FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

12.09.2007 14:25

Acord amb la Fundación Vicente Ferrer

www.fcbarcelona.cat


La Fundació del FC Barcelona i la Fundación Vicente Ferrer han signat un acord de col•laboració per construir i posar en marxa un centre per a l’atenció integral a la infància mitjançant l’esport a Anantapur (Índia).


D'aquest manera, la Fundación Vicente Ferrer i la Fundació FC Barcelona uneixen esforços per primera vegada i ho fan en el marc del programa de Xarxa Internacional de Centres Solidaris (XICS), que té com a objectiu promoure l’accés a l’educació, la salut i l’esport per a nens i nenes en situació de vulnerabilitat

El primer centre a l'Índia

Aquest centre se sumarà a la xarxa que la Fundació FC Barcelona ja ha posat en marxa a països com Senegal, Marroc, Brasil i Camerun, on a través de l’esport, es dóna un suport integral en termes d’educació, assistència sanitària, nutrició i suport psicosocial als nens més vulnerables d'aquests països. Ara ho farà també a l'Índia i per aconseguir-ho s'ha associat amb la Fundación Vicente Ferrer, una ONGD (organització no governamental de desenvolupament) formada per un equip de professionals que, a l’Índia i a Espanya, està compromès en el procés de transformació d'una de les zones més desfavorides de l’Índia.

La Fundació va iniciar al 1978, a la regió india d’Anantapur (Andhra Pradesh), el programa educatiu per conscienciar a les famílies de l’importància de l’escolarització dels seus fills i filles.  12-09-07_web_07_b.jpg

Intervenció integral

En aquest projecte, que té una voluntat d’intervenció integral, es fomentarà l’accés a l’educació a través de classes extra escolars i es fomentarà l’esport i els valors dels que són aquests esports transmissors (tolerància, igualtat, amistat, responsabilitat...), amb l’objectiu d’aconseguir un augment del rendiment acadèmic, així com una major cohesió social, convivència i harmonia pel fet de barrejar infants de diferents castes i condicions socials.

Al mateix temps, intentarà donar resposta a les necessitats immediates d’aquests nens i de les seves famílies, sobretot en matèria de salut, nutrició i lleure pels infants.
Joan Laporta amb Jordi Folgado, director general a Espanya de la Fundación Vicente Ferrer.
Joan Laporta amb Jordi Folgado, director general a Espanya de la Fundación Vicente Ferrer.
Ampli coneixement de l'àrea
La regió d'Anantapur és una de les zones més necessitades de l’Índia; la Fundació treballa en aquesta zona pel desenvolupament d’una de les comunitats més pobres i excloses del planeta: els dàlits o intocables, les blackward casts i els grups tribals. Aquestes comunitats pateixen una forta discriminació; el fet de pertànyer a la casta dels dálit impedeix molt sovint que els infants puguin anar a l’escola de l’estat i tinguin el mateix tracte que qualsevol altre alumne. Aquesta discriminació s’extrapola a tots els àmbits de la vida pública.

La Fundación Vicente Ferrer fa prop de 40 anys que treballa per canviar aquesta situació amb un programa de desenvolupament integral en diferents àmbits: sanitat, habitatge, integració de persones amb discapacitat, desenvolupament de la dona, ecologia i educació.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana