0-1, Renato, min. 7
0-2, Kanouté, min. 45
0-3, Maresca, min. 90 (penalti)

La Supercopa, per al Sevilla (0-3)

El Barça no ha pogut superar el Sevilla en la final de la Supercopa d'Europa jugada a l'estadi Lluís II de Mònaco. Els jugadors de Juande Ramos han guanyat clarament als de Frank Rijkaard per 0-3.

No ha pogut ser. El Barça no ha pogut aixecar la que hagués estat la seva tercera Supercopa d'Europa, després de perdre davant el Sevilla en un partit marcat per la superioritat física dels andalusos. El segon gol de Kanouté, en el minut 45 de la primera part, ha marcat un partit en què els jugadors de Frank Rijkaard encara tenien esperances de remuntar amb el 0-1.

Primer quart d'hora espès

El Barça ha jugat un primer quart d'hora espès. Els homes de Frank Rijkaard s'han vist superats pel poder físic d'un Sevilla en què Poulsen i Renato han estat superiors a la dupla Deco-Xavi. L'equip de Juande Ramos, que ha creat tres oportunitats en els primers set minuts de partit, ha vist com Renato posava el 0-1 en el marcador de l'estadi Lluís II de Mònaco després d'un xut de Luis Fabiano que ha rebutjat en primera instància Valdés. El Sevilla ha estat més encertat que un Barça que no ha generat moltes ocasions de gol i que ha vist com Deco i Xavi estaven literalment ofegats pels migcampistes del Sevilla.

La bona mobilitat de Messi i Eto'o crea perill

Superat el minut 20 de la primera part, el Barça ha començat a tenir la pilota. Malgrat que Xavi i Deco no han pogut jugar el futbol que ens tenen acostumats, la pilota ha començat a circular amb rapidesa. La banda dreta, a més, amb Messi i Belletti força actius, ha començat a rutllar i això, afegit a la motivació d'Eto'o per crear perill sobre la porteria de Palop ha fet que el Sevilla reculés i els de Rijkaard a poc a poc anessin sent els de sempre. Els últims deu minuts de la primera meitat han estat completament del Barça. Un 61 per cent de possessió pel FC Barcelona i un 39 per cent pel Sevilla explicava clàrament com estaven anant les coses.

Gerro d'aigua freda abans del descans

Però quan més semblava que el Barça s'acostava sobre la porteria de Palop, amb dos xuts d'Eto'o en l'últim quart d'hora, ha arribat el segon gol del Sevilla. Sens dubte, un autèntic gerro d'aigua freda per als més de 5.000 aficionats barcelonistes que han viatjat al Principat de Mònaco. Kanouté, en una acció afortunada i rematant amb del cap d'esquenes a porteria, ha batut Valdés. Una acció aïllada del davanter francès de l'equip de Juandes Ramos, que ha tret petroli després d'un corner que havia rebutjat Valdés en primera instància.

Iniesta i Gudjohnsen, sàvia nova

Rijkaard volia l'empat i per això ha donat entrada a dos homes com Iniesta i Gudjohnsen. El manxec a punt ha estat de marcar en el xut més perillós del Barça en tot el partit. Abans, però, el Sevilla, que ha jugat a la contra tota la segona meitat, ha gaudit d'un parell de bones ocasions en les botes de Poulsen i Renato, que a punt ha estat de tornar a marcar en una rematada de cap, després d'una passada també de cap del sempre perillós Kanouté.

Tercer gol del Sevilla

Del minut 70 al 85 el Barça volia però no podia. El Sevilla, molt bé físicament, malgrat el gran desgast físic que havia fet durant tota la primera part, s'ha deixat dominar i s'ha dedicat a esperar les contres d'homes ràpids com el propi Kanouté o Jesús Navas. Juande Ramos, a un quart d'hora pel final, ha donat entrada a Enzo Maresca, l'heroi de l'última final de la UEFA, pel citat Navas. En el Barça, Messi, sens dubte, ha estat l'home més incisiu de l'atac. Amb el temps pràcticament acomplert, el jove argentí ha tornat a posar a prova un Palop que no ha blocat la pilota, però Gudjohnsen no ha pogut marcar. En el minut 90, el Sevilla ha aconseguit el tercer de penal. Una pena màxima transformada per Maresca després d'un penal de Puyol sobre Puerta.

La prèvia

Debut arbitral amb el Barça

El partit d'aquest divendres a Mònaco estarà dirigit per l'àrbitre italià Stefano Farina, que debutarà en un partit amb el Barça com a un dels equips protagonistes. En canvi, ja va dirigir el Sevilla en el partit d'anada dels quarts de final de la Copa de la UEFA, concretament a l'estadi del Zenit San Petersburgo, que va acabar un resultat d'empat a un gol.

Segon repte

Un Barça carregat de moral afronta aquesta nit (20:45 hores, A3) davant del Sevilla i a l'estadi Louis II de Mònaco el segon repte de la temporada 2006-07: aixecar la Supercopa d'Europa, el segon dels set títols que l'equip té al seu abast.

Després de guanyar la Supercopa d'Espanya contra l'Espanyol, d'oferir tot un recital futbolístic en el Trofeu Joan Gamper davant del Bayern de Munic, i d'aconseguir quatre premis individuals de la passada edició de la 'Champions', el conjunt que entrena Frank Rijkaard apunta aquest divendres, amb la moral molt alta però sempre amb la humilitat que el caracteritza, cap a la Supercopa d'Europa. Per complir amb aquest objectiu, primer haurà de superar el vigent campió de la Copa de la UEFA.

Un duel inèdit: El FC Barcelona i el Sevilla protagonitzaran aquest divendres a l'estadi Louis II Mònaco un duel inèdit en la Supercopa d'Europa, ja que per primera vegada els dos campions d'Europa són dos conjunts de la Lliga espanyola. Les 18.000 entrades que es van posar a la venda per a poder assistir a aquest compromís estan esgotades.

El conjunt de Rijkaard: Un cop aconseguida la Supercopa d'Espanya, el Barça arriba al Principat amb la totalitat dels seus efectius, és a dir, amb els 23 jugadors que conformen la seva plantilla. Cal destacar que el conjunt barcelonista no coneix la derrota des que va començar la seva pretemporada a Aarhus, a finals del mes de juliol. Una nova victòria permetria el FC Barcelona començar la seva defensa del títol de Lliga, el pròxim dilluns al camp del Celta, amb les piles molt carregades i amb la confiança d'haver aconseguit dos nous títols.

El tècnic Frank Rijkaard, que en la roda de premsa prèvia a aquesta final va tornar a apel·lar a la humilitat i la prudència, va anunciar que no donarà la llista final de convocats fins dues hores abans de l'inici del partit. No hi ha cap baixa, per la qual cosa l'entrenador barcelonista haurà de descartar cinc jugadors.

El rival: El Sevilla, per la seva part, és conscient de la condició de favorit del FC Barcelona, però al mateix temps arriba a aquest partit convençut de les seves possibilitats de poder acabar aixecant el títol. El conjunt de Juande Ramos comptarà únicament amb dues absències destacades, la dels lesionats Aitor Ocio i d'un dels nous fitxatges per a aquesta temporada, Duda, que malgrat tot s'han desplaçat a Mònaco amb els seus companys.

La principal novetat per a aquesta temporada de l'equip sevillista és Chevantón, davanter centre fitxat del Mònaco amb experiència també a la lliga italiana. Es tracta d'un bon golejador que ve a suplir la baixa de Saviola. També han fitxat el migcampista danés Poulsen, que prové del Schalke 04, que curiosament es va enfrontar al Sevilla en les semifinals de la UEFA de l'any passat. El lateral dret Hinkel, procedent de l'Sttutgart alemany, arriba al Sevilla per cobrir la marxa de David Prieto.

Els antecedents del Barça a la Supercopa d'Europa: Tots, cos tècnic i jugadors, són molt conscients de la importància d'aconseguir aquest títol europeu. I és que el club només ha guanyat aquesta competició en dues ocasions . La primera, la temporada 1992-93 davant del Werder Bremen, i la segona, la campanya 1997-98 contra el Borussia Dortmund. Abans, s'havien perdut tres ocasions d'aconseguir la Supercopa d'Europa: la temporada 1979-80 amb el Nottingham Forest, la 1982-83 contra l'Aston Villa i la 1989-90 davant de l'AC Milan.