FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

31.07.2008 13:08

De Florència a Burkina Faso

David Saura (enviat especial)


Una part dels diners recaptats en el partit de Florència serviran per avançar el centre XICS de Burkina Faso que la Fundació del FC Barcelona està engegant. I és que l’homenatge a Artemio Franchi va tenir un caire clarament solidari.


Els beneficis aconseguits pel partit amistós a Florència (1-3), organitzat conjuntament entre l’equip local i la UEFA, es repartiran amb finalitats benèfiques entre la recent constituïda Fondazione Fiorentina Onlus, la Fondazione Artemio Franchi i la Fundació FC Barcelona. En total, segons van informar els organitzadors, es van recaptar 768.125 euros, dels quals caldrà restar les despeses de l’organització del partit.

De fet, els ingressos provenien majoritàriament de la venda de localitats (els preus oscil•laven entre els 14 i els 90 euros), atès que durant el partit no hi va haver cap tipus de missatge comercial, ja que la publicitat estàtica només feia referència a les campanyes socials de la UEFA, la Fiorentina i el FC Barcelona. Cal tenir present que el Barça no va rebre cap compensació econòmica per la participació en aquest homenatge.

Un centre a la ciutat d’Ouagadougou

En el cas de la Fundació FC Barcelona, la quantitat de diners aconseguida anirà a parar al centre de la Xarxa Internacional de Centres Solidaris ( XICS ) que s’està fent a Burkina Faso, concretament a la ciutat d’Ouagadougou, la capital del país. Es tracta d’una zona marginada on viuen famílies amb pocs recursos i amb un índex molt elevat de nens orfes i sense escolaritzar. El projecte, en el qual ja fa molts mesos que s’està treballant en col•laboració amb entitats i organismes locals, preveu donar suport a 100 infants vulnerables de la zona d’entre 6 i 16 anys.

Diners amb “una finalitat tangible”

Lander Unzueta, director general de la Fundació FC Barcelona, era un dels representants del club a Florència, on va mostrar-se satisfet d’aquesta iniciativa, que ja ha tingut altres precedents: “És la segona o tercera vegada que ho fem. Des de la Fundació estem treballant per poder repetir-ho més endavant.”

Per Lander Unzueta, “és important que els diners que s’aconsegueixin tinguin una finalitat molt tangible. En aquest cas ens permetran desenvolupar accions d’educació, de salut i de cooperació a Burkina Faso utilitzant l’esport com a millor eina d’integració de molts d’aquests nois que tindrem al centre”. En aquest cas, en els pròxims mesos aquest centre ja podria posar-se en marxa, després del treball que s’ha fet en els últims mesos amb diverses ONG i entitats locals.
De Florència a Burkina Faso
Contra el racisme
El partit també va servir per exaltar el “fair play” i la lluita contra el racisme, dues reivindicacions que la UEFA vol seguir liderant. Tant la Fiorentina com la UEFA volen que se’ls vinculi amb la promoció de la cultura del joc net i del respecte als adversaris.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana