FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.06.2009 12:02

Dol per la mort de Vicente Ferrer

www.fcbarcelona.cat


El cooperant català ha mort aquesta matinada a Anantapur a l’edat de 89 anys a causa d’unes complicacions derivades de la seva malaltia cardíaca i de l’embòlia que va patir fa uns mesos.


‘Per mi, el meu marit no ha marxat, sinó que viu a cada racó d’Anantapur i a cada part del treball als nostres pobles. Per tots nosaltres a l’Índia i a Espanya, ell segueix vivint a través de les seves senzilles paraules i missatges, que tenen significat per a totes les persones, sigui quina sigui la seva creença o condició.’ Amb aquestes paraules defineix Anna Ferrer, dona del cooperant, el seu marit en un comunicat publicat al lloc web de la seva Fundació. 

Ferrer ha mort aquesta matinada a la 1.15 (hora catalana) a la casa que tenia a Anantapur, a causa d’unes complicacions cardíaques i de l’embòlia que va patir al mes de març passat.
 
Estreta col·laboració amb la Fundació FC Barcelona
 
La Fundación Vicente Ferrer i la Fundació FC Barcelona van signar un conveni de col·laboració al setembre del 2007 que s’ha materialitzat en la constucció de dos centres XICS al districte d’Anantapur. Un dels centres, el XICS Bathalapalli, inaugurat al mes de febrer passat per una comitiva de la Fundació, encapçalada pel president Laporta. El centre es troba en ple funcionament i dóna suport a més de 100 infants vulnerables de la zona. El segon XICS, situat a Atmakur, es troba en fase de construcció,  després que en aquell viatge es col·loqués també la primera pedra.
Laporta: "Continuarem la seva obra"
Joan Laporta ha assegurat que "avui és un dia molt trist perquè ha mort un home ple de bondat". El president del FC Barcelona ha recordat també el viatge del passat mes de febrer que li va permetre conéixer el treball de la Fundación Vicente Ferrer i ha assegurat que "intentarem seguir la seva obra".

La directora general de la Fundació, Marta Segú, ha volgut sumar-se també al dol de la família Ferrer i de tot l'equip de treball que els acompanyen i ha destacat dues grans virtuds del cooperant: "d'una banda era un home que destacava per la tendresa que demostrava amb els beneficiaris dels seus projectes i també era únic pel seu gran sentit de l'humor que el va fer arribar a les fites que va aconseguir".

Una vida dedicada als pobres
 
Vicente Ferrer  va néixer a Barcelona el 9 de abril del 1920.  El 1969 s’instal·la a Anantapur (Andhra Pradesh), un dels districtes més pobres de l’Índia, per continuar la seva lluita pels més desafavorits. Aquell mateix any va deixar la Compañía de Jesús, a la qual pertanyia, i crea, juntament amb qui seria la seva futura dona uns mesos més tard -Anne Perry-, la Fundación Vicente Ferrer a Anantapur.
Vicente Ferrer, al campus de la seva fundació
Vicente Ferrer, al campus de la seva fundació

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana