• FC Barcelona: 0

Notícies del partit

La crònica

Només ha faltat el gol (0-0)

El Barça ha empatat amb Osasuna en un partit intens i amb molt de treball durant els 90 minuts. Els joc dels blaugranes ha millorat i només ha faltat marcar. Eto'o ha jugat els últims minuts.

Més pressió, més ritme i més seguretat en defensa. El Barça ha millorat en gairebé tots els aspectes i només ha faltat l'aspecte definitiu, el de la rematada que donés el gol de la victòria. Per la resta, els de Rijkaard han protagonitzat un partit amb molta lluita i intensitat, com tots els que es juguen al Reyno de Navarra, i han arrencat un punt, tot i que mereixien més. La millor noticia ha estat la tornada de Samuel Eto'o que ha jugat els seus primers minuts després de 4 mesos sense fer-ho. Amb aquest empat els blaugranes continuen líders en solitari una setmana més.

Canvis tàctics

S'esperava que podia haver-hi novetats en l'onze que sortiria al Reyno de Navarra. Sobretot per si Samuel Eto'o jugava de sortida. Al final Rijkaard ha apostat per canvis però sense incloure el camerunès. Les novetats eren Ezquerro i Giuly a la davantera i sobretot la presència de Márquez en el mig del camp i d'Edmílson a la defensa. El mexicà i el brasiler s'intercanviaven les posicions per primera vegada aquesta temporada. Aquestes variacions han donat molt solidesa al Barça que, tot i així no acabava de trobar la manera de culminar el seu bon joc amb ocasions davant un Osasuna que es tancava molt bé al darrera. A més, els navarresos també avisaven del perill que podien generar. Una prova d'això ha estat una rematada de Milosevic en el segon pal que Valdés ha pogut treure exhibint uns grans reflexes.

Primeres ocasions

Abans de la mitja hora, però, el camp ja estava en unes condicions força dolentes i això perjudicava directament el joc del Barça. Tot i això els blaugranes no renunciaven al futbol de toc i, a més, ho feien amb velocitat i precisió. L'únic que seguia faltant era la rematada a porteria. La primera ocasió clara ha arribat amb un joc directe quan Ezquerro ha pentinat una passada llarga de Valdés i ha deixat Saviola sol davant Ricardo. L'argentí, sentint ja la pressió de la parella de centrals, ha pogut xutar amb la cama esquerra però el porter ha aturat. Cinc minuts després, ja en el 41, novament Saviola hauria pogut marcar amb un xut que ha sortit massa creuat. El Barça seguia creixent però la parella de davanters d'Osasuna, formada per Milosevic i Soldado, demostrava a la defensa blaugrana que no podia distreure's ni un segon.

Segueix la lluita

Però el partit es jugava sobretot a la medul·lar, on els blaugranes protagonitzaven una autèntica lluita amb Raul Garcia, Puñal i David López. Pel que fa a la vessant ofensiva, com ja havia passat a la primera part Giuly seguia mostrant que era més ràpid que Corrales i ho aprofitava per intentar entrar per la banda dreta. Les ocasions arribaven amb Ezquerro i especialment amb Saviola que ha pogut marcar en el 64, quan ha rematat massa alt des de la frontal de la petita una pilota pentinada per Márquez. Aquesta era l'ocasió més clara del Barça. El mateix Márquez també ha volgut dir la seva amb un xut llunyà que gairebé sorprèn Ricardo. En aquest temps ha entrat Iniesta per Saviola i el Barça passava a tenir superioritat en el mig del camp i això es notava sobretot en la possessió de la pilota.

Torna Eto'o

El Barça buscava el gol de manera descarada i podria haver arribat en el minut 81 quan els blaugrana han tingut una doble ocasió amb Xavi i Ezquerro que entre la defensa i Ricardo han pogut rebutjar a còrner. El moment més esperat ha arribat, però, en el minut 84. Eto'o tornava a jugar després de més de 4 mesos i ho feia enmig dels aplaudiments del públic del Reyno de Navarra. En aquests últims minuts el camerunès ha pogut entrar ben poc en joc però han servit per anar agafant ritme del competició. El Barça ha volgut treure profit de la presència del '9' blaugrana i de l'impacte psicològic que podia tenir sobre la defensa d'Osasuna per fer un últim intent de marcar. La millor prova que els blaugranes ho han intentat fins el final ha estat el xut de Xavi en el 92 que des de la frontal ha enviat la pilota massa alta. El Barça ha merescut els tres punts i només ha faltat definir en els últims metres per aconseguir-los. Tot i això, els blaugranes segueixen una setmana més líders en solitari.

La prèvia

La 'Caravana' viatja a Pamplona

El club ha tornat a posar en marxa la 'Caravana de Barça'. Aquest any 2007 s'estrena a Pamplona, on un grapat d'aficionats del Barça no s'han volgut perdre l'espectacle en directe des del Reyno de Navarra.

Arriben reforços

Amb Eto'o però sense Ronaldinho el Barça s'enfronta aquesta nit a Osasuna amb la ferma voluntat de no deixar el liderat en solitari. Motta i Ezquerro també tornen a estar entre els convocats.

El partit d'aquesta nit al Reyno de Navarra (21:00, C ), pot ser el del retorn de Samuel Eto'o a l'equip. La tornada de camerunès contraresta la baixa de Ronaldinho que s'ha hagut de quedar a Barcelona per molèsties físiques que arrossega des del partit de Copa de dimecres passat amb el Saragossa. Amb aquests canvis el que no variarà, però, serà l'objectiu del Barça de seguir una jornada més com a líder en solitari. I ho haurà de fer en un camp i contra un rival que sempre ha fet treballar de valent als blaugranes

El retorn més esperat: Després de quatre mesos, Samuel Eto'o ha tornat a la llista de convocats per al partit contra Osasuna. El davanter camerunès va començar a entrenar amb el grup dilluns, i ja està molt a prop del seu retorn als terrenys de joc. Qui també estarà a disposició de Frank Rijkaard per aquest partit serà Rafa Márquez, que es va perdre el darrer enfrontament de Lliga per sanció.

Baixa sobtada: Per contra, el tècnic holandès haurà de pal·liar la baixa de Ronaldinho. El crack brasiler va sentir molèsties al genoll i turmell dret en el partit de Copa contra el Saragossa i encara es ressenteix. Per això els Serveis Mèdics del club i el cos tècnic del primer equip han decidit donar-li descans.

Així doncs, la llista de convocats completa és: Valdés, Belletti, Motta, Márquez, Puyol, Xavi, Gudjohnsen, Giuly, Eto'o, Gio, Edmílson, Ezquerro, Deco, Zambrotta, Saviola, Oleguer, Iniesta i Jorquera.

Torna la mala ratxa: Després d'un inici de Lliga poc esperançador, els de 'Cuco' Ziganda es van començar a fer forts en la competició després d'encadenar bons resultats. Però en les darreres setmanes ha tornat aquesta mala ratxa. El seu botxí ha estat el Getafe, davant del qual Osasuna ha perdut els dos darrers partits, un de Copa del Rei (3-0) i un de Lliga (2-0).

Precedents igualats: De les 28 vegades que s'han enfrontat a l'estadi dels de Pamplona, el Barça ha aconseguit la victòria en 10 ocasions, les mateixes en què s'ha imposat el conjunt visitant. En els restants 8 partits, el matx va acabar amb empat. Quant a gols els precedents també són molt igualats: Osasuna ha aconseguit 37 i el Barça n'ha fet 36.

Des que Frank Rijkaard està a la banqueta, el Barça s'ha imposat als 'rojillos' en dues ocasions, mentre que han perdut una altra.

• Deportivo1-0RCD Mallorca
  • RCD Espanyol1-2Saragossa
  • València CF3-1At. Madrid
  • Ath.Bilbao1-2Real Betis
  • Celta1-1Gimnàstic
  • Racing1-0Getafe CF
  • Recreativo2-1Vila-real CF
  • Sevilla CF0-0R.Societat