1-0, Eto'o, min. 1
2-0, Eto'o, min. 27
3-0, Messi, min. 37

Una màquina de fer futbol (3-0)

Sis gols en dos partits. El FC Barcelona ha aconseguit la segona victòria en la Lliga i ho ha fet amb tres gols més, en aquest cas contra l'Osasuna en un partit marcat per la gran actuació d'Eto'o. El Barça ha tornat a ser una màquina de fer futbol.

El Barça ha dominat de principi a fi l'Osasuna amb un primer temps molt bo. L'efectivitat d'un Samuel Eto'o letal de cara a porta, el talent de Ronaldinho i Messi i la solvència defensiva d'un equip que avui no ha comptat amb Puyol sobre la gespa, però sí un Thuram perfecte en les poques ocasions en què ha hagut d'intervenir, fa pensar amb optimisme en el proper compromís de l'equip de Frank Rijkaard dimarts vinent, contra el Levski .

Puyol, a la banqueta

Frank Rijkaard ha sorprès amb una decisió que pocs esperaven. Carles Puyol s'ha quedat a la banqueta i Lilian Thuram ha estat titular davant l'Osasuna. El central francès, que debutava avui a la Lliga, ha format parella de centrals amb el mexicà Rafa Márquez. Xavi ha estat una altra de les novetats, després de ser suplent a Balaídos.

El primer gol, ben d'hora

El Barça ha sortit atacant de valent. En el primer minut de partit Samuel Eto'o ha obert el marcador després d'una bonica jugada d'atac. Ronaldinho ha combinat amb Deco de primeres, s'ha endinsat dins l'àrea i ha fet la passada de la mort a Samuel Eto'o, que no ha desaprofitat l'ocasió de marcar el primer gol de la nit, a dins de l'àrea petita. En el Barça cal destacar l'omnipresent presència ofensiva de Sylvinho en la zona d'atac del Barça. El lateral brasiler ha estat un extrem més per banda esquerra i s'ha entès perfectament amb Ronaldinho, am el que s'ha desdoblat en més d'una ocasió.

Eto'o, en ratxa

Superats els primers vint minuts de partit, l'equip de Frank Rijkaard ha tornat a prémer l'accelerador. En el minut 21, Samuel Eto'o ha xutat fora una jugada iniciada per Messi i sis minuts més tard ha arribat el 2-0. El davanter camerunès, en un estat de forma envejable, ha marcat el segon de la nit; després de rebre una passada entre línies de Deco, el '9' del Barça, molt murri, ha tocat la pilota amb el peu i ha elevat la pilota per sobre de Ricardo. El 2-0 ha fet despertar el públic de l'estadi que ha cridat el nom d'Eto'o en nombroses ocasions.

L'exhibició de Samuel Eto'o ha continuat. En el minut 37, una recuperació de pilota del davanter centre blaugrana ha acabat amb una passada enrere per a Leo Messi que, sense posar-se nerviós, ha batut Ricardo per sota les cames. El 3-0 ha fet les delícies dels més de 63.000 espectadors que aquesta nit s'han donat cita al Camp Nou. Amb aquest resultat s'ha arribat al final del primer temps, amb un Barça clar dominador del matx i amb un Samuel Eto'o, estel·lar.

Pal de Messi

La represa ha estat un altre monòleg del FC Barcelona. Tret d'un parell de rematades als núvols de la davantera navarresa, l'equip de Frank Rijkaard ha controlat en tot moment el rival. El segon temps ha servit per comprovar la seguretat que ofereix un home de contrastada experiència com Lilian Thuram, per veure el gran nivell de forma en què es troba Sylvinho o per veure les incorporacions d'un Zambrotta que sembla cada dia més familliaritzat amb el joc ofensiu del Barça.

La millor ocasió de la segona meitat ha arribat en el minut 60. Lionel Messi ha combinat amb Xavi Hernández a la frontal de la gran. L'argentí ha trepitjat àrea amb gran velocitat i ha creuat la pilota davant la sortida de Ricardo que ha arribat a fregar la pilota que ha acabat topant al pal dret.

Més canvis

En el tram final, Frank Rijkaard ha aprofitat per donar descans a jugadors titulars pensant ja en el partit de dimarts que ve davant el Levski en l'estrena de la Lliga de Campions a l'estadi. Així, Iniesta ha entrat per Deco, Giuly, que ha estat a punt de marcar el 4-0 a set minuts pel final, ha entrat per Ronaldinho i, finalment, Oleguer per Zambrotta. Uns canvis que, un cop més, han servit per demostrar la profunditat de la banqueta d'un equip que avui ha demostrat perquè ha guanyat els dos últims títols de Lliga.

La prèvia

Homenatge a Mur

A banda, just abans del partit, el Camp Nou farà un homenatge a Àngel Mur que després de 33 anys com a fisioterapeuta del primer equip ha decidit jubilar-se.

La Lliga s'estrena al Camp Nou

Després de la gran victòria aconseguida al camp del Celta en la primera jornada, el Barça fa la seva estrena aquesta temporada a la Lliga al Camp Nou. I per a una ocasió tan especial, Rijkaard ha pogut recuperar Ronaldinho.

Aquest vespre (20:00, Barça TV) el Camp Nou viurà per primera vegada un partit de Lliga de la temporada 2006-07. L'estadi barcelonista començarà d'aquesta manera un nou curs que s'espera que sigui tant exitós com ho han estat els dos anteriors. En aquesta estrena el rival serà l'Osasuna que ara dirigeix l'exjugador 'Cuco' Ziganda. Els blaugrana buscaran la segona victòria consecutiva a la Lliga per començar en el capdavant de la classificació ja des de bon principi.

Torna Ronaldinho: Segurament, la nota més destacada en la convocatòria de Frank Rijkaard per a aquest partit és la tornada de Ronaldinho a l'equip. El brasiler es va perdre el partit de la primera jornada per una lesión a la cuixa i el de Copa Catalunya per estar convocat amb la seva selecció,. Ell, juntament amb Sylvinho protagonitzen els dos canvis respecte l'última convocatòria a la Lliga. De fet, ara per ara no hi ha cap jugador del Barça lesionat i per tant Rijkaard n'ha hagut de descartar quatre dels 22 que formen la plantilla per a aquest partit. En aquesta ocasió els ha tocat a Gio, Belletti, Ezquerro i Saviola.

Osasuna: Per a l'equip navarrès aquesta temporada no és que hagi començat massa bé. El primer disgust va ser quan van quedar eliminats de la Lliga de Campions a la fase prèvia per l'Hamburg i d'aquesta manera s'esvaïa la possibilitat de jugar la màxima competició continental, un fet que hagués estat històric per a l'Osasuna. Poc després va arribar la Lliga i els de Ziganda van veure com en la primera jornada el Getafe els guanyava a casa per 0-2. Els navarresos intentaran aprofitar les seves armes per aquest partit que passen per l'oportunisme del seu nou davanter Soldado, arribat del Reial Madrid, la força al mig del camp de jugadors com Raul Garcia o Puñal i la seguretat en la defensa que protegeix al porter Ricardo.

Els precedents: L'Osasuna va tornar a Primera Divisó en la temporada 2000-01 després d'haver estat sis temporades a Segona. Des del seu retorn els navarresos no els ha anat tant malament al Camp Nou ja que en sis partits han aconseguit dos empats i una victòria. Els altres tres partits han acabat amb triomf blaugrana. Això si, en les dues últimes temporades, les dels títols de Lliga, els de Rijkaard s'han emportat els tres punts amb un resultat idèntic i prou contundent: 3-0.

• FC Barcelona3-0Osasuna
  • At. Madrid0-1València CF
  • Real Betis3-0Athletic Club
  • Getafe CF1-0Racing
  • Llevant UD1-4Reial Madrid
  • RCD Mallorca0-0Deportivo
  • Gimnàstic1-2Celta
  • R.Societat1-3Sevilla FC