La Fundació practica ‘Joc net’ a Colòmbia

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

07.10.2010 13:06

La Fundació practica ‘Joc net’ a Colòmbia

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona i l’UNHCR/ACNUR han desplegat el programa ‘Joc net’ amb la comunitat de desplaçats interns colombians de la província d'Arauca. L'objectiu és el foment de valors a través de l'esport.


Colòmbia és l'últim dels països que s'ha incorporat com a beneficiari de l'aliança entre la Fundació FC Barcelona i l’UNHCR/ACNUR. Un dels projectes conjunts desenvolupats en aquest país es diu ‘Joc net’ i utilitza l'esport com a eina de cohesió social entre la comunitat de desplaçats interns del país.
En l'actualitat es beneficien d'aquesta inicativa més de 400 joves de sis localitats de la província d'Arauca, una zona que pateix una greu crisi humanitària, provocada per la violència de grups armats des de fa trenta anys.
 
A prop del Barça
 
048.JPGL'objectiu és animar els joves i adults indígenes en risc de desplaçament a seguir endavant amb la seva vida; ensenyant-los, a través de l'esport, valors, normes i el treball en equip. “Els joves reben així eines no només per a la seva vida, sinó per a la seva comunitat, amb accions concretes per a la construcció de la pau i augmentar la confiança, l'autoestima i la integració”, explica Oscar Sánchez, cap de l'oficina de l'ACNUR a Arauca. “Encara que el Barça juga molt lluny de nosaltres, ens sentim propers al Club", assegura Gustavo González, coordinador indígena de “Joc Net”.
 
Àrbitres i jugadors a la vegada
 
Els beneficiaris s'agrupen en equips de futbol i els seus entrenadors són educadors de pau que es reuneixen setmanalment amb els participants, homes i dones, nens i nenes, per elaborar les regles de conducta durant el joc. Després, són els mateixos jugadors els que vigilen el joc i el bon comportament dels participants, ja que no hi ha àrbitre. Al final de cada trobada tornen a reunir-se de nou per avaluar la seva conducta.

“D'aquesta manera, vinculen les experiències viscudes durant el partit amb la seva vida quotidiana i extreuen lliçons per millorar el seu comportament de convivència en comunitat”, assegura Héctor Fabián Rodríguez, un dels entrenadors.
 
Fotos: UNHCR/ACNUR
Fotos: UNHCR/ACNUR
També a la frontera amb l'Equador
 La Fundació també treballa en altres zones de Colòmbia, properes a la frontera amb l'Equador, on s'han finançat infraestuctures educatives i sanitàries, amb els desplaçats interns també com a beneficiaris.


Comparteix a

Notícies Fundació