Reportatge sobre: Bàsquet

Imatge del reportatge titulat: Moments històrics

Moments històrics

Tant el partit contra els Philadelphia 76ers, com el gran comiat al gran capità Nacho Solozabal mereixen de totes totes un racó especial en la memòria barcelonista de la temporada 2006/07.

El Winterthur FC Barcelona es va convertir en el primer equip europeu a guanyar un partit a un conjunt de la NBA. Tot just començar la temporada, els blaugranes van rebre els Philadelphia 76ers en un Palau Sant Jordi ple a vessar. L’equip d’Allen Iverson era el clar favorit, però els homes d’Ivanovic van donar la sorpresa i van ser els justos guanyadors del matx. El partit va ser molt igualat i es va arribar al descans amb un empat a 51. En el tercer quart el Barça va agafar vuit punts d’avantatge, amb un inspirat Fran Vázquez, però l’equip nord-americà va reduir diferències fins al 74-73 del final del tercer quart. En l’últim període, els triples de Navarro, Kakiouzis i Basile en els darrers instants del partit van ser claus en el triomf de l’equip d’Ivanovic, que va acabar guanyant per cinc punts: 104 a 99.

Homenatge a Nacho Solozabal

A01.jpgEl barcelonisme i el bàsquet català tenien un deute des que l’any 1992 es va retirar un dels jugadors més importants del bàsquet, Nacho Solozabal. Coincidint amb el primer partit de la Lliga ACB al Palau Blaugrana, es va rendir un merescut homenatge a un home que des del 1975 fins al 1992 va vestir la samarreta blaugrana. L’acte es va iniciar amb la lectura d’un text escrit pels seus nebots i la projecció d’un vídeo on es repassaven els grans moments de la seva vida esportiva. Després, excompanys de vestidor i jugadors rivals van sortir a la pista portant la samarreta blaugrana amb el dorsal 7, que posteriorment quedava penjada d’una de les parets del Palau, al costat de les d’Epi i Jiménez.

Temporada 06-07