FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

01.12.2008 19:18

Nova York avala el compromís del Barça

Marc Parramon (enviat especial)


El Barça ha ratificat, avui a Nova York, el seu compromís contra la sida, en el marc de la commemoració del Dia Mundial Contra la Sida. El president Joan Laporta ha explicat la implicació del Barça en aquesta lluita.


El president Joan Laporta s’ha retrobat amb un escenari històric i simbòlic per al Barça, com és la seu de les Nacions Unides de Nova York. Dos anys després de la primera visita, quan es va signar l'acord amb l'Unicef, s'ha ratificat la lluita del Barça contra una de les malalties més mortals del món: la sida.

El president Joan Laporta ha estat a la presentació de l’informe La Infància i la Sida: Tercer inventari de la situació; el document on es resumeixen les últimes xifres sobre l’evolució de la malalta entre els nens d’arreu del món en el marc de la seva campanya Unite for Children Unite against Aids.

Acte de repercussió

Fotos_UNICEF-Susan_Markisz_x3x.jpgEl president blaugrana ha estat a la roda de premsa juntament amb representants de l’Unicef, l’ONUSIDA i l’OMS. A banda del president Laporta, el directiu Albert Perrín i la directora general de la Fundació, Marta Segú, han estat en aquest important acte que s’ha seguit amb expectació pels mitjans americans. De fet, el FC Barcelona és la primera entitat del món que ha estat convidada a la presentació d'aquest informe.

“És un honor estar aquí amb l’Unicef, l’ONUSIDA i l’OMS, on celebren el Dia Mundial Contra la Sida. La raó de la invitació és clara. Som ‘més que un club al món’: pel compromís amb la identitat catalana, amb les llibertats i els drets democràtics, per la capacitat d’integració socialment del Barça i perquè som pioners en responsabilitat social corporativa”, ha descrit el president Laporta.

Joan Laporta ha fet balanç de les actuacions que des de fa dos anys duu a terme el Barça a través de la Fundació, a favor de la lluita contra la sida a Swazilàndia, Angola i Malawi, fruit del seu conveni amb l’Unicef i pel qual aporta 1,5 milions d'euros a l'any.

L’impacte de Swazilàndia

Fotos_UNICEF-Susan_Markisz_x2x.jpgEl president ha centrat la seva exposició en l’experiència de Swazilàndia, primer país beneficiari dels lligams entre l’Unicef i la Fundació FC Barcelona. “Vaig tenir un gran impacte per la mirada d’un nen de nou anys que tenia la sida. Vaig prometre que no els fallaríem”, ha reconegut Laporta.

El president blaugrana ha fet públiques les últimes dades dels programes centrats en la prevenció de la transmissió de la sida mare-fill i el tractament pediàtric en aquest país. Gràcies al paper del Barça a Swazilàndia: “El 80% de les dones es fan el test per saber si tenen aquesta malaltia; el 73% de les dones que la tenen estan ja en tractament i el 63% dels nens i nenes de mares zeropositives també”.

La sensibilització a Angola i centres a Malawi

Laporta també ha exposat els projectes de Malawi i Angola. En el primer cas, el projecte té un caràcter assistencial i es treballa en el suport als nens orfes a causa, principalment, dels efectes de la sida. El club blaugrana finançarà els 30 centres d’ajuda per aquests 550.000 orfes per la malaltia.

A Angola, on el Barça està començant a crear els primers programes per fer front a la malaltia, la clau és la sensiblització. A través de l’esport, l’objectiu és que la població prengui consciència de la malaltia i de la prevenció com el tractament. És un nou i ambiciós objectiu per a la Fundació.

Espots

Al Hall de la Seu de l’Unicef s’han projectat els espots contra la sida, que compten amb la participació de diferents jugadors del FC Barcelona i pretenen conscienciar i informar sobre els projectes conjunts de la Fundació i l’Unicef a Swazilàndia, Malawi i Angola. 
 

De esquerre a dreta: Steven Kraus, representant de UNFPA HIV/AIDS; el president Joan Laporta; Andrey V. Pirogov, Director Executiu de the WHO Office a les Nacions Unides; Bertil Linblad Director d’UNAIDS New York Office i el director del programa d’UNICEF HIV/AIDS, Jimmy Kolker. (Fotos: Susan Markisz)
De esquerre a dreta: Steven Kraus, representant de UNFPA HIV/AIDS; el president Joan Laporta; Andrey V. Pirogov, Director Executiu de the WHO Office a les Nacions Unides; Bertil Linblad Director d’UNAIDS New York Office i el director del programa d’UNICEF HIV/AIDS, Jimmy Kolker. (Fotos: Susan Markisz)
Reunions i mitjans
Abans de la roda de premsa de presentació de l’informe, Joan Laporta ha tingut una reunió prèvia a la seu de l'Unicef al carrer 44. Després de l’acte a les Nacions Unides, s’ha reunit amb Ann Venemann, directora executiva de l’UNICEF per fer balanç de l’entesa entre les dues entitats.
Després d’aquesta reunió, Laporta atendrà diferents mitjans de comunicació com la CNN, la televisió de l’UNICEF, l’ESPN i l’agència EFE.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana