FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

07.10.2009 13:32

"Com hem encertat amb el XICS de l’Equador!"

Marc Parramon (enviat especial)


S’inaugura a Manabí el centre XICS de l’Equador i es converteix en l’esdeveniment més important que ha passat al centre del país en els darrers temps. Joan Laporta, satisfet d’aquesta iniciativa.


“Com hem encertat venint a l’Equador! Quan torni a Barcelona, explicaré que això ha estat un èxit perquè sou gent molt acollidora”, explicava el president Joan Laporta als beneficiaris del nou centre XICS inaugurat a Manabí, Equador. I és que més de 600 persones han estrenat aquest nou espai destinat als infants més vulnerables d’aquesta província del centre del país.

L’estrena del centre ha començat a les 17 h de la tarda (hora local) després d’un recorregut en cotxe en què la comitiva blaugrana ha passat per sota d’una gran pancarta que els donava la benvinguda a la zona.

Festa a la pista esportiva

El descobriment de la placa, un passeig per les aules de lectura i la resta d’instal•lacions del centre han estat els primers passos que han fet els representants blaugrana a Manabí. Després d’això, les més de 600 persones presents han ocupat la pista esportiva coberta del centre per donar inici als diferents parlaments i a la festa d’inauguració. Unes beneficiàries han fet un ball tradicional de l’Equador, anomenat ‘La tejedora manabita’. Aquestes nenes han actuat amb el conegut barret típic Montecristi, fet de ‘paja toquilla’.

Aprofitar l’oportunitat

Clip_teles_Equador.jpgEl president Laporta en el seu discurs davant els infants més vulnerables de Manabí els ha encoratjat a aprofitar aquest centre: “Heu d’anar amb entusiasme als XICS, a fer els deures. La vida és curta, però llarg és el saber”.

Per la seva banda, la directora general de la Fundació, Marta Segú també ha destacat la intensitat d’aquesta inauguració. “Avui hem viscut un dia inoblidable, tots els beneficiaris i les mares han estat entregadíssimes en aquest acte”, ha subratllat Segú.

La clau de la ciutat per a Laporta 

La tinent d'alcade de Portoviejo, en nom de l'alcalde de la ciutat, ha ofert al president Laporta la clau de la ciutat de Portoviejo. També s'ha comentat que, curiosament, en les darreres eleccions en què va participar el prefecte de la província es va utilitzar gairebé el mateix eslògan de campanya que Laporta el 2003: “Primero, Manabí”.

“Com hem encertat amb el XICS de l’Equador!“
El català, present
Joseba Lazcano, director nacional de Fe y Alegría, ha fet el seu discurs en aquest acte en català, una curiositat molt ben rebuda pel president i la comitiva blaugrana.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana