1-1, Kanouté, min 36.
2-1, Ronaldinho, min. 38.
3-1, Messi, min. 80.

Líder en solitari (3-1)

Un sòlid i efectiu Barça s'alça al capdavant de la classificació després de superar el Sevilla (3-1). Ronaldinho, amb dos gols, i Lionel Messi, amb un autèntic gol de crac, han estat arguments suficients per situar el Barça líder amb tres punts d'avantatge sobre el segon classificat.

Aquest Barça té ofici. Sap patir, sap jugar de tu a tu quan ho necessita, sap deixar-se la pell en defensa però, sobretot, sap jugar a futbol, i aquest és l'argument més sòlid que té per liderar en solitari una Lliga que es presenta més competitiva que mai. El Sevilla, ben ordenat com és habitual, ha plantat cara en moments puntuals, però el Barça ha estat més equip que els andalusos aquest diumenge a l'estadi.

Primer quart d'hora blaugrana

Nombroses han estat les novetats que ha plantat sobre la gesta de l'estadi Frank Rijkaard a l'hora de començar el matx. Els brasilers Belletti i Motta han format en un onze en el què destacava per damunt d'altres l'absència de Carles Puyol i, sobretot, la de Deco, l'únic futbolista blaugrana que encara no havia entrat en les ja famoses rotacions. Una altra de les novetats, encara que més lògica donada la no convocatòria del capità Puyol, ha estat la presència de Lilian Thuram. El francès ha format d'inici amb Márquez a l'eix de la defensa.

El primer quart d'hora del partit ha estat blaugrana. Ronaldinho, amb força mobilitat i llibertat de moviments, ha estat l'autor del primer xut entre els tres pals. El llançament llunyà del brasiler, però, ha estat tou, però ha estat un bon avís pel que l'esperaria a Palop poc després. Al minut 13 ha arribat la primera gran ocasió blaugrana de gol. Una excel·lent combinació d'esperó entre Ronaldinho i Sylvinho ha acabat amb un xut d'aquest últim que ha sortit llepant el pal esquerre de la porteria andalusa.

Superat el primer quart d'hora de partit, el Sevilla ha començat a assentar-se sobre la gespa de l'estadi. Els seus migcampistes més defensius, Poulsen i Renato han començat a 'mossegar' de valent i Xavi i Iniesta estaven literalment tapats. Semblava una còpia de la final de la Supercopa d'Europa, en què el de Terrassa i llavors Deco, van quedar anul·lats. Però Rijkaard tenia ben apresa la lliçó del partit jugat al Principat de Mònaco. L'holandès ha donat llibertat absoluta a Ronaldinho, que ha jugat bastant còmode i sense la pressió de tenir una 'gos de presa' com és Daniel Alves constantment al darrera.

Ronaldinho, de penal

Així, en el minut 25 ha arribat el primer gol del matx. Ha estat dos minuts després que el Sevilla, mitjançant Luis Fabiano, disposés de la millor oportunitat del partit fins aleshores i que, un minut més tard, en el 24, li fos anul·lat a Escudé un gol per falta sobre Motta. Superats aquests dos minuts de mal tràngol, César Muñiz Fernández ha xiulat penal després d'una internada de Belletti dins l'àrea. El brasiler, a més, ha hagut d'abandonar el terreny de joc minuts després perquè se li ha sortit de lloc l'espatlla dreta. Ronaldinho ha enganyat per complet Palop i ha pujat l'1-0 en el marcador davant la joia dels més de 91.000 espectadors que s'han donat cita al Camp Nou. Zambrotta ha estat l'escollit per substituir el lesionat Belletti en el lateral dret.

Tram final del primer temps apassionant

El millor encara estava per arribar. Arrel de l'1-0, la participació d'Iniesta i Xavi en el joc de l'equip ha augmentat. Això s'ha notat en la ràpida circulació de pilota, fet que ja va apuntar el de Fuentealvilla en la roda de premsa que va oferir aquesta setmana. El Sevilla, però, ha estirat línies i així ha arribat una claríssima ocasió de Renato que ha tret Valdés sobre la mateixa línia de gol. Dos minuts més tard, en el minut 36, ha arribat el gol de l'empat. Kanouté ha culminat una molt bona jugada col·lectiva de l'equip andalús en què també hi ha participat Navas i Renato. Però Ronaldinho encara havia d'oferir quelcom més. I ha arribat en forma de golàs. En el minut 38, una falta llançada de forma magistral per l'astre brasiler ha significat el 2-1 pels de Frank Rijkaard, el marcador amb què s'ha arribat al descans.

Juande, expulsat

A la represa, el Sevilla de Juande Ramos ha introduït dos canvis d'inici: Martí i Drago per Puerta i Luis Fabiano. Amb les incorporacions, el tècnic sevillista ha buscat dotar el seu mig camp d'una major consistència, sobretot per la presència de l'exjugador del Mallorca, i ha avançat Renato perquè acompanyés Kanouté en punta d'atac. El primer quart d'hora de la segona part ha servit perquè el Barça, tret d'un xut inicial d'Adriano, controlés la situació. Amb un Thuram molt segur, tant en defensa com a l'hora de treure la pilota jugada, els homes de Rijkaard no han passat per molts ensurts en aquest primer tram de la represa.

En el minut 68 de partit, el tècnic del Sevilla Juande Ramos ha estat expulsat. Les repetides queixes de l'entrenador dels andalusos no han agradat gens al col·legiat que, al final, l'ha fet fora de la banqueta. A banda d'aquesta situació, el partit ha decaiut una mica en quan a qualitat. La intensitat, però, no ha baixat i s'han vist accions interessants com una gran jugada de Messi en el minut 69. L'argentí ha obert perfectament el camp i ha deixat Iniesta sol dins l'àrea. El manxec, amb sotana inclosa sobre Alves, ha estat objecte d'un possible penal que l'àrbitre no ha considerat. La jugada, però, ha acabat amb un xut als núvols del propi Messi, el jugador que segons abans havia iniciat la jugada. Poc després ha arribat l'ovació de la nit. Ronaldinho, ja pensant en el Chelsea, ha estat susbtituït per Giuly.

Messi fa de Ronaldinho

A deu minuts pel final del partit, el Camp Nou ha esclatat. Leo Messi, després d'una cursa impressionant de Xavi per banda dreta, ha rebut a la frontal de la gran. Ha aixecat el cap, ha vist passadís i s'ha colat entre tota la defensa per situar l'esfèric lluny de l'abast de Palop. Un gran gol al més pur estil Ronaldinho. El gol del '19' del Barça ha estat la sentència d'un Sevilla molt lluitador, com sempre, però que aquest cop no ha pogut amb la ràpida circulació de pilota blaugrana i amb la bona defensa de l'equip de Rijkaard. En els minuts finals, Rijkaard ha donat entrada a Saviola per Eidur Gudjohnsen.

La prèvia

??? detall[1]/detall.titol ???

L'últim precedent en Lliga al Camp Nou
El precedent més recent en Lliga d'un Barça-Sevilla data del 11 de desembre del 2005. Era la jornada 15 quan catalans i andalusos es van veure les cares al Camp Nou. En aquell partit, Kanouté va avançar el Sevilla en el minut 63, però un minut més tard Samuel Eto'o va empatar. Poc després, en el minut 76, Ronaldinho sentenciava amb el 2-1 que ja seria el resultat final.

Quelcom més que tres punts

Barça i Sevilla es tornen a veure les cares després de la Supercopa d'Europa jugada a Mònaco. Els homes de Rijkaard afronten el matx amb un plus de motivació després d'aquella derrota. En joc estan quelcom més que tres punts, ja que la setmana que ve es juga al Bernabéu.

Els tres punts són molt importants, però tenen un afegit respecte a d'altres ocasions. D'una banda, perquè vèncer a un rival directe en la lluita pel títol com és el Sevilla sempre és important i, de l'altra, perquè els jugadors del FC Barcelona tampoc poden oblidar la derrota que va patir ahir el Reial Madrid al camp del Getafe, fet que en cas de victòria davant els andalusos els deixaria a cinc punts per damunt dels blancs abans de la visita al Santiago Bernabéu del proper diumenge.

La baixa de Puyol

El Barça no comptarà amb el capità Carles Puyol . Al defensa blaugrana se'l reserva pel partit d'Stamford Bridge, de la mateixa manera que Frank Rijkaard també ho ha fet amb Gio van Bronckhorst. Qui sí serà titular és Thuram. El francès, davant l'absència de Puyol, serà qui formarà la parella de centrals presumiblement amb Rafa Márquez.

El duel Alves-Ronaldinho

Un dels duels que caldrà mirar amb lupa serà el de Ronaldinho amb el seu compatriota Daniel Alves. El lateral dret sevillista va anul·lar el crac brasiles en la final de la Supercopa d'Europa. També és cert, però, que llavors el '10' blaugrana tot just començava la pretemporada amb els blaugrana. Veurem si Rijkaard decideix seguir situant Ronie a la banda esquerra o li dona llibertat de moviments.

Saviola i el seu passat sevillista

Javier Saviola , en el cas que jugui davant l'equip andalús, tindrà l'oportunitat de retrobar-se amb vells amics. El davanter argentí va estar cedit la temporada passada a l'equip blanc i va ser un dels destacats, especialment en el tram final de la lliga i UEFA 2005-06. El '22' del FC Barcelona coneix perfectament el joc de l'equip que entrena Juande Ramos i podria ser una de les armes que utilitzi Frank Rijkaard per obrir la tupida defensa que segur que plantejarà l'entrenador sevillista.

El gran moment de joc d'Iniesta

Un altre dels aspectes destacats que presenta aquest partit és el bon moment de joc pel què passa el migcampista blaugrana Andrés Iniesta. El de Fuentealvilla, que ha jugat en cinc dels sis partits que l'equip ha jugat fins ara a ala Lliga, espera poder ser una de les novetats en l'onze inicial. La seva visió de joc i la seva rapidesa mental a l'hora de triar la millor passada poden ser decisives en el joc ràpid que haurà d'imposar l'equip de Rijkaard si vol superar un Sevilla que esperarà la seva oportunitat a la contra.

El Sevilla, un equip molt sòlid

L'equip de Juande Ramos és un autèntic bloc. L'extècnic del Barça B, Juande Ramos, va heretar un equip que ja apuntava maneres, el de l'ara entrenador del Deportivo Joaquín Caparrós, i amb la bona feina des dels despatxos del secretari tècnic Monchi s'ha anat comfeccionant una de les plantilles més compensades i competitives de la Primera Divisió i del futbol europeu. L'actual campió de la UEFA ha incorporat Poulsen, un danès procedent del Schalke 04 alemany que és un autèntic pulmó, Hinkel de l'Stuttgart, Duda del Màlaga i Chevantón del Mónaco, el substitut de Saviola en l'equip de Nervión.

• Getafe CF1-0Reial Madrid
  • At. Madrid2-1Recreativo
  • Celta3-2València CF
  • Llevant UD0-1RCD Mallorca
  • Gimnàstic2-3Athletic Club
  • Osasuna0-1Racing
  • R.Societat1-3Saragossa
  • Vila-real CF0-0RCD Espanyol