Capoeira als centres XICS

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

08.06.2011 13:19

Capoeira als centres XICS

www.fcbarcelona.cat


Les classes de capoeira són una de les últimes activitats ludicoesportives que han ofert els centres XICS de Barcelona als seus bebeficiaris. L’objectiu és aprofitar el vessant educatiu i intercultural de l’activitat física.


Foto: Àlex Caparrós / FCB
Foto: Àlex Caparrós / FCB

      
Per als centres XICS l’esport és una eina educativa i d’inclusió social de valor incalculable. I sovint, les classes esportives d’aquests centres inclouen sessions en què s’imparteixen activitats físiques diferents, que estimulen la motivació dels beneficiaris. En aquesta línia, durant aquest mes de juny, s’estan programant diverses classes de capoeira als centres XICS de Santa Coloma de Gramenet i del Carmel.
 
Foment de l’expressió corporal
 
2011-06-07_CLASES_CAPOEIRA_XICS_SANTA_COLOMA_016.jpgAquest dimarts, el grup de beneficiaris més joves del XICS de Santa Coloma va participar en una d’aquestes classes, impartida per Ronaldo, professor d’aquesta expressió artística brasilera d’origen africà. Una vintena de joves van gaudir d’una sessió en què van aprendre els orígens d’aquesta manifestació cultural i van introduir-se en la ‘ginga’, el moviment corporal bàsic de la capoeira. “És un joc multidisciplinar on s’aprèn a conviure i permet conèixer el teu propi cos”, assegura Ronaldo.
  
Treballant la interculturalitat
 
Aquesta expressió artística combina de manera harmoniosa lluita, joc i dansa. “La capoeira és perfecta per treballar de manera lúdica la interculturalitat, perquè així els nostres beneficiaris coneixen el seu origen i, a més, també es treballa la coordinació corporal”, comenta Tania Plaza, directora del XICS de Santa Coloma. La sessió d’aquest dimarts va suposar una classe de convivència i esport de gran valor educatiu que, de ben segur, molts voldran repetir.
 

Notícies Fundació