Els gols

0-1, Giuly (min. 5)

0-2, Iniesta (min. 65)

El Barça fa la seva feina (0-2)

La victòria del Barça davant el Levski permet el Barça seguir depenent d'ell mateix. Els blaugrana han guanyat amb comoditat gràcies als gols d'Iniesta i Giuly, un a cada part.

S'havia de guanyar a Sofia i s'ha aconseguit. En les hores prèvies tant Rijkaard com Deco com Neeskens ja havien dit que tot passava per guanyar al Levski. I això és el que s'ha fet gràcies als gols de Giuly i Iniesta (0-2). El Barça ha controlat el partit, en alguns moments amb comoditat, i els únics problemes els ha tingut quan els búlgars han creat perill més gràcies a les seves ganes que a la qualitat. Ara cal seguir amb aquesta dinàmica el dia 5 amb el Werder Bremen al Camp Nou per ser a vuitens.

Moviment des del principi

Entre les ganes del Levski de donar la primera alegria europea al seu públic, i la voluntat del Barça de resoldre ràpid el partit, els minuts inicials del joc han estat plens d'incidències. Per exemple, en cinc minuts els dos equips havien tingut ocasions clares i els blaugrana ja havien fet el primer gol. Només començar, en el 2, Deco ha xutat desviat des d'una bona posició i just després Yovov ha superat Zambrotta amb un moviment de cintura i ha xutat al lateral de la xarxa. No podia tardar massa en passar alguna cosa important. I l'encarregat de fer-ho possible ha estat Giuly, en el minut 5, afusellant des del punt de penal el rebuig d'una centrada de Zambrotta des de la banda dreta (0-1). El gran ambient que hi havia a l'estadi Vassilevski hipermotivava els seus jugadors que gràcies a aquesta empenta han tingut alguna ocasió més que ha fet treballar de valent els centrals Márquez i Puyol.

Molts espais

El terreny de joc oferia molts espais als dos equips. El Levski ho aprofitava per intentar atacar, moltes vegades més amb el cor que amb el cap. Per la seva banda, el Barça podia tocar bé la pilota a la medul·lar, sobretot gràcies a la mobilitat i al dominin de la situació d'Iniesta i Deco. Els de Rijkaard aprofitaven decididament per les bandes i Sylvinho buscava profunditat per l'esquerra on comptava amb el suport de Ronaldinho, aquest últim molt marcat. El control era del Barça encara que el Levski quan arribava ho feia amb sensació de perill. Com en el xut de Borimirov des de fora l'àrea que ha sortit a prop de l'escaire dret de la porteria de Valdés. Per banda blaugrana ho han intentat Sylvinho, que no trobava resistència quan arribava a la zona de tres quarts del camp del Levski, Márquez en un corner i el mateix Ronaldinho. L'ocasió del brasiler ha estat potser la més clara però quan era dins l'àrea ha intentat una passada que hagués deixat sol Gudjohnsen però la defensa búlgara ha pogut rebutjar la pilota.

Buscant la sentència

Com ha passat a la primera part, en la segona el Barça ha tornat a sortir per feina. En només tres minuts entre Gudjohnsen i Giuly han tingut dues ocasions força clares. En la primera l'islandès ha xutat fora, en la segona novament Guddy s'ha plantat davant Petkov però quan anava a rematar un defensa li ho ha impedit, el rebuig ha acabat als peus de Giuly però el porter he enviat la seva rematada a còrner. Els minuts passaven i el Barça necessitava un altre gol per no patir massa. Rijkaard ha fet llavors dos canvis. El primer ha estat tàctic fent entrar Xavi per Giuly, el segon ha estat obligat ja que Márquez s'ha fet mal al peu i ha hagut de marxar perquè entrés Oleguer. Just després d'aquesta substitució, en el minut 65, Iniesta ha sentenciat amb el 0-2 aprofitant un rebuig del porter a un xut de Deco.

Control

Amb l'entrada de Xavi, Iniesta en la posició de Giuly i Deco, encara treballant en el mig del camp, el Barça jugava amb els tres 'petits'. I això sempre té un resultat immediat, control de la pilota i del partit. El Barça tocava amb comoditat mentre el Levski començava a perdre la frescor física després de molts minuts de desgast. Ronaldinho a més feia mal per la seva banda i 'Guddy' no parava de lluitar amb la parella de central. En els últims minuts Rijkaard ha fet descansar Iniesta, un dels millors jugadors del partit, i ha fet entrar Ezquerro. El joc ja ha aportat poc més, els Barça ja havia la seva feina amb escreix i ara ja toca esperar el decisiu partit amb el Werder Bremen, el dia 5 al Camp Nou.

La prèvia

Giuly, en una acció del partit jugat al Camp Nou entre Barça i Levski

Guanyar o guanyar

El FC Barcelona només creu en la victòria. Frank Rijkaard no pensa en l'eliminació. Els jugadors sortiran a per totes. Aquestes tres frases resumeixen quin és l'estat d'ànim d'una plantilla que no vol sentir a parlar de sorpresa davant el Levski.

El primer 'match ball' de la temporada es juga a Sofia (20:45, C ). Guanyant a Bulgària, el FC Barcelona ho tindria tot a les seves mans per ser als vuitens de final de la Lliga de Campions. Els homes de Frank Rijkaard , però, no podran evitar de mirar de reüll el partit que es jugarà a Alemanya entre el Werder Bremen i el Chelsea. Un triomf dels anglesos i una victòria dels catalans deixaria la classificació pràcticament feta, però si els alemanys guanyen, el Barça, a banda de guanyar al Levski, també ho haurà de fer en la última jornada de la primera fase, al Camp Nou, davant els homes de Thomas Schaaf.

L'olfacte golejador de 'Guddy': Després de marcar per partida doble a l'Ono estadi de Mallorca, Eidur Gudjohnsen centrarà les mirades de la majoria d'aficionats barcelonistes. Els gols de l'islandès, -set en el que portem de temporada- van ser crucials per superar l'últim compromís dels homes de Frank Rijkaaard en el campionat de Lliga. La baixa de peces importants en la davantera blaugrana ha atorgat més protagonisme a l'exjugador del Chelsea i ha obert la porta a d'altres jugadors fins ara menys utilitzats com Santi Ezquerro, autor també d'un gol davant l'equip de Gregorio Manzano.

El Levski encara no ha puntuat: L'equip búlgar és, juntament amb l'Hamburg, l'únic de la Lliga de Campions que encara no ha puntuat. L'equip que entrena Stanimir Stoilou, a més, és el que té el pitjor balanç de gols marcats i gols encaixats amb només un gol a favor i 13 en contra. Amb totes aquestes dades, el partit es presenta clarament favorable al Barça, encara que un partit, com diuen els tòpics, són 90 minuts i abans que parlar, cal jugar. Els búlgars, a més, van caure de forma estrepitosa al Camp Nou (5-0) en el primer partit de la primera fase.Finalment, destacar que Emil Angelov, jugador del Levski, ha quedat fora de la llista de convocats per culpa d'una lesió.

Les opcions del mig camp: Amb la total recuperació de Xavi i Edmílson, -tots dos ja van ser a Mallorca- Frank Rijkaard té en el mig camp, el puntal de l'equip. L'holandès té totes les opcions possibles per jugar en la medul·lar. Així, les combinacions que pugui fer l'entrenador blaugrana en el Levski Stadium són múltiples. De tota manera, Deco és un fix en el centre del camp blaugrana i tenen possibilitats d'acompanyar-lo Andrés Iniesta, -golejador també a Mallorca i un dels jugadors més en forma de la plantilla- i Edmílson, que, havent jugat Motta a l'Ono Estadi, torna a tenir opcions de forma d'inici un cop està totalment recuperat de la lesió al turmell esquerre que es va fer davant el Saragossa.