FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Fundació

15.07.2007 14:26

El Barça, de nou al costat de la integració

www.fcbarcelona.cat


La Fundació FC Barcelona ha organitzat la quarta edició del torneig ‘Tot colors’, amb més de 60 participants emigrants. Un nou exemple de la voluntat del club de transmetre valors essencials com la integració.


TOT_COLORS_2007-2_004.jpgEl pavelló de la Ciutat Esportiva Joan Gamper ha estat l’escenari aquest cap de setmana de la quarta edició del torneig ‘Tot colors’, organitzat per la Fundació del Barça, amb el recolzament del Centre Unesco de Catalunya i la col•laboració de diversos ajuntaments participants. És el quart any consecutiu que el FC Barcelona potencia el valor de la integració a través d’aquesta competició d’estiu, en què hi participen només emigrants.

Aquest any han participat al voltant de 600 jugadors de nacionalitats molt diverses, des de Bangladesh, Colòmbia, Polònia, Hondures a Guinea, entre molts altres països.

Guanya Perpinyà

El torneig ‘Tot colors’ comença amb unes fases prèvies que es disputen en cada seu territorial. Aquest any han participant els ajuntaments de Barcelona (color groc), Figueres (blau), Vic (grana), Perpinyà (negre) i Lleida (blanc). Les cases consistorials, en col•laboració amb entitats de cada localitat, formen equips d’emigrants que disputen aquesta fase prèvia. Per a la final, fora del què es podia pensar, però, no es classifica l’equip que hagi quedat millor classificat, sinó que es torna a fer un equip nou, seleccionant jugadors de cadascú dels equips de cada seu territorial. D’aquesta manera, es torna a potenciar la integració.

TOT_COLORS_2007_147.jpgLa fase final es va disputar aquest dissabte a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Després dels partits celebrats al llarg de tot el matí, es va jugar a la tarda la gran final, a la què van arribar les seleccions de Perpinyà i Barcelona. Va vèncer la primera per 8 gols a 2. Alhora també es va disputar la final de nens, entre les seleccions de Barcelona i Vic. Es va imposar la capital catalana per 12 gols a 2.

Premis varis

Més enllà del resultat final, de qui surti guanyador, o de qui hagi estat el més golejador del campionat, prima la vessant educadora d’aquest torneig. Tot i això, però, de manera simbòlica es lliuren una sèrie de premis per guardonar alhora l’esforç fet per aquests esportistes improvisats. Aquests són el premi ‘fair-play’, al màxim golejador i al millor porter. El directiu i patró de la Fundació Rafael Yuste ha estat l’encarregat de lliurar els premis.

TOT_COLORS_2007-2_014.jpgEl primer guardó se l’ha emportat la selecció de Vic, que tot i haver estat la més desafortunada quant a resultats –ha anat perdent tots els partits- l’organització ha volgut premiar el seu esforç i empenta per seguir endavant en aquest torneig. Pel que fa al màxim golejador, ha estat un jugador de la selecció de Lleida, mentre que el millor porter ha estat el què defensava la porteria de Barcelona.

La selecció campiona de Perpinyà rep el trofeu de mans del directiu Rafael Yuste
La selecció campiona de Perpinyà rep el trofeu de mans del directiu Rafael Yuste
L’esport, vehicle d’integració
A través d’accions com aquesta la Fundació FC Barcelona desenvolupa la vessant més social del club blaugrana. El lema ‘Més que un club’ s’entén i es revaloritza amb accions com aquesta. Mitjançant el futbol, el torneig ‘Tot colors’ reuneix dins d’un mateix equip jugadors de nacionalitats molt diverses, que han d’aprendre a competir entre ells sense que la competitivitat sigui el principal factor a treballar, sinó la integració i la convivència entre els mateixos.

A més, més enllà dels jugadors participants, la Fundació es centra també en el treball integrador amb les famílies, ja que es potencia que participin de la festa per fer de la grada també un focus d’integració social.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana