• Celta: 2
  • FC Barcelona: 3

Notícies del partit

La crònica

Eidur Gudjohnsen, l'home vingut del fred, ha fet justícia a Balaídos. En un partit estrany, en què el Barça ha encaixat dos gols en les dues úniques ocasions de gol del Celta, l'islandès ha marcat les diferències a tres minuts pel final.

Frank Rijkaard ha plantejat un partit en què volia el control de la pilota i ha optat per introduir quatre variants en l'onze inicial. Així, Gio i Zambrotta, dos jugadors amb menys recorregut i més control de l'esfèric que Belletti i Sylvinho, han estat titulars a Balaídos. A més, el tècnic holandès també ha donat entrada a Andrés Iniesta en la posició de Xavi Hernández i a Giuly en la zona d'atac. El francès ha ocupat l'extrem dret, mentre Messi ha actuat en la zona esquerra, fent de Ronaldinho i caient sovint cap al centre. Gudjohnsen ha marcat la diferència i ha fet justícia en un partit en què el Barça ha dominat per complet al seu rival, un Celta que ha tingut dos ocasions i ha marcat dos gols. Destacable ha estat l'actuació de Samuel Eto'o, un home que amb el seu coratge i sacrifici ha contagiat els seus companys per remuntar finalment.

La pilota, del Barça

Malgrat que durant els primers vint minuts de partit, el Barça només ha generat una bona ocasió mitjançant una falta llançada per Márquez en el minut 7, la pilota era totalment blaugrana. Leo Messi, Samuel Eto'o i Deco han estat els blaugrana més actius en atac. Les ràpides combinacions que ha intentat una i altra vegada el jove argentí, només han trobat resposta en un xut de Deco al minut 30. El portuguès ha rebut de Messi a la frontal de la gran i ha etzibat un fort xut que ha vist com Pinto el rebutjava a corner. El ritme de circulació de pilota era cada cop més elevat i el Barça començava a crear cada cop més perill. Per la seva part, el Celta només buscava les internades per banda dreta del veterà Gustavo López, un jugador que manté el bon toc de pilota, però al que li manca velocitat per desbordar com ho feia en la seva primera etapa al Saragossa i, posteriorment, al propi Celta de Vigo.

Celta: una ocasió, un gol

El Barça de Frank Rijkaard ha encaixat l'1-0 després d'un servei de banda. En el minut 41, Nene, un dels fitxatges del Celta procedent de l'Alabès, ha rebut dins l'àrea, ha deixat assegut Márquez i ha xutat. El rebuig de Valdés ha quedat mort i un altre brasiler, Baiano, ha marcat a plaer. L'equip de Fernando Vázquez ha marcat el primer gol de la nit després de generar la seva primera clara ocasió del gol de tot el partit i després d'haver-se deixat dominar per un Barça que ha mostrat una actitud diferent a la mostrada a Mònaco, però al que li ha mancat sort en la primera part. Dos minuts del gol local, Messi ha tornat a posar a prova Pinto amb un xut ras que el porter andalús ha rebutjat en llarg.

Remuntada incompleta

El FC Barcelona ha sortit amb nous aires a la segona meitat. Amb un Eto'o molt motivat, els blaugrana han saltat a la gespa de Balaídos amb totes les ganes del món per remuntar un resultat injust pels mèrits exhibits per un i altre equip. Onze han estat els minuts que l'equip de Frank Rijkaard ha trigat en empatar. Samuel Eto'o ha estat l'autor del gol de l'empat. L'anterior 'pitxitxi' de la Lliga s'ha estrenat amb una diana importantíssima a terres gallegues. Un gol vital perquè ha contagiat tota la ràbia necessària a la resta de companys per aconseguir la remuntada.

El segon gol no ha trigat en arribar. En el minut 60, Andrés Iniesta ha creuat gairebé tot el camp i ha assistit Messi que, a la mitja volta, no ha desaprofitat l'ocasió per posar un 1-2 que feia justícia. El Celta només havia gaudit d'una clara ocasió, la del primer gol al final de la primera part. La resta ha estat un monòleg del Barça: dominant la pilota i generant ocasions de gol. L'equip de Fernando Vázquez, però, ha tornat a aconseguir l'empat. Era el minut 64 i Gustavo López ha aprofitat el servei ràpid d'una falta, que s'ha quedat protestant Zambrotta, per sorprendre Valdés per segona vegada. La remuntada, per tant, era incompleta.

Gol de 'Guddy'

Amb Edmílson ja sobre el camp, -el brasiler ha entrat per Motta- el Barça ha seguit buscant el gol malgrat el cop psicològic que havia suposat l'empat a dos. I ha estat en el minut 74 quan Rijkaard ha pres una decisió que canviaria el signe del partit. L'holandès ha donat entrada a Eidur Gudjohnsen i l'islandès no l'ha decebut. Amb un Eto'o afamat de gol i amb un Messi tractant de marejar la defensa rival amb constants accions individuals, l'exjugador del Chelsea ha estat el punt de qualitat que li mancava a la davantera blaugrana en uns moments en què el cansament començava a notar-se. Un minut després de l'expulsió d'Iriney, per doble groga, 'Guddy' ha marcat el 2-3. Un autèntic obús dins l'àrea que s'ha colat pel bell mig de la porteria de Pinto. El Barça ha fet gala, un cop més, d'una gran capacitat de reacció digna d'un gran equip.

La prèvia

Comença la segona defensa del títol

El Barça, el campió de les últimes dues edicions de la Lliga, comença aquest dilluns la seva segona defensa del títol. Els blaugrana tenen un primer partit al camp del Celta, precisament on van aconseguir matemàticament l'última Lliga.

Comença un nou curs, ara si, i aquest inici sempre queda marcat pel de la Lliga. El FC Barcelona ho fa al camp del Celta (21:00, Barça TV) amb l'objectiu de repetir la victòria aconseguida ara fa tres mesos, a mitjans de maig, i que va acabar donant el títol 2005-06 als blaugrana. Els de Rijkaard serán,una temporada més, el principal referent i el rival a batre ja que intentaran aconseguir la seva tercera Lliga consecutiva, una fita que no aconsegueix ningú des que ho fés el 'Dream Team a principis del 90.

El Barça: Rijkaard només té una baixa per a aquest partit però és prou significativa. Es tracta de Ronaldinho que arrossega un cop a la cuixa dreta del partit de la Supercopa d'Europa que no l'ha permès viatjar. Aquesta baixa pot fer que la tripleta d'atac passi a ser la formada per Giuly, Eto'o i Messi. A banda del brasiler, els altres tres jugadors que s'han quedat a Barcelona ha estat per motiu exclusivament tècnics. En una plantilla tant àmplia i completa com la blaugrana sempre tocarà a algú descansar i en aquesta ocasió els escollits han estat Sylvinho, Belletti i Saviola. La baixa dels dos laterals dóna moltes opcions a Zambrotta a debutar com a titular amb el Barça.
El Celta: Fernando Vázquez comença la seva tercera temporada al capdavant del Celta i en aquest temps, a banda d'aconseguir l'ascens a Primera, ha deixat una forta empremta d'identitat en el joc que fan els gallecs. En aquests cas es tracta dun equip difícil, sòlid en defensa, amb un mig del camp fort i sempre perillós en atac. Cal recordar que els 'celtiñas' van ser la temporada passada l'equip més segur al darrera de Primera juntament amb el València ja que només van rebre 33 gols. Per a aquest partit, però, Fernando Vázquez no podrà comptar amb Guayre, un dels seus fitxatges estrella per a aquesta temporada. El jugador canari ex del Vila-real, un home ràpid de banda, està lesionat i suposarà un mal de cap menys per als laterals blaugrana.

Els precedents: La temporada passada el Barça va guanyar en els dos partits, tant el del Camp Nou com el de Balaídos, però en tots dos casos va haver de suar de valent per fer-ho. També cal dir, però, que la victòria de l'any passat a Vigo (0-1) era la primera que aconseguien els blaugrana després de quatre desplaçament que havien acabat amb tres derrotes i un empat.

• València CF2-1Real Betis
  • Deportivo3-2Saragossa
  • RCD Espanyol0-1Gimnàstic
  • Reial Madrid0-0Vila-real CF
  • Osasuna0-2Getafe CF
  • Racing0-1At. Madrid
  • Recreativo1-1RCD Mallorca
  • Athletic Club1-1R.Societat