FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Fundació

02.06.2008 10:38

La veu dels joves contra el racisme

www.fcbarcelona.cat


Aquest és el nom del programa que la Fundació FC Barcelona, la UNESCO i el Parlament Europeu llancen avui per combatre el racisme. La iniciativa pretén que els joves analitzin el fenomen i hi aportin solucions.


El FC Barcelona i la Unesco van rubricar el mes de novembre passat un acord global per dur a terme projectes conjunts. Uns mesos després d’aquella rúbrica neix el primer programa de l’aliança, que inclou, a més, un nou company de viatge: el Parlament Europeu. "L’esport és el mirall de la societat, amb tots els seus defectes. Però no hem d’oblidar, sobre tot, que l’esport ofereix grans possibilitats per a la inclusió social”, assegura Emine Bozkurt, membre d’aquest organisme.

CAT1.jpgEl programa s’anomena “La veu dels joves contra el racisme” i neix per obrir un procés de diàleg cohesionador que atorga la veu a joves organitzacions membres de l’ECCAR (Coalició Europea de Ciutats Contra el Racisme), les quals intentaran aportar recomanacions i directrius aplicables als municipis destinades a combatre el racisme i la discriminació i a promoure la diversitat. “Els joves són els autèntics portadors de la torxa d’aquest missatge i els volem convidar a convertir-se en actors decisius d’aquest escenari perquè facin d’altaveu a tots els nivells de la societat”, assegura Marcio Barbosa, director general adjunt de la UNESCO.

El racisme, un rival a batre

En aquests fòrums integrats per joves europeus es debatran diversos temes relacionats amb el racisme, com ara:

- La prevenció i la presa de consciència de la tolerància de la diversitat cultural i la coexistència pacífica.
- L’ajuda a les víctimes en el seu esforç i la seva defensa.
- La sensibilització de la comunitat i la lluita eficaç.

En aquest context Joan Laporta, president del FC Barcelona, ha assegurat: “El futbol, malgrat ser només un esport, ens proporciona valuosos mitjans per lluitar contra la violència i el racisme i facilitar la integració a la nostra societat”. Per aquest motiu les tres entitats han volgut introduir l’element futbolístic i esportiu en el debat del racisme i han intentat que els joves aportin llum sobre la manera d’erradicar el racisme de l’esport i també sobre com usar la pràctica esportiva com a eina vehicular per eliminar-lo. Carles Puyol, capità del primer equip del FC Barcelona, ha afirmat: “El racisme és el contrincant que a tots els jugadors de futbol ens agradaria guanyar per golejada. Aquest programa és una mostra més del compromís social de la Fundació FC Barcelona i de la seva vocació d’envoltar-se d’aliats de primer nivell”.
La veu dels joves contra el racisme
Fases i calendari del programa
Juny – Octubre 2008: Fòrum de Joves

El Fòrum de Joves es durà a terme en el context de l’ECCAR, coalició creada el 2004 per la UNESCO que inclou 72 ciutats en 16 països europeus. Aquesta coalició pretén, de manera genèrica, combatre el racisme oferint a les autoritats locals un programa d’actuació que permeti una execució més eficaç de les polítiques contra la discriminació.

Novembre 2008: El Manifest

Finalitzat el Fòrum, els joves d’arreu d’Europa pertanyents a les ciutats membres de l’ECCAR redactaran un manifest en què es plasmaran les conclusions extretes durant els mesos de debat i es culminarà amb la lectura de les seves recomanacions al Parlament Europeu.

En aquesta fase final del projecte, prevista per a mitjans de novembre de 2008, hi assistiran representants del Fòrum de Joves, del Parlament Europeu, de la UNESCO i del FC Barcelona i la seva Fundació.

Més informació sobre l’ECCAR, aquí.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana