Els gols

1-0, Ronaldinho (min. 40)
1-1, Agüero (min, 60)

Poc premi (1-1)

Tot i jugar millor i tenir més ocasions, el Barça només ha pogut empatar amb l'Atlètic de Madrid. Ronaldinho ha fet el gol blaugrana amb un llançament de falta espectacular i Agüero ha empatat en l'única ocasió clara dels matalassers.

El Barça volia acabar l'any amb una victòria que servia també per trencar la mala ratxa que l'ha seguit en els últims anys amb l'Atlètic de Madrid. Però tot i que el joc dels blaugranes ha tingut moments força brillants, tot i que els matalassers gairebé no han arribat amb perill, els tres punts no s'han pogut quedar al Camp Nou. Ronaldinho ha fet un altre golàs de falta que ha posat el Barça amb avantatge a la primera part però Agüero ha pogut empatar ja a la segona part en una jugada aïllada. Ara el Barça segueix segon però encara té un partit pendent i segueix amb el liderat al seu abast.

Van a totes

Les baixes que tenia Rijkaard han fet que ja l'onze presentés algunes novetats. Per començar la defensa era inèdita amb Belletti, Puyol, Thuram i Oleguer mentre que Iniesta ocupava la posició de Giuly en l'extrem. L'Atlètic de Madrid volia jugar amb l'avantatge psicològic que els podien donar les últimes victòries al Camp Nou i per això ha sortit atacant encara que sense rematar. Les ocasions les posava el Barça des de bon principi i en el minut 6 Deco i Xavi ja podrien haver marcat amb xuts des de dins l'àrea. Els de Javier Aguirre per la seva banda no han pogut inquietar Valdés fins al minut 26 i ho han fet a pilota parada. El porter català ha respost de manera sensacional a un gran xut d'Antonio López a mitja alçada i amb força perill.

El crac

Ronaldinho i Iniesta feien de falsos extrems i buscaven molt els forats pel mig. Sobretot el de Fuentealbilla, que amb les seves entrades sorprenia la defensa matalassera. A aquest fet s'hi sumava un Gudjohnsen novament molt actiu i tenint molt ocupats els centrals. El Barça cada vegada donava més sensació de perill i Belletti aprofitava els espais que tenia a la banda dreta per inquietar també la defensa rival. En el 32 els jugadors del Barça han reclamat un possible penal sobre Iniesta i en el 39 Leo Franco s'ha trobat una rematada amb el cap de Xavi. El gol blaugrana havia d'arribar, i aquí és on Ronaldinho ha tornat a fer una aparició estel·lar. El brasiler ha llançat una falta des de la cantonada esquerra de l'àrea matalassera. Ha aixecat el cap i l'ha enviat al pal llarg sense que Leo Franco, tot i estirar-se amb totes les seves forces, pogués fer res per arribar-hi. Un nou gol de falta per recordar (1-0).

Efectivitat rival

Ja a la segona part el Barça seguia demostrant les seves millors qualitats, molt de control i toc al mig del camp. Aquí destacaven per sobre de tot Xavi i Iniesta, que amb la seva conducció i visió donava aquell punt cerebral que més feia falta al joc del Barça. Res no feia pensar que les coses poguessin canviar però l'Atlètic de Madrid s'ho ha trobat de cara en la seva primera ocasió en jugada. Agüero ha aprofitat una passada de Luccin i s'ha colat entre Thuram i Puyol. Tal com ha rebut la pilota l'argentí ha xutat amb l'exterior i Valdés tot i tocar-la no ha pogut evitar el gol (1-1). En aquesta jugada el francès s'ha fet mal i ha hagut de ser substituït per Giuly. En la redistribució tàctica que ha hagut de fer Rijkaard, Motta s'ha posat com a central.

Intensitat final

El gol de l'Atlètic de Madrid ha fet que el Barça encara hi posés un punt més d'intensitat. Els de Javier Aguirre volien portar el joc cap a una vessant més física que els afavoria més i de mica en mica ho anaven aconseguint. Per la seva banda, els blaugranes a vegades ho provaven més amb el cor que amb el cap i els faltava un punt d'encert i a vegades de sang freda en la darrera passada o en la rematada. Ronaldinho ja jugava amb llibertat de moviments, però en tot el que provava es trobava amb el mur creat pels jugadors de l'Atlètic al seu voltant. Una prova que demostra que en els últims minuts el Barça ho ha intentat tot és que fins i tot Oleguer ha trepitjat l'àrea contrària i ha intentat un parell de rematades. Al final res no ha canviat i el Barça s'ha hagut de conformar amb un empat quan pel seu joc ha merescut molt més.

La prèvia

Prèvia solidària

Aquest dijous, els socis i aficionats poden seguir contribuint amb la campanya solidària 'Un somni per un regal' , coincidint amb el partit de Lliga entre el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. Com cada Nadal, aquesta campanya té com a objectiu que cap nen es quedi sense joguina per aquestes festes i s'habilitaran tres punts de recollida a l'entorn de l'estadi (gol nord, gol sud i tribuna) per recaptar el major nombre de regals

Amb el cap, de nou, a la Lliga

Després del parèntesi del Mundial de Clubs, el Barça torna aquesta nit a la Lliga. El rival, un Atlètic de Madrid sempre imprevisible i que ha estat especialment perillós en les seves últimes visites al Camp Nou.

Després dels partits al Japó, la Lliga torna al Camp Nou (22:00, TV3/La Sexta). I ho fa per acomiadar l'any o contra un dels grans rivals, l'Atlètic de Madrid. Els blaugranes buscaran una victòria que els permeti marxar de vacances seguint en la part alta de la classificació. A més, un resultat positiu serviria per trencar la mala estadística en els últims anys contra els matalassers i per recuperar els ànims després de la derrota del passat diumenge.

Moltes novetats: La llista de convocats que va donar Frank Rijkaard aquest dimecres presentava algunes sorpreses. Com per exemple la presència de dos jugadors del filial com Marc Crosas i Olmo . Tots dos ja han debutat en partit oficial amb el primer equip i Crosas fins i tot va formar part de l'expedició blaugrana al Mundial de Clubs al Japó. Qui també torna a l'equip és Javier Saviola, que ja va rebre l'alta mèdica just abans de la semifinal del Mundial.

Descans nombrós: Però en aquesta llista també hi havia algunes baixes. A més dels lesionats Zambrotta, Eto'o i Messi, tampoc hi són Edmílson, Márquez i Gio a qui el tècnic ha preferit donar descans perquè s'acabin de recuperar de l'estada al Japó. El primer va patir diarrea i vòmits que van fer que perdés força com ell mateix va reconèixer, mentre que els altres dos van ser dels que van disputar els 180 minuts que l'equip va disputar en el Mundial de Clubs.

L'etapa d'Aguirre: Després dels grans resultats obtinguts amb l'Osasuna, Javier Aguirre va arribar a l'Atlètic de Madrid amb l'objectiu de tornar a portar els matalassers, com a mínim, a Europa. De moment ho estan aconseguint ja que ara per ara estan en zona de Lliga de campions. Però fins ara, i com ja va sent habitual en aquest equip en els últims anys, els resultats no segueixen una regularitat i són capaços de guanyar més punts fora de casa que no pas en el seu estadi.

El perill del rival: El principal perill i referent serà, una vegada més, el capità Fernando Torres. Però no estarà sol. La defensa blaugrana haurà d'estar molt atenta a l'habilitat del jove Agüero, que va arribar com un dels fitxatges estrelles de l'estiu, i que mica en mica va agafant més responsabilitats dins del seu equip. A banda d'ell una de les incorporacions matalasseres que està donant més rendiment és Maniche. La medul·lar del Barça haurà de seguir de molt a prop al portuguès que, a més del treball incansable en el mig del camp, segueix destacant per la seva arribada i l'eficàcia en la rematada a porteria.

Els precedents: Tot i ser el clar dominador de la Lliga, el Barça no ha pogut guanyar l'Atlètic de Madrid en les dues últimes temporades. L'any passat els dos partits van acabar amb victòria madrilenya mentre que ara en fa dos els blaugrana van poder sumar un punt a la seva visita al Vicente Calderón. Tot i això, el bon rendiment del Barça en el Camp Nou aquesta temporada fa pensar que aquesta nit pot trencar-se aquesta mala ratxa.

• Ath.Bilbao0-0Saragossa
  • València CF3-1RCD Mallorca
  • Celta0-0R.Societat
  • Getafe CF0-1RCD Espanyol
  • Gimnàstic0-1Real Betis
  • Osasuna2-1Llevant UD
  • Racing2-1Vila-real CF
  • Real Madrid0-3Recreativo