0-5 Messi (min.80)
0-6 Iniesta (min.90)

Resposta de campió (0-6)

Jordi Clos

El Barça no ha acusat en absolut la pressió de saber que els rivals havien guanyat i ha golejat l’Atlètic de Madrid per 0-6, en una exhibició de joc i eficàcia ofensiva.

Res ha pogut aturar el Barça. Ni la maledicció dels últims anys al Calderón, ni la ratxa de Torres contra els blaugranes, ni tampoc la victòria in extremis de tots els rivals per guanyar la Lliga. Els de Rijkaard han superat tota la pressió amb un triomf incontestable que els deixa més vius que mai en la lluita pel títol.

En un terreny de joc amb molta aigua per la pluja, el Barça ha començat el partit portant la iniciativa. Ho intentaven, sobretot, amb pilotes llargues des de la defensa que poques vegades arribaven en condicions als atacants. L’Atlètic, ben col•locat, esperava al seu camp per contraatacar. El primer xut matalasser ha estat obra de Galletti, des de fora l’àrea, en el minut 26, i ha sortit fora per molt poc.

Allau blaugrana i 0-3

Ronaldinho ha llançat magistralment una falta al pal al minut 33, Messi ha recollit el rebuig i Pichu ha encertat a rebutjar a córner. La sort ha acompanyat el Barça al 38. Messi ha iniciat la jugada individualment a la zona de mitjos, ha combinat amb Eto’o a l’interior de l’àrea i ha definit creuant la pilota davant Pichu. Amb l’Atlètic encara tocat, Zambrotta ha superat amb una vaselina un Pichu molt avançat. Just abans del descans, una sensacional jugada de Ronaldinho i Deco l’ha rematat Eto’o, després que el porter dels madrilenys tampoc estigués gaire encertat.

Obra d’art i aplaudiments del Calderón

La segona part ha començat amb un decorat similar. Messi hauria pogut marcar el quart en el primer minut, però després de superar un nerviós Pichu la defensa de l’Atlètic ha desviat la pilota a córner. El Barça se sentia molt còmode i ha marcat el quart amb un gol per emmarcar. Xavi ha recollit la pilota al mig del camp, ha fet un barret i l’ha cedit a Deco, que l’ha passat a Ronaldinho, que, després d’una genial paret amb Eto’o, ha posat el 0-4 (min. 57). Un gol preciós que ha provocat els aplaudiments del Vicente Calderón.

L’Atlètic, entregat

Després de golàs de Ronaldinho el Barça ha seguit jugant a plaer. Tocava i tocava al camp d’un rival superat i que s’ha quedat amb deu al minut 71 per l’expulsió d’Eller. Quan es complia la mitja hora del segon temps, Eto’o ha acabat un gran contraatac estavellant una altra pilota al pal. Amb l’Atlètic completament entregat i amb la defensa molt avançada, Messi s’ha trobat sol davant de Pichu i l’ha superat per dalt amb molta elegància i sang freda (min.80). Tot i el resultat, els de Rijkaard han seguit pressionant fins el minut noranta, quan Iniesta ha marcat novament, després de rebre la passada de la mort d’Eto’o.

Era el 0-6 i la demostració que l’equip blaugrana lluitarà fins a l’últim moment per conquerir la tercera Lliga seguida. El resultat deixa al Barça segon empatat amb el Madrid i li permet afrontar els últims tres partits amb la màxima confiança.

La prèvia

Deco i Puyol, OK

Deco i Puyol han viatjat a Madrid tot i els problemes físics que han patit aquesta setmana. L’internacional portuguès s’ha restablert completament de les molèsties que ha patit al turmell esquerre i que l’han impedit entrenar-se amb normalitat. Puyol també està a disposició de l’entrenador tot i el fort cop que va patir durant l’entrenament del dijous al cinquè metatarsià del peu esquerre.

La primera final

David Puig

Els jugadors del FC Barcelona s’han conjurat per guanyar l’Atlètic de Madrid i continuar aspirant al títol de Lliga. Una victòria trencaria una sequera al Vicente Calderón que dura des de la temporada 99-00.

La inesperada ensopegada del passat diumenge contra el Betis no ha minvat els ànims dels homes de Frank Rijkaard . L’equip s’ha conjurat per guanyar els quatre partits que queden fins al final de la Lliga començant pel d’aquest diumenge al camp de l’Atlètic de Madrid. Tots són conscients que no es pot fallar més ja que no guanyar a l’estadi Vicente Calderón suposaria un important pas enrere de cara a revalidar el títol de Lliga per tercera temporada consecutiva.

web_22.jpgTornen Motta i Giuly: Thiago Motta i Ludovic Giuly són les principals novetats de la convocatòria blaugrana respecte de l’últim partit contra el Betis. L’italo-brasiler està totalment recuperat de l’abscés que tenia a la cama dreta mentre que Giuly torna a l’equip després de perdre’s el partit de diumenge passat per decisió tècnica. Per idèntica raó s’han quedat a Barcelona Saviola, Ezquerro i Sylvinho, mentre que Márquez, gairebé recuperat de la seva lesió al recte anterior de la cama dreta, tampoc ha viatjat a Madrid.

Un camp especialment difícil: El Barça s’enfrontarà a un Atlètic de Madrid que s’ha convertit en els darreres temporades en la “bèstia negra” dels blaugranes. De fet, Frank Rijkaard no ha guanyat mai al Vicente Calderón com a entrenador i la darrera victòria barcelonista a camp “matalasser” va ser la temporada 99-00, quan el Barça va guanyar per un contundent 0-3. La història recent juga en contra del Barça, però les estadístiques sempre acaben trencant-se i l’equip s’ha conjurat per tal que avui es faci realitat.

QM3D1810.jpgUn bitllet cap a Europa: L’equip de Javier Aguirre també s’hi juga molt en el partit d’avui. Classificat en sisena posició amb 54 punts, l’Atlètic de Madrid lluita per assegurar-se un lloc per jugar la Copa de la UEFA la temporada vinent i no vol deixar escapar una bona oportunitat per augmentar diferències amb els seus perseguidors, com el Recreativo o el Vila-real. Els blanc- i-vermells són un equip difícil de batre a casa aquesta temporada, on només han encaixat tres derrotes. Empentats per una afició fidel i cridanera, els homes d’Aguirre buscaran una victòria que els asseguri ser a Europa després de 8 anys d’absència.

• Real Betis1-1Gimnàstic
  • RCD Mallorca0-1València CF
  • Saragossa4-3Athletic Club
  • Deportivo1-2Sevilla FC
  • RCD Espanyol1-5Getafe CF
  • Llevant UD1-4Osasuna
  • R.Societat3-1Celta
  • Vila-real CF2-1Racing