FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

20.10.2008 10:44

Primera pedra del XICS Mali

www.fcbarcelona.cat


Les obres de construcció del XICS projectat a Bamako (Mali) s’han iniciat aquest mes d’octubre amb la cerimònia de col•locació de la primera pedra. La Fundació construeix infraestructures educatives en un barri on fins ara no n'existien.


La Fundació fa un pas més a l’Àfrica amb l’inici de la construcció d’un nou centre de la seva Xarxa Internacional de Centres Solidaris (XICS). Aquest cop a la ciutat de Bamako, capital de Mali, concretament al barri de Téléphone Sans Fils, una de les zones més pobres de la ciutat que té una greu manca d’infraestructures.

El centre, que estarà llest a principis de l’any vinent, donarà suport a 120 joves de la ciutat d’entre 7 i 16 anys que rebran classes d’alfabetització, suport escolar, tallers d’informàtica, xerrades de sensibilització en higiene i salut i seguiments mèdics. Durant els matins el centre servirà d’escola pública per als joves del barri i durant les tardes funcionarà com a XICS oferint els recursos habituals d’aquests centres. El XICS Mali disposarà de sis aules, un bloc administratiu i un camp esportiu.

Una necessitat històricament reivindicada

PHOTO_barca_045.jpgLa posada en marxa del XICS Mali cobrirà una funció social i educativa molt important al barri, ja que es tracta d’una zona que no ha tingut mai escola. Durant anys els joves s’han vist obligats a haver de caminar molt i a creuar una important via ràpida de la ciutat per arribar a l’escola, circumstància que ha provocat nombroses morts entre els més petits.

Cal destacar la gran implicació del col·lectiu de dones del barri en l’arrencada d’aquest XICS, ja que aquesta infraestructura era un bé necessari exigit des de fa molts anys per les dones del barri de Téléphone Sans Fils. La Fundació es compromet a pagar la mútua mèdica a tots els infants i joves inscrits, així com a dos dels seus familiars més propers.

Les activitats ja han començat

Mentre es duen a terme les obres, la Fundació ha llogat un edifici proper per començar a oferir els serveis als infants de la zona. A més, en aquests moments s’està en procés per escollir l’equip que haurà de coordinar el centre: un director, un assistent social, dos mestres i un educador esportiu.

Col·locació de la primera pedra del XICS a Bamako
Col·locació de la primera pedra del XICS a Bamako

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana