1-1, Lampard (min. 51)
2-1, Gudjohnsen (min. 57)
2-2, Drogba (min. 92)

Cop baix (2-2)

Drogba en el minut 93 ha empatat un partit que el Barça ja tenia a la butxaca. El joc tècnic blaugrana s'ha trobat amb un Chelsea molt dur en un partit que ha tingut intensitat, gols i molta lluita.

Les opcions del Barça en aquesta Lliga de Campions encara passen per les seves mans. Però el que s'ha vist aquesta dimarts al Camp Nou ha estat un cop baix. El Barça ha sabut treballar amb ordre i agressivitat en totes les seves línies, però davant s'ha trobat un Chelsea que, a més de fer un bon partit, s'ha mostrat excessivament dur i a vegades fregant els límits de l'esportivitat. Els gols blaugrana els han fet Deco i Gudjohnsen, un a cada part, mentre que els dels 'Blues' els han marcat Lampard i Drogba a la segona.

El joc de toc

El partit s'ha posat ben aviat a favor del Barça, gràcies a una gran jugada personal de Deco. El portuguès ha robat una pilota a Boulharouz en la pressió, ha entrat per la banda esquerra, aprofitant que el desdoblament de Ronaldinho enganyava els defenses, ha centrat la seva posició i des de la frontal ha fet un xut creuat que entrat arran del pal esquerra de la porteria d'Hilario. El Barça esgarrapava en la primera aproximació. Aquesta era un inici immillorable per als de Rijkaard, que veien com així no permetien al Chelsea fer el seu joc.

Els blaugrana jugaven a casa i això no només es notava en el suport dels aficionats. El Camp Nou és molt més espaiós que Stamford Bridge i per tant més agraït al joc que més agrada al Barça. Era quan els de Rijkaard ensenyaven la seva millor versió, quan un gran Deco, Xavi, Ronaldinho i Messi apareixien i arribaven també les ocasions del Barça. Com la que han creat en el minut 8 Messi i Zambrotta, que ha permès l'argentí fer la passada de la mort que Rondino ha xutat massa alt, o la de Xavi, en el 20, que Hilario ha hagut d'enviar a còrner amb alguns problemes.

Tensió

L'altre lectura del joc, la que més afavoria el Chelsea, és la que han reflectit Drogba i Motta sobre les gespa amb contínues enganxades. Això només servia per aturar el joc i, per tant, interrompre el domini i la possessió de la pilota blaugrana. Ha estat en moments de joc més físic, quan han arribat les ocasions del Chelsea. Com la de Ballack en el minut 17, quan ha xutat fora per poc des de la frontal.

El partit s'escalfava i es veia que els dos equip estaven especialment motivats en el que ja és un dels clàssic actuals del futbol europeu. L'àrbitre es veia obligat ha aturar el joc envoltat de jugadors dels dos equips en discussions pujades de to. El Barça ha viscut llavors uns minuts de desconcert, que han servit perquè aparegués un jugador del Barça que fins aquell moment havia estat inèdit, Víctor Valdes. El porter català s'ha lluït en dues aturades consecutives a un cop de cap d'Essien i un dels xuts secs característics de Robben.

Problemes resolts

La segona part ha començat tal i com havia acabat la primera, amb moltes interrupcions. Les primeres oportunitats de la represa eren per als 'Blues'. Valdés i Robben seguien amb el seu cara a cara en el qual el porter sortia com a clar guanyador. El Chelsea avisava i ja es preveia que aquella fase de partit no podia acabar bé. Lampard s'ha tret del barret una vaselina impossible sense angle, arran de la línia de fons, i ha superat Valdés per alt, davant la incredulitat fins i tot del mateix jugador anglès. Era l'1-1 i els blaugrana no se'ls veia amb capacitat de refer-se immediatament.

Rijkaard ha vist clar que el seu equip havia de tornar a agafar presència en el mig del camp i ha fet entrar Edmílson per Motta. En la primera intervenció del brasiler (era el minut 57), ha fet una passada de 40 metres a Ronaldinho que ha regatejat Boulahrouz amb molta classe i ha fet una centrada amb l'exterior que Gudjohnsen ha rematat guanyant l'esquena a Carvalho i Hilario (2-1). Era el primer gol de l'islandès al Camp Nou i contra el seu exequip. L'afició, que estava veient com el Chelsea s'apoderava del partit, s'ha despertat.

Final desagradable

El partit ja havia passat definitivament al costat dels blaugrana i qui estava obligat a arriscar era Mourinho, que treia Boulahruoz i passava a jugar amb tres defenses. Rijkaard contraatacava amb la sortida de Giuly i Iniesta. La batalla tàctica vivia el seu moments mes àlgid. Res no feia pensar que al Barça se li escapés aquell partit. Deco manava i posava caràcter i Messi, Giuly i Ronaldinho rondaven amb facilitat l'àrea d'Hilario. Però en l'últim intent del Chelsea, en el minut 93, Drogba ha marcat des de l'àrea petita una jugada començada per Essien en el seu propi camp. La decepció de l'afició blaugrana ha estat enorme. Però aquí no s'acaba tot. Al Barça se li escapa la primera posició del grup però segueix tenint la classificació a les seves mans.

La prèvia

Els gols i les lesions

Els davanters del Chelsea Didier Drogba i Andrei Xevtxenko són les principals referències ofensives dels anglesos i la seva presència, en tots dos casos, és dubtosa per dimarts. El jugador de Costa d'Ivori és el màxim golejador d'aquesta edició de la 'Champions' amb quatre gols en tres partits, mentre que l'ucraïnès suma un total de 43 gols en tota la història de la màxima competició europea. Tots dos arrosseguen dificultats físiques: Drogba en un peu i Xevtxenko té problemes musculars.

Dades contraposades

El Barça rebrà al Chelsea amb la confiança que els anglesos mai han guanyat al Camp Nou. Amb tot, l'equip de Mourinho arriba a Barcelona amb una ratxa de 12 partits imbatuts.

Si fem un repàs als partits que el Chelsea ha jugat al Camp Nou, el pes de la història és molt favorable al Barça, que ha guanyat quatre dels cinc partits disputats fins ara. Des del doble enfrontament de la temporada 1965/66 a la Copa de Fires, fins al partit de tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions de l'any passat, el FC Barcelona porta un balanç golejador aclaparador: 15 gols a favor i 3 en contra.

D'aquests resultats destaca el 5-1 dels quarts de final de la 'Champions' 99/00, quan el conjunt de Van Gaal va superar els anglesos per 5-1, la derrota més àmplia dels 'blues' a la Lliga de Campions.

12 partits imbatut

Tot i això, el conjunt de Frank Rijkaard no pot refiar-se de la història com a únic argument per afrontar el partit d'aquest dimarts. I és que el Chelsea arriba a Barcelona en un estat de forma envejable, després d'encadenar 12 partits seguits sense perdre entre totes les competicions. L'última derrota data del 23 d'agost, en un partit contra el Middlesbrough FC (2-1).

6 victòries consecutives fora de casa

Per si aquesta dada no fos prou contundent, l'equip de Mourinho també pot presumir de portar sis victòries consecutives fora de casa, després que guanyés, el 27 d'agost, al Blackburn Rovers (0-2). En aquesta ratxa s'hi inclou també la victòria còmoda a camp del Levski Sofia (1-3) en la segona jornada de la Lliga de Campions. A més, l'equip londinenc porta 31 partits entre totes les competicions sense perdre per més d'un gol de diferència.

• FC Barcelona2-2Chelsea