpeller. Els de Manolo Cadenas no van donar opció al seu rival i amb un parcial 6-0 d’inici van deixar clar que el partit era seu. Els blaugranes van oferir gols i espectacle al públic igualadí i es van endur el títol amb un resultat contundent, 36-26.