FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Reportatge sobre: El Crit \ Hi ha tema!

Imatge del reportatge titulat:A què juguem ara?
Imatge del reportatge titulat: A què juguem ara?  Imatge del reportatge titulat: A què juguem ara?  Imatge del reportatge titulat: A què juguem ara?  Imatge del reportatge titulat: A què juguem ara?  Imatge del reportatge titulat: A què juguem ara?
Quin lloc tenen en comú tots els qui treballen al Palau? La màquina del cafè. Us puc assegurar que rep més visites que la nevera de casa meva quan els pares compren xocolata. Si la màquina del cafè parlés...

A què juguem ara?

pilota_basketAl Palau hi juguen quatre seccions del Barça: la de bàsquet, la d’handbol, la d’hoquei patins i la de futbol sala. És fàcil d’escriure, però quan ho portes a la pràctica, ja és una altra història. I és que cadascun d’aquests esports té unes característiques diferents i, per tant, també té unes necessitats pròpies. O algú ha vist mai llençar un tir lliure en handbol o fer un penal en bàsquet?

Per saber com funcionava l’engranatge (sona bé aquest paraula aquí, eh?) que fa que els quatre esports convisquin sense problemes, FCBjunior.cat (és a dir, jo, la Marta) es va desplaçar fins al Palau.

pilota_futbolEls dies que no hi ha partit, a les 7 (de la matinada!) el Palau ja obra les seves portes. Els primers a posar-se a la feina són els del servei de neteja. L’activitat purament esportiva comença una mica abans de les 10 hores i no acaba fins a les 12 de la nit. Les quatre seccions fan torns per entrenar-se a la pista.

porteriaObservar com es preparen els esportistes, alguns de més de dos metres d’alçada, és fantàstic. Tot i això, el més curiós és veure treballar Tomàs, Andreu i Carles. Ells són els tres conserges que s’encarreguen de canviar la pista en un tancar i obrir d’ulls, perquè cada secció pugui practicar l’esport que li correspon. Ells sí que fan màgia al Palau: canvien cistelles de bàsquet per porteries, i les línies de fons es fan més grans o petites. En un tres i no res, són capaços de transportar-te a un lloc completament diferent sense que et moguis del seient.

pilotaJust després d’un entrenament de bàsquet, instants després que Grimau fes un tir des de la línia de tres, vaig veure com s’aixecaven unes plataformes que donaven forma a la pista d’hoquei. Espectacular! El Palau, com un camaleó, canvia per adaptar-se.