Els gols

0-1, Saviola (min.57')
0-2, Saviola (min. 80')

Saviola encarrila l'eliminatòria (0-2)

El FC Barcelona ha guanyat 0-2 a Mendizorroza en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. L'argentí Saviola ha fet els dos gols per als blaugranes en un matx que ha dominat en tot moment el conjunt de Rijkaard.

Després d'una primera meitat on els blaugranes han merescut més que el 0-0 amb el qual s'ha arribat a la mitja part, el FC Barcelona ha trobat la recompensa a la seva insistència a la segona. Saviola, després d'una bona jugada amb el francès Giuly, ha posat el 0-1 al marcador al minut 57. El públic, enfadat amb el president i més despreocupat pel futbol a mesura que avançava el partit, ha vist com l'àrbitre expulsava Coromina i com Saviola sentenciava el matx fent el 0-2. Amb aquest resultat, els de Rijkaard encarrilen de forma clara l'eliminatòria de vuitens de final.

Clar domini

El Barça ha començat el partit obrint molt el joc per les bandes, amb un Ezquerro i un Giuly que han tingut el suport de Sylvinho i Belletti, que també han pujat pel seu lateral. L'Alabès, ofegat totalment durant els primers minuts gràcies a una excel·lent pressió blaugrana, ha vist com Saviola ha forçat una clara falta al minut sis, que Xavi ha llançat després contra la barrera. Iniesta i Ezquerro, als minuts 11 i 13 respectivament, han tornat a provar sort des de lluny, però els seus xut se n'han anat fregant el pal. Al 20, una gran triangulació del Barça ha acabat amb una gran ocasió de Xavi, que ha refusat a córner Ardouin. Tot seguit ha arribat la primera oportunitat dels homes de 'Fabri', quan Aloisi ha finalitzat rematant fora un ràpid contracop.

Tot obert

El partit, amb ritme i intensitat, ha estat viu durant tota la primera mitja hora. La pilota, sempre en possessió dels blaugranes, només ha estat en terreny local. Saviola i Giuly també han pogut posar el 0-1 abans del descans. L'Alabès, però, mai ha tirat la tovallola i de la mà d'un actiu De Lucas, ha gaudit d'una clara ocasió al minut 38. El remat, massa alt. Els minuts finals del primer temps han estat més imprecisos i els locals, cada cop més tancats al darrere, no han permès cap clara ocasió dels blaugranes. Finalment s'ha arribat a la mitja part amb un 0-0 que no ha deixat satisfets als visitants.

I per fi, la recompensa

A la represa, més domini dels homes de Rijkaard. Ezquerro, a pocs metres de la línia de gol, ha rematat fora de cap una bona centrada de Sylvinho, que ha continuat pujant la banda de forma incisiva. L'Alabès ha intentat guanyar en frescor amb l'entrada d'Elton en el lloc de Carpintero. La tònica, però, ha continuat sent la mateixa: el FC Barcelona no ha deixat d'assetjar l'àrea rival. Només faltava el gol.

I després de 57 minuts de joc ha arribat. Saviola, des del punt de penal, ha culminat una bona paret amb Giuly amb un xut creuat que ha significat el 0-1. Tot seguit, Rijkaard ha ordenat el canvi de Gio per Giuly, cosa que ha provocat que Iniesta es posés com a extrem dret, mentre que l'holandès ha ocupat el centre del camp. Ha estat precisament el de Fuentealbilla qui ha gaudit de la següent millor ocasió blaugrana, amb un xut amb la puntera que ha acabat a córner gràcies als bons reflexos del porter Ardouin.

Expulsió i sentència en un ambient enrarit

Gudjohnsen per Ezquerro, al minut 71, ha estat el canvi del Barça quan l'afició blanc-i-blava ja estava més pendent d'escridassar Dmitry Piterman que del mateix partit del seu equip. Sis minuts després, l'àrbitre ha expulsat el local Coromina amb vermella directa per protestar. El partit, amb menys intensitat que a la primera meitat, ha vist com els blaugranes han aprofitat la superioritat numèrica per enfonsar els alabesos. En un córner llançat per Xavi, Márquez ha pentinat de cap i, de nou Saviola molt atent, ha afusellat a la ratlla de gol (minut 80). Amb un home més, amb tot el control de la pilota, amb un públic despreocupat pel futbol i, sobretot, amb 0-2 al marcador, el matx estava vist per sentència. Ja amb Motta al camp (que ha tingut temps d'enviar un potent xut al travesser), el Barça ha vist com finalitzava els 90 minuts d'un partit sense que el porter Jorquera no hagi hagut d'intervenir en cap ocasió.

La prèvia

Un ex de l'Alabès al Barça B

El migcampista del Barça B Andrea Orlandi coneix bé l'Alabès. De fet, és el seu club de procedència i l'ha analitzat per a fcbarcelona.cat i Barça TV.

Amb el 2007, torna la Copa

Després de dos mesos d'aturada, la Copa del Rei torna a trobar-se en el calendari del Barça. Els de Rijkaard juguen aquest dimecres el partit d'anada dels vuitens contra el Deportivo Alabès.

Aquest vespre (21:30, TV3/Barça TV) el Barça torna a jugar la Copa dos mesos després d'haver eliminat el Badalona en la ronda anterior. Amb les absències de Deco i Ronaldinho, els blaugranes s'enfrontaran al Deportivo Alabès amb la intenció d'aprofitar la situació enrarida que viu el club i d'aconseguir un bon resultat a Vitòria per poder afrontar el partit de tornada al Camp Nou amb la possibilitat de rematar l'eliminatòria.

16 jugadors: Com ja va fer en l'últim partit de Lliga amb el Getafe, Frank Rijkaard ha tornat a convocar 16 jugadors . La novetat en aquest llista és el retorn de Motta que entra en el lloc del jugador del 'B' Marc Crosas, mentre que també destaca l'absència de Deco i Ronaldinho que descansaran per arribar al derbi de dissabte al 100percent. El tècnic blaugrana , que acaba de ser escollit millor entrenador del 2006 per la Federació Internacional d'Història i Estadística, prioritza, però, aquest partit de Copa sobre tot el que pugui venir a la Lliga i creu que contra l'Alabès serà molt important la mentalitat de l'equip.

Les opcions de l'onze i Jorquera: Pel que fa als aspectes tàctics, Frank Rijkaard podria optar pel mateix onze que va jugar diumenge a Getafe amb l'únic dubte de Motta o Edmílson en la posició de migcentre defensiu i de Gio o Sylvinho en el lateral esquerre. El canvi que sembla segur serà, però, a la porteria. Jorquera serà el titular ja que el porter de Bescanó és, en les darreres temporades, l'encarregat d'ocupar aquesta posició en els partits de Copa.

Problemes interns: De fet, qui no viu el seu millor moment és l'Alabès. L'equip basc suma a la greu crisi esportiva un moment enrarit a nivell institucional. Ara mateix els alabesos ocupen el dissetè lloc a la classificació de Segona A, molt lluny de les seves ambicions, i per això el president Dimitri Piterman ha decidit canviar el tècnic aquesta mateixa setmana i col·locar a la banqueta Fabricio González Penelas 'Fabri' en el lloc de 'Chuchi' Cos. A més, el mateix Piterman ha fet últimament fortes acusacions cap a jugadors de la seva plantilla culpant-los de falta d'interès i d'actitud.

Homes destacats: D'entre els seus jugadors de més nivell en destaca el porter que va estar al Barça, Roberto Bonano, tot i que en els últims partits qui ha jugat ha estat Porato, el davanter australià John Aloisi i el migcampista argentí Astudillo, l'únic supervivent d'aquell Alabès que va arribar a jugar una final de la Copa de la UEFA amb el Liverpool.