1-0, Angulo, min. 52
2-0, Silva, min. 55
2-1, Ronaldinho, min. 92

Tres minuts fatídics (2-1)

Dos gols del València en els primers minuts de la segona part han fet que el Barça perdés un partit que ha tingut controlat durant força minuts. Ronaldinho ha marcat en el 92.

El Barça ha plantat cara en tot moment a Mestalla però no s'ha pogut emportar els punts. Només els dos gols encaixats en 3 minuts en l'inici de la segona part ho han evitat. En els últims minuts Ronaldinho ha fet reflectir amb el seu gol que la diferència entre els dos equips ha estat mínima. Una de les millors notícies ha estat la tornada de Leo Messi, que ha sortit a la segona part i ha demostrat estar molt recuperat de la seva lesió. Tot i aquesta derrota el Barça es manté al capdavant de la Lliga.

Dos estils

Barça i València representen dues maneres força oposades de jugar a futbol i tots dos equips així ho han reflectit des del primer minut de partit. Els de Rijkaard posaven la pausa, el toc i el control, els de Quique Sánchez Flores intentaven aprofitar la mínima oportunitat per llançar contraatacs, a vegades més amb el cor que amb el cap. Això sí, Valdés s'ha hagut de lluir en un un contra un amb David Villa en el minut 7 per evitar el primer gol dels valencianistes. Per la banda blaugrana, Iniesta es movia molt entre línies tant ben obert a la seva banda dreta com intentant sorprendre pel mig. Mentrestant Gudjohnsen era l'encarregat de buscar els pocs forats que deixaven Ayala i Albiol i Xavi intentava els xuts des de fora de l'àrea.

S'hi afegeix la pluja

El control era cada vegada més del Barça a mesura que passaven els minuts. Deco, Xavi i Márquez feien valer el seu paper en la medul·lar i la defensa blaugrana ho tenia tot força apamat. Les males notícies només arribaven en forma de targetes. Com les que han vist Edmílson i Zambrotta, i que en el cas de l'italià li impedirà jugar el partit de diumenge que ve amb l'Athletic Club. En aquesta fase de la primera part la pluja que queia sobre Mestalla començava a ser força intensa i això feia que el camp estigués més ràpid. Per tant, la velocitat del partit ha pujat un punt més. El Barça ho ha sabut aprofitar per arribar amb més claredat a la porteria de Butelle. Com en el xut de Gudjohnsen en el minut 31 que ha sortit fora per ben poc i en el de Deco, que no ha portat tant de perill però que ha culminat una gran triangulació en atac.

Doble disgust

Però el control blaugrana s'ha torçat de cop, i en només 3 minuts en l'inici de la segona part. En el 52 Villa s'ha deixat caure a la banda esquerra, ha entrat dins l'àrea i ha donat el gol fet a Angulo (1-0). El Barça ha intentat reaccionar ràpidament i en el següent minut Ronaldinho i Gudjohnsen no han arribat per ben poc a una centrada de Deco. Però la desgràcia s'ha tornat a creuar en el camí dels blaugranes i en el minut 55, i després d'una sèrie de rebots, Silva ha fet el 2-0. Massa premi per al València i massa càstig per a un Barça que fins el moment havia sabut controlar de bon a prop al seu rival. En el 61, i amb una tensió evident sobre la gespa, els dos equips s'han quedat amb 10 jugadors perquè Albelda i Deco han vist la vermella directa després d'enganxar-se en el mig del camp.

Intents fins al final

Amb Messi i Giuly sobre el camp, i ja amb 10 jugadors, Rijkaard ha reestructurat el joc i Ronaldinho i Messi han passat a jugar amb més llibertat. Tots dos eren els que encapçalaven l'atac blaugrana i en aquest paper cal destacar el joc de l'argentí, que ha demostrat que tot i haver estat gairebé tres mesos aturat per una lesió ha tornat a agafar la forma molt ràpidament. Tots els intents blaugrana topaven amb el mur valencianista, inclosos els xuts de falta de Ronaldinho. El brasiler, però, és dels que no perdona sempre i en el 92 ha clavat un llançament des de la frontal a l'arrel del pal dret de l'àrea de Butelle i ha fet el gol dels blaugrana per, com a mínim, retallar la diferència.

La prèvia

Màxima igualtat en els precedents

El València i el FC Barcelona s'han emportat les mateixes victòries, 28, en les 71 vegades que s'ha enfrontat al feu valencianista. Els 15 partits restants es van saldar en empat. Quant a gols, el València n'ha aconseguit 120, mentre que el Barça n'ha fet 112. L'últim triomf dels catalans data de la temporada 2004/05. Va ser un 0-2 i va resultar decisiu per conquerir el títol de lliga una jornada després, al camp del Llevant.

La primera prova

El FC Barcelona visita aquest diumenge el València (19:00 hores, Barça TV) en el primer d'una sèrie de partits molt importants. Els homes de Frank Rijkaard intentaran continuar amb la bona línia de joc exhibida davant el Racing de Santander.

En les properes tres setmanes el Barça haurà d'afrontar una autèntica marató de compromisos decisius per al futur de l'equip en les tres competicions i comença aquest diumenge amb el desplaçament a Mestalla. La bona imatge del conjunt blaugrana en l'últim partit de lliga contra el Racing de Santander fa pensar que arriba en un bon moment a un tram complicat. A més, l'anunci de Frank Rijkaard que seguirà en el Camp Nou la propera temporada pot esperonar als seus futbolistes.

El cas Eto'o, en el rerefons: La setmana prèvia al partit al camp del València ha estat marcada per les declaracions de Samuel Eto'o que el vestidor es va encarregar de solucionar ràpidament. La unió que ha demostrat la plantilla durant aquests dies pot ser un punt d'inflexió positiu en la trajectòria de l'equip. Precisament, el davanter camerunès s'ha quedat fora de la llista de convocats per petició pròpia per tal de seguir treballant intensament la recuperació de la seva lesió. Eidur Gudjohnsen, en canvi, és la principal novetat en l'expedició barcelonista.

Ganes de guanyar a fora: Els jugadors del Barça han expressat durant tota la setmana la seva il·lusió per tornar a vèncer a domicili, una fita que no aconsegueixen a la lliga des del passat 11 de novembre, a l'estadi del Mallorca. No serà senzill l'assalt de Mestalla, on el València ha guanyat els quatre últims partits de lliga. Els tres punts servirien per deixar els valencianistes a deu punts i per consolidar encara més el lideratge.

Un rival amb moltes baixes: Si el FC Barcelona arriba al duel amb tota la plantilla disponible, amb l'única excepció de Thuram, no pot dir el mateix el València. L'entrenador Quique Sánchez Flores no va poder incloure a la convocatòria a Cañizares, amb grip, ni Baraja i Vicente, que pateixen una ruptura muscular. A banda d'ells, Regueiro, Gavilán i Edú continuen lesionats.

• Reial Madrid0-0Real Betis
  • Saragossa1-0Vila-real CF
  • Athletic Club2-0Getafe CF
  • Deportivo0-0Llevant UD
  • RCD Espanyol3-1RCD Mallorca
  • Osasuna0-1Celta
  • Racing4-1Gimnàstic
  • Recreativo1-0R.Societat