El compromís social del Barça, més global

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

28.07.2011 22:21

El compromís social del Barça, més global

David Saura


El Barça ha globalitzat el seu compromís social de la mà de la Fundació de Bill Gates, que s’ha mostrat molt satisfet de treballar plegats. L’eradicació de la polio és l’objectiu que persegueixen ambdues entitats.Des de Washington DC, la capital dels Estats Units, el Barça ha tornat a llençar un missatge global de compromís amb la societat. El ‘More than a Club’ ha reforçat la seva projecció internacional gràcies al treball conjunt amb la Fundació Bill & Melinda Gates per acabar definitivament amb la polio, una malaltia que esta eradicada al 99%. El filàntrop nord-americà ha lloat per activa i per passiva el compromís del FC Barcelona, acompanyat pel president Sandro Rosell i l’entrenador Pep Guardiola, en un acte on les mostres de complicitat i bona sintonia a tres bandes han estat constants.

Gates: “Compartim els valors del Barça”

Bill Gates, que actualment es dedica exclusivament a la feina de la seva fundació, ha lloat la implicació del Barça en tasques socials: “No només guanya al terreny de joc, sinó que també tenen valors fora del camp. I nosaltres compartim aquests valors.” El cofundador de Microsoft, que ha qualificat Guardiola de “geni”, ha lloat també la cultura formativa del Club i la singularitat específica que té més enllà de l’esport: “Una Fundació en un club de futbol és una cosa inusual”.

Rosell: “Gràcies per deixar-nos treballar amb vosaltres”

2011-07-28_FUNDACION_15.JPGEl president Sandro Rosell, que ha explicat que l’acord definitiu entre les dues entitats es va tancar fa un mes, també ha lloat la figura del seu company de viatge: “M’agradaria destacar la teva intel·ligència, però per sobre de tot la teva humanitat i la capacitat per invertir en altres persones”, en referència a la seva tasca filantròpica.

“En nom dels socis del Barça, gràcies per donar-nos l’oportunitat de treballar amb vosaltres”, ha conclòs en la seva intervenció. Posteriorment, ha insistit que, més enllà de la campanya ‘More than a goal, End polio’, la Fundació del FC Barcelona es troba oberta a col•laborar en altres projectes conjunts amb la Fundació Bill & Melinda Gates: “És un gran honor poder-vos donar un cop de mà.” Sandro Rosell ha insistit en la capacitat que té el llenguatge del futbol, i també el posicionament global del Barça, per transmetre missatges positius als més menuts.

L’esport com a eina de comunicació

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el tècnic Pep Guardiola, que ha expressat amb passió les virtuts que té l’esport en la formació dels infants. “Sabem que molts milions de nens ens miren arreu del món i que tenim una gran responsabilitat”, ha comentat abans de vincular aquest compromís amb el tarannà del Club: “Quan veus el que passa a llocs com Somàlia, em sento content de ser entrenador d’un club que promou valors”. Els jugadors Andrés Iniesta i Eric Abidal han estat també presents en aquesta presentació multitudinària, que ha comptat amb una àmplia presència de mitjans nord-americans.

[+] DÓNA SUPORT A LA CAMPANYA 'MORE THAN A GOAL. END POLIO'

 

Notícies Fundació