Anta, del Senegal a Catalunya per curar-se

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

25.01.2011 11:51

Anta, del Senegal a Catalunya per curar-se

www.fcbarcelona.cat


La Fundació, en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu, ha portat a Barcelona per operar-se l’Anta, una beneficiària del XICS Senegal que patia una greu problema a l’aparell digestiu. Aquesta setmana torna al seu país totalment curada.


L’Anta Boyé és una nena senegalesa d’onze anys nascuda a Richard Toll, la ciutat del nord d’aquest país on la Fundació FC Barcelona té un XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris). L’Anta és beneficiària del centre i, des que va néixer, patia un greu problema a l’aparell digestiu al qual el sistema sanitari senegalès no havia pogut donar solució i que la deixava en una situació d’estigmatització social.

2011-01-21_NIxA_SENEGAL_HOSPITAL_SANT_JOAN_DE_DEU_016.jpgEls responsables de l’àrea mèdica del XICS van posar en coneixement de la Fundació la gravetat del seu problema i l’Anta ha pogut venir a curar-se a Barcelona, amb totes les despeses pagades. “Quan algun dels beneficiaris dels XICS té alguna malaltia greu, intentem buscar sempre vies de solució i ho fem a través de partenariats amb altres entitats o fundacions”, assegura Josep Cortada, director general de la Fundació.
 
Novembre, arribada a Barcelona
 
El novembre passat la Fundació va agilitzar els tràmits per traslladar-la cap a Catalunya i gràcies al conveni establert amb l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Anta va poder ingressar en aquest centre, en el marc d’un projecte d’aquest hospital anomenat ‘Cuida’m’, que facilita el tractament d’infants amb malalties greus de països amb pocs recursos. “Acostumem a treballar amb estitats privades i la iniciativa de la Fundació FC Barcelona en aquest cas ha estat molt important”, assegura Francisco José Cambra, director mèdic del projecte ‘Cuida’m’.
 
www.fcbarcelona.cat.jpgL’Anta va ser operada a mitjans de novembre per un equip mèdic de primer nivell i després d’un postoperatori satisfactori, divendres passat va rebre l’alta; de fet, l’equip de la Fundació ha iniciat les gesions perquè aquesta mateixa setmana torni a casa seva amb la seva família. “He fet amics a Barcelona i m’han tractat molt bé, però tinc ganes de tornar a veure els meus pares”, assegura l’Anta, que ha pogut gaudir de les instal·lacions ludicoeducatives de l'hospital.
 
La Fatimata , una gran companyia
 
www.fcbarcelona.cat1.jpgDurant aquests dos mesos s’ha sotmès a dues operacions i al seu costat, ha estat sempre la Fatimata Sarr, la mestra del centre XICS escollida per acompanyar-la en la seva estada a Barcelona, ja que els pares de la nena no parlen cap idioma europeu. La Fatimata ha estat la seva mà dreta. Li ha fet d’infermera, de traductora –l’Anta només parla wòlof, llengua oficial del Senegal-, i, sobretot, ha estat la seva mare i la seva amiga. “Hem passat moments durs i moments feliços”, confessa la Fatimata, que assegura que “si l’Anta tenia dolor, jo també el sentia; si no dormia, jo tampoc”. Una demostració de solidaritat exemplar.
L'Anta, a la seva habitació de l'Hospital Sant Joan de Déu. Foto: Àlex Caparrós / FCB
L'Anta, a la seva habitació de l'Hospital Sant Joan de Déu. Foto: Àlex Caparrós / FCB
Un viatge que li ha canviat la vida
Durant la seva convalescència, l’Anta ha pogut gaudir de les instal·lacions educatives i recreatives de l’Hospital Sant Joan de Déu i també ha pogut conèixer la ciutat. Fins i tot ha visitat un restaurant senegalès de Barcelona, ja que trobava molt a faltar la cuina del seu país. L’equip de projectes internacionals de la Fundació ha tutelat amb gran dedicació tot aquest procés, que ara culmina amb final feliç.


Comparteix a

Notícies Fundació