La UEFA diu ‘no’ al racisme

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.10.2010 12:39

La UEFA diu ‘no’ al racisme

www.fcbarcelona.cat


La UEFA organitza, un any més, una sèrie d’activitats en favor de la lluita contra el racisme en col·laboració amb l’entitat ‘Futbol contra el racisme a Europa’. L’objectiu és eliminar aquesta xacra present al futbol.


En la prèvia del partit que enfrontarà el proper dimecres 20 d’octubre el FC Barcelona contra el Copenhaguen, així com en els altres 15 partits de Champions d’aquesta jornada, la UEFA, conjuntamet amb l’entitat ‘Futbol contra el racisme a Europa’ i els clubs de futbol, engegarà una sèrie d’accions contra el racisme.
 
Vídeo de sensibilització
 
En la prèvia del partit, es projectarà un espot als videomarcadors de l’estadi sota el lema ‘No al racisme’ i l’‘speaker’ del Camp Nou, Manel Vich, també farà referència a la lluita contra aquesta xacra en la seva intervenció.

Els jugadors del Barça i del Copenhaguen sortiran al terreny de joc acompanyats per uns infants que lluiran unes samarretes amb lemes contra el racisme. A més, els capitans d’ambdós equips portaran uns braçalets especials.
Diversos infants van participar la temporada passada en una acció similar de la UEFA al Camp Nou. Foto: Arxiu
Diversos infants van participar la temporada passada en una acció similar de la UEFA al Camp Nou. Foto: Arxiu
La lluita activa del Barça
El FC Barcelona se suma a aquesta iniciativa contra el racisme; una més de l’activa lluita que va engegar el Club, a través de la Fundació, l’any 2007, quan va signar una aliança amb la UNESCO contra aquesta xacra.
 
Fins ara, les accions de la Fundació en aquest àmbit han portat el tema al Parlament Europeu, amb el programa ‘La veu dels joves contra el racisme”. Les conclusions d’aquesta iniciativa van portar els clubs integrants de l’ECA (European Clubs Association) a incloure clàusules antiracistes en els contractes dels seus jugadors. En l’actualitat, la Fundació prepara una nova campanya antiracista amb la UNESCO, que serà desenvolupada durant aquesta temporada.


Comparteix a

Notícies Fundació