FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

14.09.2009 14:35

El primer fòrum XICS-JES, en marxa

www.fcbarcelona.cat


Vint-i-cinc membres dels diversos centres XICS de la Fundació es reuneixen aquesta setmana al Prat per posar en comú les seves experiències i crear sinergies.


Des d’aquest dilluns i fins al proper dissabte se celebra al Centre Esplai del Prat del Llobregat el ‘I Fórum Internacional d’Acció Social XICS-JES’. Es tracta d’unes jornades organitzades per la Fundació FCB per tal que els directors i els assitents socials dels 12 centres XICS d’arreu del món posin en comú les seves experiències i puguin millorar el model de gestió i les activitats de cada centre. 

Amb la col·laboració de l’Obra social ‘La Caixa’
 
2009-09-14_TROBADA_MUNDIAL_DIRECTORS_XICS_008.JPGAquest primer fòrum s’ha iniciat aquest divendres amb una xerrada de benvinguda a càrrec de Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona i de Xavier Bertlín, director general de l'Àrea de Medi Ambient i Ciència de l’Obra Social 'la Caixa', entitat que cofinança aquesta activitat. Segons Marta Segú, ‘és un somni fet realitat tenir tots aquest professionals junts. La idea és crear una xarxa perquè tots els centres puguin estar en conctacte i ajudar-se mútuament’. Per a l’Obra social de ‘La Caixa’ ‘es tracta d’una manera d’internacionalitzar el missatge que l’esport és una bona eina d’integració social’, ha assegurat Xavier Bertolín.
 
Capitalitzar les bones pràctiques
 
2009-09-14_TROBADA_MUNDIAL_DIRECTORS_XICS_009.JPGAquest fòrum oferirà als seus vint-i-cinc participants xerrades sobre el treball psicosocial amb les famílies dels beneficiairs, la utilització d’eines per dur a terme el seguiment de les activitats o sobre com usar l’esport com a eina educativa. A més, cadascun dels responsables dels centres faran una exposició sobre la situació del seu XICS, el perfil dels seus beneficirais i les activitats socioeducatives que duen a terme. Segons Mayra Guaraca, coordinadora local del XICS Equador, aquesta trobada ’representa una de les millors eines per poder millorar els projectes XICS’.
  
El primer fòrum XICS-JES, en marxa
Professionals de deu països
Les activitats, que s’allargaran fins dissabte, s’inicien cada matí a les nou i clouen a les vuit del vespre. Entre els diversos ponents de les conferències hi haurà integrants d’ONG com Metges Sense Fronteres, Save the Children, així com de les entintats pertanyents al programa Caixa ProInfància. En aquest fòrum intervindran professionals dels països següents: Catalunya, el Marroc, el Senegal, Mali, Burkina Fasso, Malawi, el Brasil, l'Equador, Mèxic i l’Índia.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana