FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

22.01.2008 15:16

"Farem arribar l'esperança als refugiats"

Marc Parramon (enviat especial)


El FC Barcelona i l’ACNUR han signat aquest migdia a Ginebra un conveni de col·laboració per un període de tres anys. Els primers programes d’acció amb els refugiats en els quals participarà el Barça s’aplicaran a Ruanda, el Nepal i l’Equador.


El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i l’Alt Comissionat de l’UNHCR/ACNUR, António Guterres, han signat aquest dimarts al migdia un acord de col·laboració mitjançant el qual el club blaugrana podrà adaptar diversos programes de la Fundació a diferents camps de refugiats d’arreu del món.

Un repte

HCLaporta8l-9400.jpgLa firma del conveni ha tingut lloc aquest dimarts a la seu de l’UNHCR/ACNUR, a Ginebra. Segons Joan Laporta, l’acte d’aquest dimarts reforça el compromís del Barça. “Aquest és el nostre proper màxim repte. Estem preparats per marcar molts gols”, ha admès el president blaugrana.

I és que el paper del Barça amb les causes solidàries no és únicament de paraula. És de fets. “Una vegada més, llancem un missatge al món, però, com sempre, no només és un missatge. També són accions”, ha subratllat Laporta.

Pel que fa a l’alt comissionat de l’ACNUR, António Guterres, ha ressaltat la importància de l’entesa per la institució que representa. “Creiem que el Barça ens obrirà moltes portes per fer entendre a la societat la situació dels refugiats”. I és que un acord amb el FC Barcelona és un altaveu també per a l’ACNUR. “El FC Barcelona i la seva fundació tenen una capacitat de comunicació molt gran. Associar esport i educació és formidable”, ha assenyalat Guterres.

Tres anys de conveni

HCLaporta9l-9433.jpgEl conveni, que tindrà una durada inicial de tres anys, estableix també que l’àmbit d’actuació dels primers dotze mesos serà a Ruanda, el Nepal i l’Equador, tres països que acullen centenars de milers de refugiats d’altres territoris.

A partir d’aquest acord, la Fundació del FC Barcelona adaptarà tres dels seus programes d’acció (XICS, JES i Juga-la!) als nens i les nenes que viuen als camps de refugiats d’aquests tres països. Aquests programes utilitzen l’esport com a eina educativa i d’integració social dels nens i dels joves, dues de les prioritats en la tasca humanitària de l’ACNUR.

Conscienciar la societat

Un altre dels objectius de l’aliança és sensibilitzar la societat pel que fa a la situació d’elevada vulnerabilitat que afecta els milions de refugiats d’arreu del món i posar de manifest l’important paper que té l’esport com a eina educativa i d’inclusió social.

Fotos: UNHCR/ H.Caux
Fotos: UNHCR/ H.Caux
Tercer acord històric
El conveni signat amb l’UNHCR/ACNUR se suma als acords històrics amb l’Unicef i la Unesco. Amb aquests acords, el FC Barcelona consolida la voluntat de ser “Més que un club al món” per mitjà d’accions solidàries, culturals i formatives adreçades a la població infantil i juvenil en situació desfavorable.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana