FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Fundació

20.06.2008 09:08

La Fundació avança a favor dels refugiats

www.fcbarcelona.cat


Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat (20 de juny) la Fundació dona a conèixer els detalls del tres programes que s’estan posant en marxa en col•laboració amb UNHCR/ACNUR per promoure l’educació, la sanitat i el lleure dels infants refugiats.


El motiu central del Dia Mundial del Refugiat del 2008 és la ‘protecció’. Una protecció que salvaguarda la llibertat dels refugiats enfront de la persecució violenta. Aquest i altres drets fonamentals van dur la Fundació a signar el gener del 2008 una aliança amb UNHCR/ACNUR que preveu treballar, en un principi, en tres països: l’Equador, Ruanda i el Nepal. L’actuació en aquests països pren com a punt de referència una filosofia consolidada: el model aplicat als centres XICS de la Fundació, és a dir, el suport integral a la infància.

Durant els últims mesos s’ha analitzat la situació dels refugiats de cada zona i s’han perfilat les accions que es duran a terme. Aquests són els detalls més importants de cada projecte:

Programa a l’Equador amb refugiats colombians

027.jpgLa majoria dels refugiats colombians de l’Equador no es troben instal•lats en camps sinó que viuen en diverses localitats frontereres. És per aquest motiu que les accions principals d’aquest projecte es duran a terme a les escoles d’aquestes poblacions. Aquest programa tindrà uns 2.000 infants i joves beneficiaris i desplegarà les activitats següents:

- Campanyes d’informació per donar a conèixer al refugiat el seu dret a l’educació i les possibilitats d’accedir al sistema educatiu equatorià.

- La millora de les instal•lacions de les escoles més tronades amb la incorporació de nous sanitaris, espais recreatius i activitats extraescolars.

- La promoció de la integració dels refugiats en la població local a través de l’esport.


Programa a Ruanda amb refugiats de la República Democràtica del Congo

En aquest cas es treballarà en dos camps de refugiats de Ruanda i els beneficiaris seran 17.000 nens i nenes de la República Democràtica del Congo. Les activitats proposades són:

- Campanyes de sensibilització sobre l’impacte positiu de les activitats esportives.

- La rehabilitació de les zones esportives en mal estat dels camps de refugiats i la construcció d’un centre educatiu-recreatiu i d’una biblioteca a cada camp.

- L’ensenyament de diversos tipus d’activitats educatives, com classes d’informàtica i tallers.


Programa al Nepal amb refugiats de Buthan

Chad3.jpgEls refugiats del Buthan es troben en territori nepalès des de l’any 1992. Aquest fet agreuja encara més la situació d’aquest col•lectiu, ja que molts infants buthanesos no coneixen una altra realitat que la seva vida com a refugiat.

Aquest programa comprèn set camps de refugiats de la zona i preveu les accions següents:

- El reforç de l’educació a través de l’esport i la remodelació dels camps esportius.

- La celebració de tallers i sessions de sensibilització sobre violència i rols de gènere i sobre la sida.

- El foment de les activitats esportives per afavorir la integració del col•lectiu refugiat entre la població local.Foto: UNHCR/ACNUR
Foto: UNHCR/ACNUR

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana