FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

07.09.2007 17:27

La Fundació Iberostar se suma al projecte XICS

www.fcbarcelona.cat


La Fundació del FC Barcelona i la Fundació Iberostar han signat un acord pel qual aquesta última s'uneix al projecte de construcció del Centre Solidari XICS destinat a l'educació i l'esport a Tànger, al Marroc.


En aquest acte, celebrat a les instal•lacions del FC Barcelona, hi eren presents el president Joan Laporta i el membre del patronat de la Fundació Iberostar, Fernando Martos. Des dels seus inicis, les dues entitats han defensat els mateixos valors, donant suport, a través de l'educació, als col•lectius més desafavorits als països en vies de desenvolupament. Aquest compromís social comú quedarà plasmat aviat en la col•laboració de la Fundació Iberostar amb el Programa XICS, Xarxa de Centres Solidaris per a l'Educació i l'Esport, desenvolupada per la Fundació FC Barcelona.

El centre de Beni Makada

jornades.jpgEl conveni preveu, com un dels seus punts més destacats, el suport de la Fundació Iberostar a la construcció del Centre XICS a Beni Makada, un dels barris més pobres de Tànger, on s'afavorirà el desenvolupament físic, intel•lectual i social de nens i nenes que viuen en situació de vulnerabilitat, amb altes taxes d'abandonament escolar i que estan exposats a processos d'immigració il•legal, mendicitat o delinqüència.

Suma d'esforços

Joan Laporta ha subratllat que, més enllà de la important aportació econòmica, el més rellevant de l’acord és la suma dels esforços dels dos col•lectius per tirar endavant iniciatives solidàries: “La Fundació Iberostar finança el 50% de tots els compromisos que té a Tànger el FCB. Però més que aportar fons, el més rellevant és la captació de les persones que treballen a la Fundació Iberostar i de les que ho fan a la Fundació del Barça, que faran que el projecte a Tànger sigui un èxit per al suport a les persones excloses, per a nens i nenes que necessitin ajuda integral, que és la finalitat dels XICS.”   

fotofundacion04.jpgAmb la intenció de reduir el risc d'exclusió social, nens i joves rebran suport educatiu, assistència sanitària i ajuda psicosocial i emocional. Així mateix, l'acord entre les dues fundacions inclou tasques de sensibilització i formació en temes d'higiene, salut i nutrició, tant per als menors com per als seus tutors. Un dels punts a destacar del programa XICS a Tànger és la millora de les instal•lacions esportives previstes a l'Institut Allal Al Farsi de Beni Makada, el foment de l'ús compartit d'aquestes instal•lacions per escoles públiques de primària, l'organització d'activitats esportives per afavorir la socialització dels nens i nenes més vulnerables amb la resta de nens de la comunitat i la realització de cursos formatius per a professors.

Una relació que ve de lluny

L'acord entre la Fundació Iberostar i la Fundació FC Barcelona reforça també l'aliança entre les dues entitats, que va començar a inicis del 2006 amb la presentació del programa social i educatiu Tejiendo el mañana, un projecte de la Fundació Iberostar i Unicef, que promou el desenvolupament infantil i l'atenció a les famílies en el litoral nord de l'estat de Bahia, al Brasil. Van assistir a la presentació els jugadors del FC Barcelona Ronaldinho, Edmílson, Sylvinho i Belletti, els quals van apadrinar el programa.

A la firma del conveni se suma el compromís de la Fundació FC Barcelona de continuar col•laborant amb el programa educatiu Tejiendo el mañana. 

Jornades_Tanger_x198x.jpgFinalment, la Fundació FC Barcelona fa patent, amb aquest conveni, la seva col•laboració amb Aprenem junts, un programa d'integració social de nens i nenes amb discapacitat de la Fundació Iberostar, que va veure la llum a les Illes Balears l’any 2005. Apadrinat pel tennista Rafa Nadal i el campió paralímpic Xavi Torres, Aprenem junts ha portat a terme des dels seus inicis diverses iniciatives lúdiques, esportives i socials a favor de la integració, la convivència i la tolerància cap al món de la discapacitat.

La Fundació Iberostar se suma al projecte XICS
Implicats en el projecte
La Fundació Iberostar, institució sense ànim de lucre, s'ha convertit, des del seu naixement l’any 2004, en una ferma aposta del grup per impulsar el desenvolupament humà i social en diferents zones del món, així com la igualtat, la solidaritat i el compromís cap als col•lectius més necessitats. Programes destinats a fomentar l'educació infantil a Guatemala, el Brasil o l’Índia, programes d'integració social, com Aprenem junts, o diverses actuacions culturals fan que la Fundació Iberostar aconsegueixi arribar als objectius que es va marcar als seus inicis.

El conseller delegat de la Fundació Iberostar Fernando Martos assegura que tenia molt clar que calia sumar-se a aquest projecte amb la Fundació FC Barcelona: “Quan se’ns va plantejar per part del director de la Fundació, Lander Unzueta, la possibilitat de participar en alguns d’aquests centres, vam veure immediatament que era una oportunitat per contribuir a quelcom que és un dels valors d’Iberostar: donar als nens el millor que tenim, i una de les millors coses que podem donar és l’educació; especialment al Marroc i en un destí com Tànger. L’únic que podíem dir era, primer, gràcies per pensar en nosaltres, i després, encantats, quan ens posem a treballar?”.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana