1-1 Ezquerro (min.77)
1-2 Marc Crosas (min.81)

Victòria final (1-2)

Jordi Clos

El FC Barcelona s’ha imposat al Mamelodi Sundowns en un amistós celebrat a Pretòria (Sud-àfrica). El conjunt blaugrana, que disputava l’últim partit de la temporada, ha remuntat en els darrers minuts un gol inicial dels locals.

El Barça s’ha trobat amb un compromís més dur del previst a Sud-àfrica. Esperonat per un públic que omplia a vessar el Loftus Stadium, el Mamelody Sundowns s’ha avançat al marcador amb un gol matiner que ha tingut la rèplica blaugrana en la segona meitat. Els gols d’Ezquerro i Marc Crosas han permès tancar l’exercici amb un triomf.

Arrencada sorprenent

L’empenta inicial dels locals ha sorprès el Barça. Just quan es complia el primer minut, una bona jugada atacant amb origen a la banda dreta del Mamelodi Sundowns l’ha definit amb molta classe Moriri. Amb el gol, el campió sud-africà no ha endarrerit les línies, sinó que ha intentat seguir atacant, encara que sense arribar mai a posar a prova Valdés. Els de Rijkaard tampoc no evidenciaven gaire fluïdesa prop de l’àrea, les aproximacions es focalitzaven pel centre i només una vaselina d’Eto’o que s’ha estavellat al pit del porter Marlin ha servit de rèplica (min.9).

Pressió blaugrana

Sobrepassats els primers 25 minuts, el Barça ha començat a buscar l’empat amb més freqüència, amb accions que gairebé sempre tenien Eto’o com a protagonista. El camerunès ho ha provat des de fora l’àrea primer, després li han anul•lat un gol per falta prèvia a un defensor i finalment ha robat una pilota al porter per servir-la a Deco, que ha provat una bonica tisora. Els mitjos buscaven més les bandes, on Giuly intentava desbordar. Tot i la insistència, els de Rijkaard no han neutralitzat el desavantatge abans del descans.

Represa ensopida

L’entrenador barcelonista ha introduït a la mitja part els cinc jugadors del primer equip que no havien participat. Ezquerro, Eto’o i Zambrotta ho han intentat d’entrada. El Mamelodi Sundowns, per la seva banda, ha realitzat les seves substitucions en joc, un fet que ha frenat molt el ritme del matx.

Remuntada

En el minut 77, Ezquerro ha aprofitat una pilota morta a l’interior de l’àrea per marcar a porteria buida. A continuació, Marc Crosas, que acabava d’entrar, ha marcat el segon amb un xut creuat després d’una genial assistència de Ronaldinho. Dos cops de geni que han servit per acomiadar-se de la temporada amb una victòria.

La prèvia

El precedent egipci

L’última vegada que el FC Barcelona va disputar un amistós fora de Catalunya va ser el 24 d’abril contra l’Al-Ahly, a Egipte. Aleshores, l’equip blaugrana es va imposar per 0-4 amb gols de Saviola, Bojan i Eto’o, en dues ocasions.

Fi de curs a Sud-àfrica

Jordi Clos

L’amistós d’aquest dimecres contra el Mamelodi Sundowns és l’últim compromís del FC Barcelona de la temporada 2006/07. Frank Rijkaard s’ha emportat els 16 disponibles del primer equip més quatre joves del filial.

Acabades totes les competicions oficials, el Barça disputa aquest dimecres a les vuit del vespre l’últim compromís de la temporada a Sud-àfrica, davant del Mamelodi Sundowns de Pretòria. El partit, retransmès en directe per Barça TV, Barça TV Online (http://www.fcbonline.tv/) i TV3, té l’al•licient que pot ser l’últim per a alguns jugadors amb la samarreta blaugrana i també una nova oportunitat per a quatre del B, que intentaran convèncer Rijkaard.

Amb tots els disponibles

La convocatòria del FC Barcelona està configurada per tots els futbolistes que no tenen problemes físics ni estan concentrats amb la seva selecció. Així, aquest partit pot significar el comiat d’alguns dels integrants de la plantilla dels últims anys, un cop anunciada la renovació de part del vestidor. Per altra banda, els lesionats Sylvinho, Edmílson i Gudjohnsen no van viatjar a Sud-àfrica, com tampoc Saviola, Messi i Márquez, que ja preparen la Copa Amèrica amb els combinats dels seus països.

Oportunitat per als joves

WEB_05.jpgLa llista l’han completat Marc Crosas, Dimas, Jesús Olmo i Víctor Vázquez, del Barça B. Tots ells ja saben el que és treballar a les ordres de Frank Rijkaard en alguns entrenaments o bé en altres amistosos. Aquest vespre tenen una nova ocasió per demostrar la seva vàlua.

El doble campió sud-africà

Sundns_Celebrt070516_GLbg_2.jpgEl rival d’aquest dimecres, el Mamelodi Sundowns, ha guanyat les dues últimes edicions de la Castle Premiership, la Lliga sud-africana. Disposa a les seves files de tres internacionals per a Sud-àfrica: Calvin Marlin, Vuyo Mere i Surprise Moriri. El conjunt que dirigeix Gordon Igesund, que compta amb vuit futbolistes estrangers, es troba en l’inici de la pretemporada.