Treball conjunt amb el BID

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

30.07.2011 22:14

Treball conjunt amb el BID

David Saura (enviat especial)


La Fundació del FC Barcelona ha reforçat l’aliança que manté amb el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), en una reunió de treball a Washington DC.


Foto: Miguel Ruiz - FCB
Foto: Miguel Ruiz - FCB

L’acte de presentació de l’acord amb la Bill & Melinda Gates Foundation ha estat el que ha tingut més ressò de la visita a Washington. Però la tasca de la Fundació del FC Barcelona a la capital dels Estats Units no s’atura en aquesta iniciativa i s’aprofita la gira per seguir treballant en altres àmbits d’actuació. És el cas, per exemple, de la trobada de treball que han mantingut amb el president del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), Luis Alberto Moreno, i membres del seu equip.

Durant la cita, els representants de totes dues delegacions han fet un seguiment dels acords que mantenen la Fundació del FC Barcelona i el BID. S’han centrat, especialment, a repassar el projecte de construcció d’equipaments esportius a 12 faveles de Rio de Janeiro. En aquest projecte, a banda de la Fundació i el BID, també hi estan implicats l’alcaldia de la ciutat brasilera i l’NBA.

Moreno: "Em sorprenc de la transcendència del Barça”

Luis Alberto Moreno s’ha mostrat molt satisfet del balanç d’aquests mesos de treball conjunt, que han servit també per reafirmar la projecció internacional del Club: “Jo mateix em sorprenc de la transcendència que té el Barça. Recentment he estat a Egipte i Haití i sempre veus samarretes del Barça.” També ha explicat el que va sentir quan va visitar, fa uns mesos, la seu del FC Barcelona: “Vaig veure que explicaven que el partit més difícil del Barça era guanyar contra la pobresa. A partir d’aquí, vaig entendre el que hi ha a dins del cor seu”.

El president del BID considera que el Barça pot aportar moltes coses als objectius de la seva entitat: “En zones pobres podem ensenyar, a través de l’esport, una cosa tan senzilla com les regles del joc en la construcció de la ciutadania i, posteriorment, això ens ajuda a reduir la violència, un problema molt greu als nostres països.”

Per la seva banda, Ramon Pont, vicepresident primer de la Fundació, s’ha mostrat convençut que el Club “ha saber aprofitar aquest moment d’èxit per projectar els seus valors”, més enllà de la manera com s’aconsegueixen aquests èxits, també admirada. Ha explicat que la Fundació ha d’estar arrelada al seu territori geogràfic més pròxim, però al mateix temps “hem de ser globals i mundials, perquè hi podem aportar coses”. A més de Ramon Pont, a la reunió també hi ha acudit el president, Sandro Rosell; el director general, Antoni Rossich; i el director general de la Fundació, Josep Cortada.

Notícies Fundació