El Futbol Net triomfa a Salt

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

09.07.2011 13:15

El Futbol Net triomfa a Salt

Míriam Nadal / Vanessa Forns


La presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i el del Barça, Sandro Rosell, ha aixecat molta expectació a Salt amb motiu de la prova pilot del projecte Futbol Net, que aposta per la integració dels més joves a través de l’esport.


Fotos: Miguel Ruiz - FCB
Fotos: Miguel Ruiz - FCB

Jornada festiva a Salt per a aquesta prova pilot del projecte Futbol Net impulsat per la Fundació del Barça, amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Salt, l’Obra Social de "La Caixa" i la Fundació Ser.Gi, a més de Coca-Cola.

Aquesta expectació ha estat deguda a la presència del president de la generalitat Artur Mas i a la del president del Barça Sandro Rosell, que han donat el tret de sortida als diferents partits de futbol que durant tot el dia es disputen al camp de Les Guixeres, on han participat més de 300 joves d’entre 10 i 16 anys.

Complir les regles del joc fora de la gespa

2011-07-09_SANDRO_SALT_02.JPGHa estat en aquest espai on els dos mandataris han parlat d’aquest projecte. Per la seva banda, el president Artur Mas ha demanat que “els valors del camp de futbol s’apliquin fora de la gespa”. “Els nens sou els protagonistes avui. A banda que potser d’aquí surt algun jugador del Barça, també podria sortir-ne un futur president del Barça o potser també de Catalunya. Aquí us han explicat quines són les regles del joc en el futbol. També el país té unes regles del joc. Si les compliu tot anirà millor. Demano que dins i fora del camp tothom compleixi les regles del joc”.

Les regles del joc, segons Mas, són “estudiar a l’escola, no passar dels professors, tenir un bon rotllo i clima entre vosaltres i que us ajudeu com ho feu al camp de futbol”. A més, ha demanat “bon joc i joc net”.

El futbol com a element integrador

Només arribar, el president Rosell ha vist com molts d’aquests nens i joves que juguen a futbol se li apropaven. Volien parlar amb ell. El president del Barça ha explicat, com a anècdota, que aquests infants que se li apropaven li han dit que eren ‘germans’ d’alguns jugadors del FC Barcelona. És a dir, que els nens se senten propers als jugadors que integren la primera plantilla. ”Avui he conegut molts germans de l’Afellay, del Keita, del Messi... Això és el que és el valor de tenir valors”, ha comentat Rosell en aquest sentit.

Rosell s’ha mostrat satisfet pel fet que aquests nens utilitzin el futbol per integrar-se: “Seguiu jugant a futbol, però formeu-vos com a persones a través de l’esforç, l’amistat, i l’austeritat. Avui, aquí a Salt hi ha dos llenguatges que ens uneixen: el futbol i el català”.

Posteriorment, els dos presidents han visitat les diferents carpes on s’han celebrat els diversos tallers i l’acte ha acabat amb una foto conjunta de totes les institucions que participen en aquest projecte i els 300 nens. Aquesta foto s’ha fet al camp de futbol.

Notícies Fundació