3-0 Vívar Dorado (min. 70)
4-0 Güiza (min. 73)

Decepció (4-0)

Jordi Clos

El Barça ha quedat eliminat de la Copa del Rei després de caure amb contundència per 4-0 al Coliseum Alfonso Pérez en el partit de tornada de les semifinals. El Getafe ha superat els blaugranes amb dos gols a cada meitat.

Sabia el Getafe que l’única opció que tenia d’aixecar l’eliminatòria passava per marcar a la primera part, i ha sortit descaradament amb aquest objectiu. Als trenta segons, Guïza ha aprofitat una imprecisió d’Oleguer per plantar-se sol davant Jorquera, però el mateix defensa sabadellenc ha reaccionat molt ràpid i ha evitat la rematada. Era el preludi del que es veuria en els següents 89 minuts. Maris, quan es complia el primer quart d’hora, també ha xutat lleugerament desviat.

Doble cop del Getafe

Després que els blaugranes calmessin lleugerament els ànims locals, i quan semblava que tenien el partit controlat, en el minut 37, Casquero ha avançat el Getafe en engaltar de manera espectacular una pilota que li havia caigut a fora de l’àrea. I dos minuts abans del descans, Güiza ha recollit una pilota morta a l’interior de l’àrea petita per fer el segon, picant l’esfèrica amb molta classe per sobre de Jorquera.

Segon temps amb la mateixa tònica

Els de Schuster han seguit pressionant molt a la represa. El Barça semblava sortir amb més tensió que a la primera part, però ha estat novament superat pel Getafe. Güiza ha tingut el tercer en el minut 9 en una rematada de cap que ha salvat Jorquera. El primer xut a porteria del de Rijkaard ha arribat després d’una jugada individual de Giuly, que la defensa blava ha desviat a córner (min.60).

A prop del tercer

El Getafe ho ha seguit intentant i Güiza ha tingut un altre un contra un davant Jorquera, en una acció similar a la del segon gol, però aquesta vegada el porter del Barça ha neutralitzat el perill. La rèplica blaugrana ha arribat a continuació, amb un llançament de falta de Ronaldinho que ha sortit fregant l’escaire.

El Getafe capgira l’eliminatòria

En una falta lateral, el Getafe ha marcat el tercer mitjançant Vívar Dorado, que ha rematat de cap des de l’àrea petita (min.70). Amb el conjunt barcelonista tocat pel gol que els deixava fora de la final, tot seguit, Güiza ha rebut una pilota a l’interior de l’àrea i ha aconseguit el quart.

A la desesperada

A nou minuts per a la conclusió, Eto’o ha tingut una oportunitat claríssima des del punt de penal que ha sortit alta per molt poc. I just després, una doble ocasió de Ronaldinho i Saviola dins l’àrea petita ha estat a punt d’escurçar distàncies. Els intents finals no han evitat l’eliminació del Barça de la Copa del Rei, un adéu que suposa una decepció per a l’afició culer després del 5-2 de l’anada.

La prèvia

Xavi ja és amb el grup

Aquest matí Xavi s’ha incorporat a la concentració de l’equip per al partit d’aquest vespre. Cal recordar que el migcampista blaugrana no va poder viatjar aquest dimecres amb la resta de l’expedició per un assumpte familiar.

Cal completar la feina

Sergi Nogueras

Aquesta nit el Barça ha d’acabar de fer realitat la seva classificació per a la final de Copa del Rei. Després del 5-2 al Camp Nou, als blaugranes els espera una tornada davant un Getafe hipermotivat.

Getafe i Barça (21:00, Barça TV) es juguen un lloc en la final de Copa del Rei, l’altre és ja per al Sevilla. Els blaugranes compten amb l’avantatge del resultat d’anada en el qual van guanyar 5-2. Tot i això caldrà anar amb compte perquè els madrilenys arriben molt motivats a aquest partit que representa una oportunitat històrica per a l’entitat que presideix Angel Torres. El Barça, doncs, haurà d’estar molt atent i completar la feina començada ara fa 3 setmanes al Camp Nou.

qm3d7361.jpgEls 16 escollits: Com manen les normes de la competició, Frank Rijkaard només ha pogut convocar 16 jugadors en el lloc dels 18 de la Lliga. D’aquesta manera, a banda dels lesionats Deco i Márquez, i de Motta, que està seguit tractament d’antibiòtics per un abscés infectat a la cama dreta, el tècnic holandès ha donat descans a Messi, Thuram i Ezquerro. A banda cal destacar que Xavi no ha pogut viatjar amb l’equip per un assumpte familiar i s’incorporarà a la concentració a punt per jugar aquest partit.

El Getafe, en forma: L’equip madrileny encara no ha perdut des del partit d’anada. Els de Schuster han sumat 7 dels 9 punts en joc en aquest temps. Arriben, per tant amb la moral ben alta i amb el convenciment de, com a mínim, intentar la remuntada. El tècnic alemany és bastant probable que aposti per un equip compacte i amb un atac format pel rapidíssim Verpakopskis i un Güiza que està fent la millor temporada golejadora de la seva carrera. L’únic canvi important respecte l’equip de la Lliga serà una vegada més a la porteria. I és que a la Copa Schuster ha fet jugar sempre fins ara Luis Garcia en el lloc de l’argentí Abbondanzieri

GETAFE_BARCA03.jpgImbatuts a l’Alfonso Pérez: El Barça compta amb una dada estadística al seu favor de cara al partit d’aquesta nit. I és que els blaugranes no han perdut mai encara en partit oficial al Coliseum Alfono Pérez. Ja amb Rijkaard a la banqueta, el Barça hi ha disputat 3 partits. Dos han acabat amb victòria en les temporades 2004-05 i 2005-06 per 1-2 i 1-3 respectivament. El partit d’aquest any va acabar en empat (1-1).

L’àrbitre: Luis Medina Cantalejo serà qui xiularà el partit. Aquest àrbitre del col•legi andalús ha xiulat 17 partits al Barça a Primera divisió amb el balanç de 5 victòries, 6 empats i 6 derrotes.