FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Fundació

18.08.2008 18:00

El XICS Equador, a la recta final

Marc Parramon


El centre solidari de la ciutat de Portoviejo enceta l’última fase de les d’obres mentre un centenar d’infants vulnerables de la localitat ja desenvolupen les activitats tutelades per la Fundació en un centre educatiu adjacent.


Imagen_023.jpgLa Fundació FC Barcelona va escollir el barri de San Pablo de la ciutat de Portoviejo, a l’Equador, per obrir un nou centre solidari a llatinoamèrica. La zona d’acció és un barri marginal amb alts nivells de pobresa i delinqüència i importants deficiències en infraestructures bàsiques, en educació i en salut. Una zona que necessita ajuda.

El projecte compta amb la subvenció de l’AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament) i s’està duent a terme conjuntament amb Fe y Alegría, una associació local que vetlla per l’educació dels infants vulnerables sud-americans. Les obres es van iniciar al mes de febrer i aquest estiu enceten la seva fase final per estar totalment enllestides al mes d’octubre.

Una antiga llar d’infants convertida en aules

La filosofia dels centres XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) entén que la reutilització i la dinamització d’infraestructures en desús és un recurs molt valuós. Per aquest motiu el centre aprofita les instal•lacions d’una antiga llar d’infants pertanyent a l’escola local Las Cumbres. Gràcies a unes obres de millora dutes a terme juntament amb el Consell Provincial de Manabí aquesta antiga instal•lació s’ha remodelat i s’ha ampliat amb un segon pis. Aquest edifici disposarà de quatre aules, un taller, una cuina i un menjador.

Imagen_040.jpgA més, el XICS Equador comptarà amb dos blocs sanitaris amb dutxes i lavabos –un dels quals serà construït gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament de Portoviejo– i amb tres camps esportius de l’escola remodelats. Gràcies a la Fundació un d’aquests camps també s’ha cobert ja que l’implacable impacte del sol a la zona i l’època de pluges fan molt dificultosa la pràctica esportiva a l’aire lliure.

Les activitats ja estan en marxa

Imagen_094.jpgDes del febrer, i mentre s’acaben les obres, les activitats es duen a terme a les aules de l’escola Las Cumbres. Comprenen sessions de reforç escolar, alfabetització i informàtica i hi assisteix un grup d’un centenar d’infants que progressivament s’anirà ampliant fins a arribar aproximadament als 160 beneficiaris. L’equip del centre el formen una directora, un assistent social, un promotor sanitari i cinc educadors.
Un dels joves beneficiaris del centre
Un dels joves beneficiaris del centre

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana