Futbol Net escalfa motors al Mini

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

18.06.2011 10:32

Futbol Net escalfa motors al Mini

www.fcbarcelona.cat


La Fundació va dur a terme aquest divendres una prova pilot del projecte Futbol Net al Miniestadi amb beneficiaris dels XICS. El projecte es posarà en marxa el mes de juliol a Manlleu i Salt.


Participants a la prova pilot del projecte Futbol Net al Mini. Foto: Àlex Caparrós-FCB
Participants a la prova pilot del projecte Futbol Net al Mini. Foto: Àlex Caparrós-FCB

Properament a Manlleu, Salt i Vic
La sessió d’aquest divendres va suposar el tret de sortida per a un projecte que es durà a terme durant el mes de juliol a Manlleu i Salt i, després de l’estiu, a la localitat de Vic, els tres municipis que han signat aquesta temporada un conveni de col·laboració amb la Fundació per posar en marxa aquest projecte.
Futbol Net és el nom del programa de la Fundació FC Barcelona que, seguint la metodologia del Futbol3, recorrerà durant els propers mesos tres ciutats catalanes (Manlleu, Salt i Vic) amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament humà i social de joves d’entre els 10 i els 16 anys que viuen en zones identificades com a prioritàries per a intervenció social a Catalunya.

Tret de sortida al Miniestadi

2011-06-17_PRUEBA_PILOTO_PARTIDOS_PROGRAMA_FUTBOL3_FUNDACIO_FCB_014.jpgAquest divendres, des de les 18 hores, es va dur a terme una prova pilot del projecte al Miniestadi amb una cinquantena de beneficiaris dels centres XICS del Carmel i de Santa Coloma de Gramenet. La sessió va suposar un test per a aquesta eficaç metodologia d’èxit reconegut a Colòmbia i a Alemanya i que s’aplica per primera vegada a Catalunya de la mà de la Fundació. “Aquest sistema aprofita el fet que el futbol atrau els nens i que pot transmetre valors. Es tracta del fet que usin aquest valors també fora del camp”, assegura Jairo Aguilar, monitor d’aquesta metodologia a Colòmbia.

No sempre guanya qui més gols marca

Els joves es van dividir en quatre equips, dos de cada centre, i es van enfrontar entre ells en un quadrangular. Com indica la metodologia Futbol 3, abans de comencar cadascun dels partits, els integrats de cada equip es van reunir per acordar les regles que havien de regir el joc. I, un cop acabat el partit, es van tornar a trobar per valorar el seu comportament, juntament amb un ‘facilitador’, que els va ajudar a arribar a acords i a decidir el guanyador. Es tracta de valorar el comportament cívic, el 'fair play' i la justícia, perquè jugant a Futbol 3 no sempre guanya l’equip que més gols marca.

Notícies Fundació