El Barça s’apropa a la final amb el gol de l’any (5-2)

18.04.2007 23:23

El FC Barcelona ha guanyat al Getafe en l’anada de les semifinals de la Copa del Rei en un partit espectacular (5-2). Messi, amb dos gols –un d’ells, de videoteca-, Xavi, Gudjohnsen i Eto’o han fet els cinc gols del Barça.

La final de la Copa del Rei és més a prop per al Barça després d’una nit de gran futbol i grans gols al Camp Nou. Els de Rijkaard, molt inspirats en atac, han afusellat la porteria rival en cinc ocasions. La que més ha fet embogir el Camp Nou, però, ha estat la segona, quan Messi ha fet un golàs d’autèntic crac, arrencant amb la pilota als peus des del mig del camp i sortejant fins a quatre defenses i el porter rivals. Tot i el gol i posar-se amb un 3-0 molt favorable a la mitja part, el Getafe no ha decaigut i ha reaccionat a l’inici de la segona (3-2). El Barça, inconformista i sempre dominador, s’ha refet amb dos gols més que deixen l’eliminatòria de cara. El 9 de maig, a Getafe, es coneixerà el finalista.

El primer, de Xavi

La igualtat ha estat present en els minuts inicials de partit. Un Getafe gens conservador ha buscat el gol des de l’inici, i Casquero l’ha tingut a les seves botes en el minut 3, però Jorquera ha refusat ben col•locat. L’oportunitat ha estat un miratge, ja que els blaugranes s’han refet gaudint de tota la possessió de la pilota. Fruit d’aquest domini ha arribat, en el minut 18, el primer gol del Barça, en la que era la primera ocasió clara dels de Rijkaard. Una bona combinació entre Xavi i Messi ha conclòs amb un gran gol del de Terrassa que, abans d’afusellar la porteria visitant, s’ha orientat la pilota de forma excel•lent. El seu control ha valgut mig gol.

El gol de l’any

No ha passat res més fins que ha arribat la jugada del partit i potser dels últims anys. Corria el minut 29. Messi rep al mig del camp, se’n va de Paredes i Nacho a la ratlla central i es dirigeix cap a la porteria defensada per Luis García. Apareix i desapareix Alexis i, tot seguit, Belenguer també veu com l’argentí passa com una bala pel seu costat. L’últim obstacle, Luis García, sap que només una errada del crac sud-americà evitarà el segon. I el crac no falla. Regat sec cap a la dreta i xut creuat que es converteix en gol, recordant el de Maradona al Mundial-86 davant Anglaterra . Un gol amb tretze tocs de pilota. El Camp Nou, captivat per la màgia del gol, s’ha convertit en un gran mocador blanc.

Més Messi

El Barça i Messi, però, no n’han tingut prou. Els blaugranes, cada vegada més còmodes sobre el terreny de joc, han insistit amb ràpides combinacions al mig del camp. En una d’aquestes, Deco s’ha internat per la banda esquerra i ha cedit cap al ‘19’ del Barça que, des de prop del punt de penal, ha tornat a deixar enrere Alexis per connectar un cacau que ha significat el tercer. Era el minut 45 i, per tant, s’arribava amb aquest 3-0 a la mitja part.

Reacció visitant

A la represa, el Getafe s’ha tret la son de les orelles i en el minut 60 el marcador ja era de 3-2. Un gol de Güiza, que ha aprofitat bé un refús de Jorquera després d’un llançament de falta de Casquero, apropava els madrilenys en el 58. Un minut més tard, amb el Barça encara assumint el cop del primer gol, ha arribat el segon dels de Schuster. Una jugada per la dreta l’ha acabat rematant Nacho amb sort, ja que Zambrotta ha desviat la trajectòria de la pilota i ha impedit l’estirada del porter blaugrana.

Torna el domini

El Barça, al contrari que amb el primer ensurt, ha sabut reaccionar amb caràcter, i ha respost amb dos gols més. Gudjohnsen ha rematat a gol un córner botat per Xavi i que ha pentinat Márquez. Amb el 4-2, anotat en el minut 63, l’eliminatòria tornava a estar ben encarada per als locals, que, tot i el bon resultat, volien més. Aquesta ambició ha trobat recompensa poc després, en el 74, quan Eto’o ha fet el cinquè després d’una bona assistència de Xavi. El migcamp blaugrana, més inspirat que mai, creava perill sempre que s’apropava a l’àrea del Getafe, que ha patit el talent blaugrana a l’atac.

El FC Barcelona hauria pogut fer alguna diana més en els darrers instants, però al final el marcador no s’ha mogut més i els de Rijkaard defendran aquest 5-2 a Getafe d’aquí tres setmanes.