Els gols

1-0, Amorebieta (p. p. min 22)
2-0, Xavi (min 29)
3-0, Eto'o (min 40)

La millor versió del Barça ha tornat al Camp Nou amb una golejada contra l’Athletic de Bilbao (3-0). El gol d’Eto’o i la fantasia de Ronaldinho han estat alguns dels exponents d’un líder encara més reforçat.

El Barça ha guanyat amb classe i autoritat. I ho ha fet contra l'Athletic Club de Mané, un dels millors equips fora de casa en aquesta Lliga, amb tres gols a la primera part. La tornada d'Eto'o, el joc impecable de Puyol i Thuram en defensa, un Iniesta omnipresent, el Giuly més incisiu i com no, l'excel•lència de Ronaldinho han estat alguns dels factors que han permès veure un gran Barça, una de les millors versions d'aquest equip campió aquesta temporada.

Escalfant motors

La consigna ofensiva del Barça en els primers minuts era clara: obrir el joc i les bandes i buscar la velocitat dels seus homes. En aquest paper era Giuly qui tenia més protagonisme i el francès provava sorprendre una vegada i una altra. A més, la presència d'Eto'o sobre la gespa, els seus moviments i la seva opressió feien que la defensa de l'Athletic Club deixés més espais que la resta de blaugranes intentaven aprofitar.

Els bascos, però, avisaven que volien fer suar els de Rijkaard i Yeste en el minut 13 ho ha deixat clar amb una contra que ha acabat aturant Valdés. En els primers minuts s'imposaven clarament les defenses. Per una banda, l'Athletic Club estava ben col•locat i no donava gaires opcions. Pel que fa al Barça, la parella de centrals amb Puyol i Thuram feien una exhibició de col•locació i anticipació i lligaven de prop el sempre perillós Urzaiz.

Es trenca el mur

Al Barça li costava arribar amb claredat a la porteria d'Aranzubia i de fet la primera rematada no ha arribat fins al minut 19, amb un xut desviat de Gio. Però a partir d'aquest moment els blaugranes han començat a fer de les seves. En el 22, Giuly s'ha desfet novament de Casa per velocitat i la seva centrada ha fet que Amorebieta es marqués un gol en pròpia porteria davant la presència amenaçant d'Eto'o (1-0). Amb la inèrcia encara del gol ha estat Xavi qui ho ha intentat un minut després amb un xut llunyà que ha blocat Aranzubia amb alguns problemes. I en el 29 el migcampista català ha fet el 2-0 rematant una gran assistència de Samuel Eto'o.

Eto’o torna a marcar

El camerunès anava agafant confiança i les seves intervencions cada vegada feien més mal als centrals de l'Athletic Club. Només li faltava marcar, i després d'un parell d'intents ha trencat el fora de joc aprofitant una passada de Ronaldinho, i s'ha quedat sol davant Aranzubia. El 9 del Barça no s'ha posat nerviós i, amb molta sang freda i un xut amb la cama esquerra, ha marcat col•locant la pilota a la dreta d'Aranzubia (3-0). Feia mesos que el Camp Nou esperava aquest moment i ho ha celebrat com calia.

Més espais

Amb el canvi del davanter Aduritz pel migcampista Murillo, Mané deixava clar que no donava res per perdut. Això ha fet que s'obrissin més espais a tot el camp i per tant tot es posava encara més de cara per al Barça. Amb aquest panorama, jugadors com Iniesta es movien pel camp amb molta comoditat. El mateix jugador del planter podria haver fet el quart en culminar una gran jugada d'equip però el seu xut ha anat al pal i la seva rematada després del rebuig ha anat fora quan ho tenia tot per marcar. El Barça controlava el joc al 100% i entre Thuram i Puyol tampoc no deixaven opcions a les arribades puntuals de l'Athletic Club.

Jugada excepcional

En el 59 ha arribat una de les jugades del partit. Ronaldinho ha marxat de tres jugadors amb tota la varietat possible de desbordar un defensa i, gairebé sense angle, ha picat la pilota sobre Aranzubia, però el porter basc l'ha pogut fregar amb la punta dels dits i enviar-la al travesser. Tot un espectacle. Eto'o reia i es posava les mans al cap davant l’exhibició del seu company. Poc després el camerunès ha estat substituït per Messi i el Camp Nou ha aplaudit com es mereix un dels seus ídols, que ha tornat amb força.

A plaer

Amb el partit ja decidit, el gran protagonista era Ronaldinho. Cada vegada que el 10 rebia la pilota el públic estava expectant per veure quin malabarisme es trauria de la butxaca. I el brasiler no decebia. Trepitjava la pilota, la tocava de taló i feia perdre el cap als defenses que provaven de seguir-lo. Per acabar d'arrodonir la festa Sylvinho ha entrat per Edmílson i d'aquesta manera tornava a jugar després de més d'un mes lesionat. Això ha fet que Gio s'incorporés a la medul•lar i l'holandès ha tingut temps d'incorporar-se encara més en atac i crear ocasions. Els últims minuts han estat ja molt plàcids amb Ronaldinho i Messi fent de les seves i el Camp Nou rendit als seus jugadors. Ha tornat el millor Barça.

La prèvia

L’àrbitre

El col•legiat d’aquest partit serà el valencià Lizondo Cortés. Aquest àrbitre. De 33 anys ha xiulat sis partits del Barça a Primera. Quatre d’aquests han acabat amb victòria blaugrana, i en empat i l’altre en derrota.

Canvi de xip

La Lliga ja torna a estar aquí i el Barça afronta el partit amb l’Athletic Club amb ganes de canviar el xip i sumar una nova victòria que el confirmi una setmana més com a líder sòlid del campionat.

El Barça ja està immers en les setmanes decisives i carregades de partits importants que poden decidir alguns dels títols en joc. Ara els jugadors ja pensen només en la Lliga i en el partit d’aquest nit amb l’Athletic Club (21:00, C+). Els blaugrana saben que aquests tres punts seran molt important per a seguir líders i sobretot si es té en compte que en la propera jornada cal anar a jugar amb el Sevilla, el segon classificat, en el seu estadi.

Eto’o a la llista: Sense dubte la tornada de Samuel Eto’o a una llista de convocats és la millor noticia amb la qual el Barça afronta aquest partit amb l’Athletic de Bilbao. El camerunès ha seguit en la seva etapa de recuperació treballant tant amb els seus companys com fent exercicis a part. D’aquesta manera Rijkaard podrà tornar a comptar amb Ronaldinho, Messi i Eto’o junts i a més, ho farà tenint els dos últims en millors condicions després de les seves lesions ja que han anat agafant la forma i en el cas de Messi, també ritme de partits.

A banda d’Eto’o, però, també han entrat a la convocatòria Edmílson, Sylvinho i Ezquerro,. Tots tres van descansar en el partit amb el Liverpool. En el cas dels dos brasilers podrien fins i tot entrar en l’onze titular tenint en compte les baixes i que a més estan físicament més frescos.

Tres baixes forçades: Això si, Rijkaard no podrà comptar amb tres jugadors que van ser titulars en el partit de dímecres amb el Liverpool. El primer d’ells és Belletti, que contra els reds es va fer un esquinç de grau dos en el turmell esquerre i encara haurà d’estar uns 10 dies més de baixa. A banda d’ell els altres dos absents són Deco i Zambrotta, tots dos per sanció. El primer va veure la vermella directe contra el València i l’italià la cinquena targeta groga. L’altre baixa en aquesta llista de convocats és Rafa Márquez que d’aquesta manera descansarà de cara als importants partits que encara han d’arribar.

Amb Mané, millor: Des que Mané va asseure’s a la banqueta de l’Athletic Club, l’equip basc ha millorat ostensiblement els seus números. Abans de l’arribada del veterà tècnic, en la jornada 13, l’Athletic Club només havia guanyat un partit i havia estat amb el Nàstcide Tarragona (2-3). Amb Mané, l’equip basc ha guanyat 5 partits, n’ha empata 2 i n’ha perdut 4.

Més forts fora de casa: Pel que es veu, a aquest Athletic Club se li dóna força millor jugar lluny de San Mamés que no pas fer-ho er el seu estadi. Dels 25 punts que han sumat fins ara, els bascos n’han aconseguit 16 com a visitant i només 9 com a local. Fora de casa s’han repartit els 12 partits en 4 victòries, 4 empats i 4 derrotes. A més han fet més gols, 15 com a visitant per 11 com a locals, i n’han rebut menys, 14 per 17.

• R.Societat0-1Deportivo
  • At. Madrid1-1Reial Madrid
  • Real Betis0-0Recreativo
  • Celta2-2Racing
  • Getafe CF0-0Sevilla FC
  • Llevant UD0-0Saragossa
  • Osasuna0-2RCD Espanyol
  • Vila-real CF2-1RCD Mallorca