Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


JOAN GAMPER


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Reportatge sobre: Jugadors de llegenda

Imatge del reportatge titulat: JOAN GAMPER
LES XIFRES
-Temporades al club: 1899-1903
-Partits jugats: 51
-Gols marcats: 120
-Títols:
Copa Macaya 1901-02
Copa Barcelona 1902-03

JOAN GAMPER

Fundador del FC Barcelona el 29 de novembre del 1899 i cinc vegades president del club entre 1908 i 1925, Joan Gamper (Winterthur, Suïssa, 1877 - Barcelona 1930) també ha passat a la història per ser la primera figura que va tenir el Barça.

gamper_movEl suís va ser un veritable exemple del que era un 'sportsman' a finals del segle XIX, un practicant avantatjat de múltiples modalitats esportives, ja que va sobresortir en natació, rugbi, ciclisme, atletisme i -sobretot- futbol. Arribat a la Ciutat Comtal l’any 1898, era un habitual practicant d’aquest esport als carrers del barri de Sant Gervasi i des de finals del 1899 al nounat Barça dels seus amors.

Interessat com estava a jugar al futbol per damunt de tot, es va reservar el càrrec de capità i no va assolir per primer cop la presidència del club fins a nou anys després. En aquells temps heroics del futbol, Gamper destacava a la davantera molt per sobre de tots els seus companys. El públic de l’època es quedava bocabadat amb aquell jugador helvètic que deien els cronistes que feia jocs malabars amb els peus i que va assolir una desorbitada mitjana golejadora totalment impensable avui dia.

Més que un club


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana