FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Fundació

22.09.2008 11:34

Generant debat sobre el racisme

www.fcbarcelona.cat


La Fundació va participar divendres passat en la conferència anual de l’ECCAR celebrada a Bolonya. Un acte que complementa el programa “La veu dels joves contra el racisme”, nascut arran de l’aliança amb la UNESCO.


La Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme (ECCAR) ha celebrat del 18 al 20 de setembre la seva conferència anual corresponent al 2008 a la ciutat de Bolonya (Itàlia). En el marc d’aquesta cita s’han dut a terme una sèrie de conferències a càrrec d’experts en projectes contra el racisme de diversos països europeus, entre els quals ha estat convidada la Fundació com a entitat que lluita contra aquesta lacra en el context futbolístic.

L’ECCAR és la xarxa a través de la qual s’està desenvolupant el programa “La veu dels joves contra el racisme”, dut a terme per la Fundació, la Unesco i el Parlament Europeu. El programa ha proposat una sèrie de debats entre els joves europeus pertanyents a aquesta coalició per aportar solucions contra aquest problema i viurà el seu punt culminant el 6 de novembre amb la presentació de les conclusions d’aquests fòrums davant del Parlament Europeu a Brussel•les.

Europa busca solucions

Marta Segú, directora general de la Fundació, ha ofert a Bolonya una xerrada explicativa sobre els continguts d'aquest programa, presentat el mes de juny. “A la Fundació creiem en el immens poder que té l’esport en general i el futbol en especial, i també creiem en el rol dels joves per canviar el món.  Per això hem donat suport a diversos joves perquè poguessin participar directament en aquesta conferencia de Bolonya. Només podem afrontar els reptes del nostre món com el racisme i la intolerància si comptem amb els joves i els escoltem ja que són el nostre present i sobre tot el nostre futur”, ha comentat Segú.

Els temes tractats en les xerrades han abraçat els incidents racistes en el món del futbol, comparatives entre les diverses Lligues europees i les mesures més efectives que s’han implementat últimament. L’objectiu final d’aquestes xerrades és que els assistents i els experts recullin idees per poder aplicar-les a les seves ciutats i els seus contextos.

Generant debat sobre el racisme

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana