2-1, Wellington (min.35)
2-2, Arthuro (min. 42)
3-2, Saviola (min. 62)

Saviola culmina la classificació a quarts (3-2)

El Barça ha passat a quarts després de tornar a guanyar l'Alabès, aquesta vegada amb més problemes. Saviola, amb tres gols, ha estat el jugador més destacat dels blaugranes i de l'eliminatòria.

Ja va fer els dos a Mendizorrotza i aquesta nit ho ha acabat de rematar al Camp Nou. Javier Saviola ha estat l'autèntic protagonista d'aquesta eliminatòria de vuitens de final en fer els cinc gols del Barça que han permès eliminar l'Alabès. El partit de tornada ha estat més emocionant del que s'esperava i l'Alabès ha fer treballar de valent els blaugranes per sumar una nova victòria. Ara el Barça ja és a quarts de final de la Copa del Rei i espera el rival que se sabrà després del sorteig que es farà el proper divendres.

Dos de Saviola

El partit ha començat amb un ritme pausat. El Barça no necessitava córrer i l'Alabès tampoc pressionava massa. Els blaugranes, com és evident, portaven la iniciativa i el joc d'atac queia sobretot a la banda esquerra on Gio, que ocupava un lloc a la medul·lar, entrava amb facilitat. Tot s'ha començat a animar, però, cap al quart d'hora de partit. Llavors Saviola ha fet dos gols gairebé seguits. En el primer, en el minut 16, ha aprofitat des de dins l'àrea petita un rebuig del porter després d'un xut de falta de Ronaldinho. En el segon ha rematat de manera esplèndida amb el cap una centrada de Motta (2-0). Aquest gol té més mèrit si és té en compte que els dos centrals alabesos li treuen gairebé un pam.

L'Alabès empata

Amb els dos gols ja a la butxaca, el Barça ha començat a dominar encara de manera més clara i l'Alabès semblava que havia perdut la moral. Fins i tot Márquez podria haver fet el tercer amb un xut de falta que ha fet que Adrouin s'estirés amb totes les seves forces per enviar la pilota a córner. Però en dues ocasions gairebé consecutives i davant la sorpresa de tothom els vitorians han empatat el partit. Wellington en el minut 35 ha trencat el fora de joc i ha superat Jorquera picant-li la pilota per sobre amb habilitat (2-1). En el 42 Arthuro ha empatat amb un gran llançament de falta que ha entrat ajustat al pal. Era el 2-2.

'Hat trick'

A la represa, Rijkaard ha fet entrar Giuly per Ezquerro buscant més profunditat per la banda dreta. Però qui ha començat portant més perill a la represa ha estat l'Alabès. De fet, els de 'Fabri' han tingut dues ocasions clares per marcar. Sobretot la primera, en el minut 49, quan Puyol, amb Jorquera ja superat, ha hagut de rebutjar un xut de Wellington sota els pals. Però ja es diu que qui perdona davant un equip gran ho acaba pagant. I el Barça no ha tingut pietat. Els blaugranes han començat a pujar el ritme de circulació i el resultat ha acabat arribant. En el 62 una gran combinació de tot l'equip ha acabat amb passada picada de Xavi a Saviola que l'argentí ha rematat sense deixar-la botar. Saviola feia així un 'hat trick'. Un golàs.

Control final

La recta final del partit ha estat ja de control del Barça. L'Alabès però no ho deixava d'intentar i aprofitava les seves poques ocasions per crear força perill. Com un xut de rosca d'Ogbeche que s'ha estavellat al pal. Els blaugranes no s'han deixat impressionar i han seguit fent la seva, és a dir, manant i rondant contínuament l'àrea de l'Alabès. Per exemple, en el 36 Zambrotta ha pogut estrenar-se com a golejador amb un xut duríssim amb la cama esquerra que el porter ha rebutjat amb problemes. Ja en els últims minuts Ronaldinho i Sylvinho han seguit explotant la seva banda esquerra buscant el quart però s'ha acabat resistint. La classificació a quarts ja era a la butxaca.

La prèvia

Esforç per aconseguir una bona entrada

El FC Barcelona ha posat en marxa una sèrie d'accions per tal d'aconseguir la màxima assistència possible al Camp Nou amb motiu de la visita de l'Alabès, en el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa. Perquè ningú es perdi l'oportunitat de viure un partit en directe al Camp Nou, el club ofereix una promoció única, el 4x1, que permetrà als socis i aficionats adquirir 4 entrades al preu d'una, comprant les entrades a les taquilles del club.

La Copa obre l'any a l'estadi

El futbol torna al Camp Nou. La Copa és la primera competició que viurà l'estadi abans del Barça-Nàstic del proper diumenge. L'Alabès serà el rival en la tornada dels vuitens de final. A Mendizorroza, 0-2 per als blaugranes.

A priori, el Barça-Alabès d'aquest dimarts al Camp Nou (21:00 hores, Barça TV) ha de ser un partit còmode per als blaugranes, avalat per la renda aconseguida a Vitòria. La victòria aconseguida pels homes de Frank Rijkaard al País Basc (0-2) va deixar pràcticament sentenciada l'eliminatòria. Els dos gols de Saviola deixen ben poques opcions als homes de Dimitri Piterman, però l'excés de confiança seria el pitjor aliat per al Barça en un partit d'aquestes característiques.

L'èxit de Saviola: L'ariet argentí viurà en poc més de set dies el seu segon partit com a titular, sobretot si es té en compte l'absència de Gudjohnsen a la convocatòria. Golejador i titular a Mendizorroza, Saviola espera seguir amb el bon olfacte golejador que també va continuar mostrant a l'Estadi Olímpic Lluís Companys el dissabte passat. Tres gols en dos partits són una bona mostra que el petit davanter argentí del FC Barcelona passa per un bon moment de forma i Rijkaard ho aprofita.

El retorn de Zambrotta: El lateral italià torna a una llista de convocats un cop superada la lesió que es va produir en la final del Mundial de Clubs del Japó. Recordem que el lateral barcelonista va patir una ruptura muscular en l'adductor mitjà de la cama esquerra. Malgrat el retorn de l'exjugador del Juventus, Belletti, últimament titular, té tots els números per continuar formant d'inici, tot i que Zambrotta podria disposar de minuts al llarg del partit.

El rival, un equip convuls: El Deportivo Alabès arriba al Camp Nou després d'aconseguir una victòria contra el Llorca (3-1). L'equip que juga a la BBVA Segona Divisió no passa per un bon moment esportiu, com tampoc per un bon moment institucional. En el partit d'anada, el públic de Mendizorroza ja va mostrar la seva disconformitat amb la gestió del màxim accionista del club, el nord-americà d'origen rus Dimitri Piterman. En el partit d'anada, Fabricio González va estrenar-se a la banqueta en substitució de Chuchi Cos, ara a la secretaria tècnica.