FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

21.01.2008 12:46

El Barça i l'ACNUR firmaran l'acord aquest dimarts

Marc Parramon


El FC Barcelona, a través de la seva Fundació, segellarà aquest 22 de gener, a Ginebra un conveni de col·laboració amb l’Alt Comissionat de Nacions Unides pels Refugiats. L’entesa desplegarà les seves primeres ajudes a Ruanda, Nepal i l'Equador.


Joan Laporta, president del FC Barcelona, i António Guterres, Alt Comissionat de UNHCR/ACNUR, signaran un acord que pretén adaptar diversos programes de la Fundació FC Barcelona al context dels refugiats i desplaçats d’arreu del món.

El programa XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris), les JES (Jornades d’Esport Solidari) i el recurs formatiu Juga-la!, en són tres exemples. Es tracta de programes d’èxit contrastat que, modificats en funció de la situació dels refugiats de cada país, poden ser molt útils per millorar la seva qualitat de vida.

La signatura es durà a terme a la seu de UNHCR/ACNUR a Ginebra (Suïssa) a les 14.00 h d'aquest dimarts 22 de gener. Posteriorment, Joan Laporta i António Guterres atendran els mitjans de comunicació en una roda de premsa.

Ruanda, Nepal i l'Equador, primers països beneficiats

El conveni tindrà una durada inicial de tres anys i estableix actuacions durant els primers dotze mesos a tres països que pateixen una situació especialment delicada: Ruanda, Nepal i l'Equador.

RefugiatsEcuador.jpgA l’actualitat UNHCR/ACNUR s’ocupa de més de 59.000 persones a Ruanda, la gran majoria refugiats de la República Democràtica del Congo, i la resta, de Burundi. Al Nepal existeixen més de 104.000 refugiats buthanesos amb els que es treballa en àries d’alimentació, salubritat, aigua corrent i prevenció de la sida; propostes que encaixen molt bé amb els serveis que generen, per exemple, el centres XICS de la Fundació FC Barcelona. A l’Equador, es calcula que existirien aproximadament 250.000 persones amb necessitats derivades de la migració obligada, la majoria de les quals originàries de Colòmbia.
Foto 1: UNHCR; Foto 2: UNHCR/B. Heder
Foto 1: UNHCR; Foto 2: UNHCR/B. Heder
Els refugiats al món
A finals de 2007, el número de persones sota l’empar de UNHCR/ACNUR s’apropava als 33 milions, dels quals prop del 80% són dones i nens. Aquesta entitat comptarà ara amb un bon company de viatge, el FC Barcelona, representat per la seva Fundació, per continuar amb la tasca d’assistència, no només als refugiats, sinó també a altres col•lectius de persones com els desplaçats interns, demandants d’asil, apàtrides, repatriats i altres persones amb mancances.

Segons dades de UNHCR/ACNUR, recollides a principis de 2008, els països que generen més número de refugiats són: Afganistán (amb 2.108.000 refugiats), Irak (1.451.000) i Sudán (686.000). D’altra banda, els països que més nombre de refugiats acullen són: Pakistán (amb1.404.000 refugiats dins de les seves fronteres), Iran (968.000) i els Estats Units (844.000).

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana